Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Μια επιχείρησις

Ο Ανθουλής, έχοντας αποτύχει εις διαφόρους επιχειρηματικάς και επαγγελματικάς δραστηριότητας, απεφάσισε να ανοίξει διόδια. Ηύρεν έναν απόμερον, επαρχιακόν δρομάκον και εν μία νυκτί εγκατέστησε μπάραν και θάλαμον. «Καλύτεροι είναι οι άλλοι;» εσκέφθη. Αδιαμαρτύρητα εκατέβαλλαν οι πλείστοι διερχόμενοι αυτοκινητισταί και δικυκλισταί το αντίτιμον, το οποίο δεν ήτο και πολύ υψηλόν, και ο Ανθουλής είχε πάντα το χαμόγελον και τον καλόν λόγον δι' όλους. Αν πάλι κάποιος ηρνείτο να πληρώσει, εσήκωνε απλώς τους ώμους, χαμογελούσε ευγενικά, έδινε μια δήλωση άρνησης καταβολής αντιτίμου, δια να τη συμπληρώσει ο αρνούμενος, και έλεγε «Τι να σας πω, εγώ τη δουλειά μου κάνω». Εξασφάλιζε τοιουτοτρόπως ο Ανθουλής αξιοπρεπές εισόδημα, που του επέτρεπε και περιστασιακάς επισκέψεις εις τον τοπικόν κινηματόγραφον. Θα ασκούσε και την σήμερον ίσως ο ήρωάς μας την ιδίαν δραστηριότηταν, αν δεν τον έπιανε το φιλότιμον να κάμει κάποια μικρά έργα έναντι του αντιτίμου που εισέπραττε, συλλέγοντας κάποια απορρίμματα που αμελείς οδηγοί επέταγαν, κλείνοντας μερικάς λακκούβας, φυτεύοντας μερικά ζουμπούλια και έτερα άνθη αριστερώς και δεξιώς του δρομάκου, τοποθετώντας μερικάς προειδοποιητικάς πινακίδας και σαμαράκια δια την ασφαλή διέλευσιν της πανίδος και προτρέποντας με φυλλάδια εις την πεζοπορίαν και το ποδήλατον. Αυτά ήτο που έβαλαν ψύλλους εις τα ώτα , κατά το κοινώς λεγόμενον, των διερχομένων και έκαμαν τας τοπικάς αρχάς να αντιληφθώσι ότι κάτι δεν επήγαινε καλώς. Ηναγκάσθη έτσι ο Ανθουλής να βάλει πάλι λουκέτον.

7 σχόλια:

Διόνα είπε...

Μήπως ο φίλος επιχειρηματίας να άνοιγε μια οφ σορ να ησυχάσει;

Επίσης, Περαστικέ, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά υπάρχει ένα συμπαθές σκυλάκι που "μαρκάρει την περιοχή του" σε όλα τα σκίτσα τελευταία :-)

katerina είπε...

Ας πρόσεχε λοιπόν ο Ανθουλής..
Είσαι καταπληκτικός Περαστικέ μου.

Περαστικός είπε...

Διόνα, οι οφ σορ έχουν γίνει πιο πολλές και από τα περίπτερα :) Το σκυλάκι υποψιάζομαι ότι είναι βαλτό από τον Επίσημο, αλλά δεν μας ενοχλεί.

Ευχαριστώ, Katerina.

Ανώνυμος είπε...

Ελα τωρα Περαστικε.
Μας χαλας την πιατσα.

Αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος δεν ταιριαζεις στην ομορφη χωρα μας. Απορω δηλαδη πως δεν σε εχουμε απελασει ακομα.

Υ.Γ. Θυμασαι που σε ενα ποστ σου πριν τις γιορτες σου εγραφα οτι προβλεπω νικη της ΝΔ στις επομενες εκλογες; Θυμασαι που προφητευα οτι θα γινει τσουναμι προσληψεων και οτι ολοι αυτοι που πετουσαν μολοτωφ τον Δεκεμβρη θα ψηφισουν με χερια και με ποδια τον Κωστακη;

Πριν αλεκτωρ λαλησει 10κις στην νεα χρονια, γινονται 60.000 προσληψεις στο δημοσιο. Και φαντασου να μην ειχαμε και λιτοτητα, ουτε οικονομικη κριση.

Αυτα για το ποστ σου περι επιχειρησεων.

Περαστικός είπε...

