Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

Ο δήμαρχος που αγαπούσε μόνο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα - ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27/01

- Δήμαρχε, υποκριτή! Αν ήμουν και εγώ χριστουγεννιάτικο, μπορεί να με λυπόσουν!
.
Με την αντίθετη γνώμη της δευτεροβάθμιας επιτροπής αρχιτεκτονικού ελέγχου, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην κοπή δέντρων για την κατασκευή χώρου στάθμευση στην Πλατεία Αμερικής. Ακόμη περισσότερο τσιμέντο και λιγότερα δέντρα στην πόλη μας. Εξάλλου, αυτό μας λείπει, το τσιμέντο, το πράσινο μας περισσεύει! Οι κάτοικοι αντέδρασαν εντονότατα και κατέφτασαν τα ΜΑΤ. Η είδηση, εδώ και εδώ.
.
Αφιερώνω στον Δήμαρχο Αθηναίων ένα τραγουδάκι που ελπίζω να εκτιμήσει, μιας και η κοπή δέντρων είναι το χόμπι του, εδώ!
.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Μετά από καθυστέρηση, σήμερα, είχαμε την άλλη άποψη, εδώ. Παραπέμπω σε αυτήν για λόγους αντικειμενικότητας. Από την πλευρά μου, θα είμαι ειλικρινής. Πέραν των άλλων πρακτικών και ωφελιμιστικών επιχειρημάτων, για εμένα ένα αιωνόβιο δέντρο είναι ένα πλάσμα του οποίου η ζωή χρήζει σεβασμού. Το επιχείρημα «θα φυτευτεί άλλο δέντρο» μοιάζει σε εμένα ίδιας τάξης με το επιχείρημα θα σκοτώσουμε μερικούς ανθρώπους, αλλά θα καταστήσουμε εγγύους μερικές γυναίκες. Για αυτούς τους δεντροπρίγκηπες λυπάμαι και για τα πουλιά που είχαν τις φωλιές τους στα φιλόξενα κλαδιά τους και άκουσα ότι πετούσαν πανικόβλητα τριγύρω. Μάλλον είμαι σε αντίθεση με όλο το σύστημα αξιών αυτής της κοινωνίας και τις επιλογές της, ενδεχομένως να είμαι και λοξός. Πολύ δυσκολεύομαι ανάμεσά σας, κορωνίδες της δημιουργίας.
.
Και ένας αντίλογος στον αντίλογο του δημάρχου, εδώ.
.
Το ποιόν αυτού του δημάρχου είναι γνωστό και από άλλες υποθέσεις, όπως η στήριξη που παρείχε στον καταδικασμένο για πολεοδομικές παραβάσεις Κυριακού, για τις καταπατήσεις του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως. Να τα θυμόμαστε αυτά στις δημοτικές εκλογές.
.
Μία ακόμη εξέλιξη που δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο «έγιναν όλα νόμιμα», εδώ. Η Διεύθυνση Δασών κατέθεσε μήνυση κατά το Δήμου Αθηναίων.

11 σχόλια:

ellinida είπε...

rs0nqnmt20 qw0s0qm* goisntw45 w0sbmqwt0 53w6wp0d0 /wgbv90enqg
w0bjw*ww/wwmg0 wgobfuwemg5s0n wlwgo9sb wo9sbnw4bso9!!!
(Δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου)

librarian είπε...

Μα δύο δέντρα δεν είναι παραφωνία μέσα στο γκρί;;;
Να κοπούν άμεσα!
Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο...

athinovio είπε...

οι αγρότες είναι οι μοναδικοί που παράγουν κάτι σε ένα έθνος παροχέων υπηρεσιών. Αυτοί παράγουν ότι πλούτο έχουμε ( μαζί με τον τουρισμό που όμως είναι και αυτός μια μορφή υπηρεσίας...)

αν ο αγρότης θεωρηθεί αχρείαστος ή ακριβός, τότε θα πεινάσει ο πρωτευουσιάνος με τις γευστικές προτιμήσεις. Αν εσύ δούλευες ένα εικοσιτετράωρο για να πληρωθείς 30 ευρώ, τότε αλλιώς θα τα έλεγες.

