Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

Η εποχή της αγριότητας

Άγνωστος κτυπά με σιδηρολοστό πρώην υπουργό, βουλευτή της αντιπολίτευσης, ιστολόγος ζητά από το ιστολόγιό του την εκτέλεση υψηλόβαθμου στελέχους ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και συλλαμβάνεται*, με συνθήματα συμπαράστασης υποδέχονται συγκεντρωμένοι για άλλο λόγο φοιτητές στα δικαστήρια γνωστό δραπέτη και απαγωγέα. Ας περιμένουν όσοι μετέχουν της εξουσίας, κάθε εξουσίας, και τα χειρότερα. Τέτοια που την κάνανε την κοινωνία, αυτά θα θερίζουν. Εφεξής, θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να κυκλοφορούν σε αυτούς τους δρόμους σαν «κανονικοί άνθρωποι», θα περιορίζονται στα θωρακισμένα τους, θα κρύβονται ανάμεσα στους φρουρούς τους, θα τοιχίζουν τις επαύλεις τους για να προστατευθούν από το γενικευμένο και άλογο μίσος ή από το έγκλημα και την αρπαγή, όπως κάποιοι πατρίκιοι στη δύση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Θα εξακολουθούν όμως να επιθυμούν διακαώς να τους βάζουμε στα σπίτια μας, μαζί με το κύρος τους, τα εμπορεύματά τους και κάθε ασχημία τους, πίσω από την προστασία του γυαλιού, για να μας αποκτηνώσουν ακόμη περισσότερο, για να μας κρατήσουν μέσα στο σπήλαιο των σκιών. Τι να κάνουμε, είναι αποδεκτό ότι ένα ποσοστό των δούλων θα αντιδρά βίαια, είτε από πεποίθηση είτε από τρέλα, αρκεί να είναι περιορισμένο το ποσοστό, αρκεί να τους χωράνε οι φυλακές, αρκεί να επαρκεί η αστυνομία, αρκεί οι υπόλοιποι να πιστεύουν το λόγο του δικαστή, αρκεί να ελέγχεται η κατάσταση.

Και αν οι τηλεθεατές καμώνονται πως λυπούνται τον υπουργό, το μεγαλοδημοσιογράφο, από μέσα τους λένε με την ηδονή της εκτόνωσης των καταπιεσμένων ενστίκτων μιας εβδομάδας μίσθιας εργασίας, «καλά του την έχωσε του π*****». Το ξέρουν αυτό οι δημοσιογράφοι και το πουλάνε καλά αυτό το εμπόρευμα κλείνοντας το μάτι στον αιμοβόρο τηλεθεατή, πουλάνε το ίδιο τους το αίμα και τη σάρκα τους. Λάβετε φάγετε... Ο δημοσιογράφος θα πουλήσει την είδηση του φόνου του.

Σημειολογία των ημερών: Ο πρώην υπουργός που βγαίνει από το νοσοκομείο και κάνει δηλώσεις στις κάμερες κρατώντας στο χέρι τον ορό εν είδει φιαλιδίου αναψυκτικού.

Σκέφτομαι τη ρήση του Καραμανλή, του θείου, για την Ελλάδα, ότι αυτή είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, παρέλειψε ο «εθνάρχης» να θυμίσει ποιος το έκτισε το φρενοκομείο.

* Αυτή η υπόθεση καταδεικνύει ότι οι αρχές έχουν τρόπο να εφαρμόζουν τους νόμους για τους ιστολόγους όπως και για οποιονδήποτε άλλον, συνεπώς, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ειδική νομοθεσία για τα ιστολόγια.

12 σχόλια:

cyrus είπε...

Η αγριότητα είναι μία (σημαντική) πλευρά του ζητήματος. Μία άλλη, που βλέπω όλο και συχνότερα (και στην πραγματική ζωή και εντός του εικονικού σύμπαντος), και που μάλλον συνδέεται με την αγριότητα, είναι η ψυχωσική συμπεριφορά. Και δεν μιλάμε για ελαφρές περιπτώσεις, που θα μπορούσαν ίσως να βοηθηθούν από την ψυχανάλυση -- μιλάμε για άτομα που χρειάζονται επειγόντως ψυχοφάρμακα...