Yetanother_s, έχεις δίκιο για τις προσλήψεις, που θα σφίξουν ακόμη περισσότερο τη θηλειά στο λαιμό μας, αλλά, αν βγει πάλι ο Κωστάκης, θα πρέπει να κάνουμε σχέδια για να εγκαταλείψουμε τη χώρα και δεν απομένει τίποτε άλλο για τον Έλληνα ψηφοφόρο (που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή διαπλεκόμενος) από το να κυκλοφορεί με μια ταμπέλα που να γράφει "είμαι ηλίθιος" (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Θα μου πεις, αν βγει ο Γιωργάκης θα είναι καλύτερα; Απελπισία, απελπισία, απελπισία.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Περαστικε, αυτο το νουμερο των 60000 ειναι ασυλληπτο.
Πρωτα να διορθωσω οσους πιστευουν, οτι η κυβερνηση θα διορισει "τα δικα μας παιδια". ΛΑΘΟΣ. Τα δικα μας παιδια τα εχει ηδη διορισει (και ετουτη και ολες οι προηγουμενες κυβερνησεις) εδω και 4 χρονια. Δεν κανουν και τιποτα αλλο. Απο τους 60 χιλιαδες, λιγοι θα ειναι δικα μας παιδια. Οι περισσοτεροι θα ειναι απο ενα ευρυ φασμα της ελληνικης κοινωνιας, ΙΔΙΩΣ οι νεοι που διαδηλωναν εναντια στην "κακουργα κενωνια" τον Δεκεμβρη.

Θα σου δωσω μερικα ανατριχιαστικα νουμερα:

Solarworld, η παγκοσμιως μεγαλυτερη εταιρεια παραγωγης φωτοβολταικων: 1400 υπαλληλοι.

Qiagen, η παγκοσμιως μεγαλυτερη εταιρεια βιοτεχνολογιας: 2600 υπαλληλοι.

Nokia (δεν χρειαζεται συστασεις): 100.000 υπαλληλοι, 11 δισ. καθαρο κερδος τον χρονο.

Microsoft (δεν χρειαζεται συστασεις): 90.000 υπαλληλοι, 14 δισ. καθαρο κερδος / χρονο, 7 δισ. / χρονο ξοδευονται για ερευνα, 9000 ευρεσιτεχνιες / χρονο !!

Deutsche Bank, η δευτερη μεγαλυτερη ευρωπαικη τραπεζα: 60.000 υπαλληλοι, 7.5 δισ. κερδος / χρονο.

Με 60.000 νοματαιους θα μπορουσαμε να ιδρυσουμε ειτε μια τραπεζα-κολοσσο, ειτε "μιση" Microsoft και Nokia ειτε 30-40 ΠΡΩΤΕΣ εταιρειες παραγωγης Φωτοβολταικων και Βιοτεχνολογιας.
Και θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει την Ελλαδα παραδεισο (ολη η Φινλανδια τρεφεται απο την Nokia και μονο).

Μια συγκρισουλα: Σε αναλογια 60 : 90 χιλιαδες υπαλληλοι και σε συνθηκες Microsoft θα ειχαμε προσθετο εισοδημα 1000 ευρω σε ΚΑΘΕ ελληνα, ΚΑΘΕ χρονο. Καθαρο κερδος.

Αντι γι' αυτα θα εχουμε 60.000 δημοσιους υπαλληλους, οι οποιοι στην καλυτερη περιτωση δεν θα κανουν απολυτως τιποτα και στην χειροτερη θα μας κρατανε πισω στην γραφειοκρατια και στην διαφθορα.
Οπως καταλαβαινεις, το ερωτημα αν αυτα τα παιδια θα ειναι γαλαζιοι οι πρασινοι ψηφοφοροι, με αφηνει παγερα αδιαφορο.

Το δραμα ειναι οτι ολοι, μα ολοι, μα ολοι ζητανε 60000 θεσεις στο Δημοσιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν προσπαθει να φτιαξει εστω και μια εταιρεια φωτοβολταικων (εστω κρατικη βρε αδερφε, αφου το δημοσιο θα τα πληρωσει ετσι κι αλλιως).

Εφιαλτικο. Απλα εφιαλτικο.

Περαστικός είπε...

Yetanother_s, θα διοριστούμε όλοι στο δημόσιο και μετά θα τρώμε ο ένας τον άλλο με κλήρο, αφού δεν θα υπάρχει κανένας για να παράγει και να φορολογηθεί.