ναι, υπάρχουν τα λαμόγια που 'εχτισαν βίλλες με τις επιδοτήσεις. ναι υπάρχουν οι μεγαλο-γαιοκτήμονες. Εκεί όμως κολλάει ο κρατικός έλεγχος και ο σχεδιασμός και η έρευνα.
Ναι, να είναι τίμιος ο αγρότης, αλλά να είναι έτσι διαμορφωμένες οι συνθήκες ώστε να μπορεί να είναι.

όχι να του λένε να βάλει καπνό και μετά να του μένει στην αποθήκη και να πληρώνεται από τις κρατικές τσέπες(τις δικές μας δηλαδή) για να μην παράγει τίποτα.

ο οικονομικός σχεδιασμός είναι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης και όχι οποιασδήποτε ομάδας, όταν όμως λείπει, τότε η κάθε ομάδα θα διαφυλάξει τα συμφέροντά τησ.

Περαστικός είπε...

Ellinida, κάτι λείπει από τη διεύθυνση που αναφέρεις, δεν εμφανίζεται.

Librarian, πράγματι, αθλιότητα.

Athinovio, σχολιάζεις εδώ άλλη ανάρτηση, μην το ξανακάνεις αυτό σε παρακαλώ, είσαι φάουλ. Όσα γράφεις δείχνουν πολλές παρανοήσεις γύρω από την οικονομία. Η αγροτική παραγωγή αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 7% του ΑΕΠ (που είναι υψηλό για ανεπτυγμένη χώρα) η βιομηχανία στο 22% και οι υπηρεσίες σε πάνω από 71%. Παράγουμε υπηρεσίες, εκεί βασιζόμαστε κυρίως, ιδιαίτερα στον τουρισμό και στη ναυτιλία. Τα ευρώ που βγάζουμε από τις υπηρεσίες δεν είναι διαφορετικού είδους από τα ευρώ που βγαίνουν από τη γεωργία. Διάκριση μεταξύ προϊόντων και υπηρεσιών δεν υπάρχει στην οικονομία, μια χώρα πρέπει να εστιάζει την παραγωγή της εκεί που είναι πιο αποτελεσματική (όπου έχει απόλυτο ή συγκριτικό πλεονέκτημα). Αν οι αγρότες πάψουν να υπάρχουν, υποθετικά, για να σε βοηθήσω να καταλάβεις κάποιες στοιχειώδεις οικονομικές έννοιες, δεν σου λέω ότι αυτό πρέπει να γίνει ή θα γίνει, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα είναι βιώσιμοι και άρα ότι οι ανάγκες που κάλυπταν πριν καλύπτονται πλέον με άλλους τρόπους, προφανώς εισαγωγές, διότι οι πόροι που απασχολούσαν (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας τους) απασχολούνται πιο αποδοτικά σε άλλους τομείς και με τα χρήματα που κερδίζουμε από αυτούς αγοράζουμε τα τρόφιμα που θέλουμε από άλλες χώρες στις οποίες πουλάμε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε και θα ήθελα να έχουμε ένα αποτελεσματικό αγροτικό τομέα, αλλά αυτό θα απαιτήσει μάλλον πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και ίσως μείωση του αριθμού των αγροτών. Αντί αυτών, βλέπουμε αυτή την ανοησία και την υποκρισία. Έως τώρα οι αγρότες εισέπρατταν πολλά από την ΕΕ, αλλά αυτές οι παροχές τερματίζονται σε 2-3 χρόνια. Δεν μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος να συντηρεί τον αγροτικό τομέα επ' αόριστον και αυτό δεν είναι λύση. Δεν είναι γενικά απλώς θέμα τιμιότητας των αγροτών (ενδεχομένως για κάποιους να είναι), αλλά θέμα εξάρτησής τους και εθισμού τους στις επιδοτήσεις και λάθος αντιλήψεων. Αυτό εξ ανάγκης θα σταματήσει. Κάθε αλλαγή είναι δύσκολή, αλλά αν δεν γίνουν ομαλές αλλαγές, θα γίνουν απότομες και οδυνηρές. Η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να συντηρεί τους αγρότες. Προφανώς κάποια προϊόντα δεν μας είναι τόσο απαραίτητα ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή τιμή. Έγραψα ότι αν για κάποια προϊόντα υπάρχει θέμα μεσαζόντων, αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί (ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, αυτό ίσως να σημαίνει ότι αυτοί οι μεσάζοντες έχουν εναλλακτικές πηγές προμήθειας, οπότε έχουν και τη διαπραγματευτική ισχύ). Αν οι αγρότες πάντως είναι θύματα εκμετάλλευσης, τότε η επέκτασή τους στην αλυσίδα αξίας (αφαίρεση μεσαζόντων) ή η ενίσχυση του ανταγωνισμού σε επόμενα στάδια μπορεί να το αποδείξει αυτό. Τα καρτέλ των μεσαζόντων είναι πρόβλημα και εκεί είναι ένας τομέας που πρέπει να παρέμβει το κράτος.

