Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Η ποινικοποίηση της γκαρνταρόμπας

- Τώρα, αυτόν τι τον κάνουμε;
.
Το ακούσαμε και αυτό από κάποιους που ζεσταίνουν τις βουλευτικές έδρες. Να ποινικοποιηθεί λέει η κουκούλα, να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα. Άλλος βρήκε την αιτία των επεισοδίων στον Τσίπρα και στον Αλαβάνο, άλλος στις ντουλάπες των «αντιεξουσιαστών». Αλλού ποινικοποιείται η μαντίλα, σε εμάς η κουκούλα. Αλήθεια, θα οδηγείται κάποιος που φορά κουκούλα στον εισαγγελέα και όταν βρέχει ή κάνει πολύ κρύο; Έχει προβλεφθεί ποια μέτρα θα ληφθούν αν η κουκούλα εγκαταλειφθεί για εναλλακτικά μέσα, όπως, π.χ. κράνη/μαντήλια/κάλτσες/αποκριάτικες μάσκες/σώβρακοφανέλες; Αν η αστυνομία θέλει ή μπορεί να κάνει συλλήψεις ατόμων που προκαλούν καταστροφές μπροστά στα μάτια της, την εμποδίζει η μη ποινικοποίηση της κουκούλας; Δηλαδή, αν κάποιος πετάει μολότοφ φορώντας κράνος μοτοσικλέτας ή μαντήλι αντί για κουκούλα, θα οδηγείται στον εισαγγελέα με ένα αδίκημα λιγότερο; Αν τώρα δεν γίνονται συλλήψεις ταραξιών, με την ποινικοποίηση της κουκούλας η αστυνομία θα αποκτήσει ξαφνικά ικανότητα και θέληση για να κάνει συλλήψεις ή μήπως θα κάνουν τυχαία σωματικές έρευνες σε μεμονωμένα άτομα μήπως ανακαλύψουν κάποια κουκούλα σε κάποιο μπουφάν; Αν ένας αντιεξουσιαστής ή οποιοσδήποτε άλλος δεν φορά την κουκούλα του μπουφάν του θα συλλαμβάνεται; Πώς ακριβώς θα ορίζεται η κουκούλα; Θα ισχύει η απαγόρευση και για άντρες και για γυναίκες; Θα απαγορεύεται η εισαγωγή ρούχων που έχουν κουκούλα; Η ραφή τους θα τεθεί και αυτή στην παρανομία;

Σε συνέχεια αυτής της πρότασης, θα ήθελα να κάνω και τη δική μου πρόταση για απαγόρευση της... γραβάτας. Η γραβάτα είναι προφανώς σύμβολο, αλλά και απαραίτητο αξεσουάρ, γκολντενμποϊσμού, βατοπαιδισμού, καρεκλοκενταυρισμού, καταπατητισμού, τραπεζιτισμού, σοβαροφανισμού, βουλευτισμού, γιαπισμού και, γενικά, παρασιτισμού και κωλοπαιδισμού. Οι γραβατοφόροι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καίνε και να καταστρέφουν στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι. Νομίζω ότι για να αντιμετωπίσουμε ριζικά τους κουκουλοφόρους, πρέπει να κτυπήσουμε αμείλιχτα και τους γραβατοφόρους. Κάτω οι κουκουλοφόροι και οι γραβατοφόροι! Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη ποιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου, αυτό που έχει τυλίξει τη γραβάτα του στο κεφάλι! Κουκουλοφόρος και γραβατοφόρος δύο σε ένα!