Αλήθεια, το κουρδιστήρι, πού είναι;

cyrus είπε...

(Το "ψυχωσική" μάλλον δεν είναι ακριβές, αλλά με καταλαβαίνεις...)

Lion είπε...

Καλησπερα,
δεν ξερω τα συγκεκριμενα γεγονοτα που οδηγησαν σ' αυτες τις πραξεις. Ετσι δεν μπορω να εχω γνωμη για τους δραστες.

Η ψυχωτικη συμπεριφορα και η επιθετικοτητα μεχρι την χρηση βιας ειναι γεγονοτα. Εξηγουνται με τις συνθηκες ζωης σας - ιδιως στις μεγαλουπολεις.

Θα σε εχει πηδηξει το κρατος γυρω στις 3Χ ανα ημερα, θα σε εχει κλεισει στο φαναρι ο 50ος ηλιθιος, θα σου εχει παρει την προτεραιοτητα στην αριστερη στροφη ο 70ος μαλακας, εεεεεε πόσο θελεις ακομα μεχρι να παρεις εναν σιδερολοστο και να αρχισεις να ανοιγεις κεφαλια;

(στην περιπτωση μου προτιμαται το σπαθι, η εστω το pumpgun).

Το θεωρεις συμπτωση οτι η Ελλαδα ειναι ο μεγαλυτερος καταναλωτης Λεξοτανιλ ανα 100 κατοικους;

Περαστικός είπε...

Καταλαβαίνω, Cyrus, αλλά, έτσι όπως ζούμε, κινδυνεύουμε να "κουρδιστούμε" και εμείς.

Καθόλου σύμπτωση, Dralion. Και τα πιο "απλά" πράγματα σε αυτή τη χώρα συνεπάγονται παράλογες ή/και συγκρουσιακές καταστάσεις, προσέθεσε και την ανύπαρκτη ποιότητα ζωής...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η βία οδηγεί στη βία. Και οι μορφές βίας είναι πολλές και διαφορετικές άμεσες ή έμμεσες.

Περαστικός είπε...

Ακριβώς, υπάρχει πολλή βία, σε πολλές μορφές, που ανατροφοδοτείται και διαχέεται. Πράξη βίας είναι και τα σημερινά φορολογικά μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

ultra-violence..

Περαστικός είπε...

Πράγματι...

doctor είπε...

Με εκνεύρισε πάρα πολύ που από αυτή την επίθεση βρήκε πάτημα το ΠΑΣΟΚ για να μιλήσει για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του υπό την περίπου ανοχή της κυβέρνησης.
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η προδικτατορική περίοδος και τα κλισέ της έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Λόγω ημερών η ειδησεογραφία είναι τραβηγμένη από τα μαλιά και τα θέματα εφευρίσκονται για να δικαιολογούνται οι μισθοί των σαχλολόγων στα τηλεοπτικά παράθυρα τα οποία έχω προ καιρού σπάσει...

doc

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Doctor, πράγματι, πολλή σαχλολογία και πολλοί σαχλολόγοι.

ellinida είπε...

Πάντως εγώ θα τους γιαούρτωνα όλους ευχαρίστως κι'ας πάω και μέσα.
Πάντως μεγάλες κοινωνικές αδικίες βρε παιδί μου. Μόνο 80% αυξήσεις στους βουλευτές παπαπα τι πράγματα είναι αυτά. Πεινάνε οι άνθρωποι. Και θα πάρουν και όλοι και καινούργια αυτοκίνητα, εμ τι με τις χαρχάλες θα τους έχουμε να κυκλοφορούν. Τι εικόνα θα παρουσιάζουμε.
ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ τους έχω σιχαθεί όλους πλέον.
Οι κοινωνικές επαναστάσεις είναι αναπόφευκτες και ίσως γίνουν συντομώτερα απ'ότι όλοι πιστεύουμε.
Η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη. Σήψη σήψη σήψη.

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα, Ellinida,δεν θέλω να πω τίποτα διότι έχω εξαγριωθεί με τα πρόσφατα φορομπηχτικά μέτρα και θα πω βαριά πράγματα, καθώς είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.