Δεν υπάρχει «οικονομικός σχεδιασμός» όπως τον εννοείς. Υπάρχει οικονομική πολιτική, αλλά δεν ζούμε στα σοβιέτ, είμαστε ελεύθεροι πολίτες και μέσα στην ελευθερία μας είναι και η οικονομική ελευθερία. Είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Δεν εμπίπτει στον κρατικό οικονομικό σχεδιασμό (ευτυχώς) το να σου πει το κράτος τι επάγγελμα θα κάνεις, ούτε καν τι θα φυτέψεις, παρά μόνο συμβουλευτικά. Στο τέλος-τέλος, ακόμη και αν το κράτος σε ενθαρρύνει σε κάτι, πρέπει να το αξιολογείς και να αποφασίζεις ο ίδιος για την τσέπη σου και τη ζωή σου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι εχθρός των αγροτών, αλλά της συμπεριφοράς τους. Έχουν δίκιο σε αρκετά θέματα, αλλά δεν έχει καμία ομάδα το δικαίωμα να εκβιάζει και να πλήττει το κοινωνικό σύνολο. Όταν κάποιος μου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, δεν δίνω δεκάρα τσακιστή αν είναι η κακούργα κοινωνία που τον οδήγησε εκεί. Πολλοί αδικούνται, ίσως και περισσότερο αλλά δεν έχουν τα μέσα να ενεργούν με αυτό τον τρόπο. Έχω ξαναπεί, μια αδικία δεν δικαιολογεί μια άλλη αδικία και αν αρχίσουμε όλοι να ανοίγουμε τρύπες στο καράβι που ταξιδεύουμε για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας ή να ζητήσουμε μεγαλύτερη μερίδα για την πάρτη μας, θα βουλιάξουμε όλοι. Είμαι αντίθετος σε όποιον ενεργεί έτσι.

Εφεξής, μεγάλα σχόλια που αναφέρονται σε διαφορετική ανάρτηση από αυτή στην οποία δημοσιεύονται θα διαγράφονται.

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Απ' όπου και να τους πιάσεις βρωμάνε.

Περαστικός είπε...

Γαϊδάρα, και λερώνουν επίσης.

athinovio είπε...

περαστικέ συγγνώμη για το ασχετο σχόλιο που προορίζονταν για την προηγούμενη ανάρτηση αλλά ήταν μία παραδρομή, μία αφηρημάδα.

ευχαριστώ για την όσο το δυνατόν ψυχραιμότερη και σαφή απάντησή σου.

Περαστικός είπε...

Ουδέν πρόβλημα, Athinovio.

Mr Concrete είπε...

Το τέλος του σχολίου σου περί σεβασμού οποιαδήποτε ζωής, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο επιχειρηματολογίας, στον υπερ-ΕΓΩ μας κόσμο όπου πιστεύουμε ότι το δέντρο είναι "πράγμα".

Να είσαι καλά.

Περαστικός είπε...

Mr Concrete, για εμένα η φύση είναι σκοπός, όχι μέσο για να περνάμε εμείς καλύτερα, πάντα από αυτή τη σκοπιά με ενδιέφερε η προστασία της. Ο άνθρωπος οφείλει να δείχνει σεβασμό στα αδέλφια του. Να είσαι και εσύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

Οτιδηποτε ειναι πρασινου τους χαλαει....Παραπεμει στο ΠΑΣΟΚ