Τελικά, το πρόβλημα ήταν ενδυματολογικό! Ναι, αυτό ήταν, για αυτό έχουμε ταραχές. Εξαφανίστε τις κουκούλες και όλα θα γίνουν όπως ήταν πριν, όλα θα ομαλοποιηθούν, όλα τα προβλήματα θα λυθούν, όλες οι ταραχές θα πάψουν, η κοινωνική ομαλότητα θα επανέλθει. Θα έχουμε κράτος δικαίου και θα εξαλειφθούν οι κοινωνικές αντιθέσεις. Ένα ολόκληρο νέο πεδίο αυτογελοιοποίησης του κράτους και των πολιτευτών μας ανοίγεται μπροστά μας. Καταλαβαίνω την προσπάθεια όσων έχουν συμφέρον να τα αποδώσουν όλα σε μια χούφτα ταραξίες, σε μερικούς γύφτους, σε μερικού ξένους, στον ΣΥΡΙΖΑ, στις κουκούλες, στα σέξι εσώρουχα, εσχάτως ακόμη και στον Γιωργάκη, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιο όριο; Βέβαια, ζούμε στη χώρα όπου η ανικανότητα αντισταθμίζεται από την πληθώρα νόμων και απαγορεύσεων, οπότε δεν αποκλείω να δούμε αύριο και τέτοιες προτάσεις νόμων. Είσαι ανίκανος υπουργός; Σκάρωσε ένα νόμο ή μια απαγόρευση και δείξε ότι «παράγεις έργο». Κανένας δεν θα σου δώσει σημασία αν απλώς φροντίσεις για να εφαρμόζονται οι υφιστάμενοι νόμοι και απαγορεύσεις. Υπάρχει και το προηγούμενο της απαγόρευσης όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών για να αντιμετωπιστεί ο παράνομος τζόγος, εξαιτίας της οποίας τόσο γελοιοποιήθηκε και διασύρθηκε η χώρα.

Μήπως πρέπει να ποινικοποιηθεί και η βλακεία, τουλάχιστον για τους πολιτικούς;
.
Υ.Γ. Αν εισέλθει εις το παρόν ιστολόγιο κάποιος βλαξ, επισημαίνεται ότι πολλά από τα παραπάνω είναι ειρωνικά.

9 σχόλια:

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

:D

Τόσα ερωτήματα...

Greek Rider είπε...

Παράνομος τζόγος, αυτό και αν είναι κρατικό μονοπώλιο.

Dormammu είπε...

Ωχχχ! Φοράω γραβάτα!

Locus Publicus είπε...

Να συσταθεί λαική επιτροπή (όχι τώρα), στις 9 Ιανουαρίου για να το συζητήσουμε.

Περαστικός είπε...

Γαϊδάρα, η Ελλάδα είναι η χώρα της απορίας :)

Greek Rider, ακριβώς, το θέμα είναι να κερδίζουν οι επιχειρηματίες του κράτους (βλ. κουμπάροι).

Dormammu, φόρα και κουκούλα για να είσαι κομπλέ!

LocusPublicus, και λαϊκό δικαστήριο!

ellinida είπε...

Καλέ κύριε Περαστικέ
Εγώ φοράω κουκούλα, να μιά απ' αυτές που φοράνε τα Αγιοβασιλάκια. Είμαι παράνομη;
Πάντως χωρίς αστεία, οι φωτιές με έχουν εκνευρίσει. Δεν μπορούνε δηλαδή αντί γιά μολότωφ να πετάνε κουραμπιέδες που λερώνουν κιόλας;
Αντε μελομακάρονα που κολλάνε μπλιάχ κιόλας.
Και στο κάτω κάτω υπάρχουν και οι σάπιες ντομάτες, φρούτα κλπ. Να στηρίξουμε λίγο και τους αγρότες μας.
Τέσπα, χρόνια πολλά.

Περαστικός είπε...

Ellinida, να ρωτήσεις το δικηγόρο σου για να μην έχεις μπλεξίματα. Νομίζω ότι η λύση που προτείνεις δοκιμάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Και εγώ νομίζω ότι αρκετά έχουν καεί, μήπως η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη είναι να φτιάχνει κάποιος κάτι; Χρόνια πολλά!

doctor είπε...

Να ποινικοποιηθεί η βλακεία Περαστικέ.
Εκεί να δεις τι θα γίνει...

Τι άλλο θ'ακούσουμε Θεέ σας...

Περαστικός είπε...

Doctor, θα κλατάρουν οι φυλακές :D Καλές γιορτές!