Τρίτη, Αυγούστου 12, 2008

...εις την υπηρεσίαν της Ρώμης + Γατόραμα

Νέος, φέρελπις, από οικογένεια αριστοκρατική του βασιλείου,
Φιλοξενήθη, ως ήθισται, εις Ρώμην, φίλος γενόμενος με γόνους πατρικίων,
Και αφού τους τρόπους τους Ρωμαϊκούς και τα συμφέροντα ενστερνίσθη,
Με τιμές πολλές και διακρίσεις και παπύρους,
Και με συμβούλους, υπό του Αυτοκράτωρος του ιδίου διορισθέντες,
Το μακρινό βασίλειο να κυβερνήσει επέμφθη,
Ηγεμών, εις την υπηρεσίαν της Ρώμης.
.
Δημιουργούμε τους ηγέτας του αύριο.
(Και είναι και κω**σειρά, γενιά του ’67 - Εγώ ούτε μια σατραπεία;)
.
...receiving a fellowship from the United States State Department (via the Edmund S. Muskie/FREEDOM Support Act (FSA) Graduate Fellowship Program).
He received an LLM
from Columbia Law School in 1994 and Doctor of Laws degree from the GeorgeWashingon UniversityLaw School the following year. In 1995, he also received a diploma from the International Institute of Human Rights in Strasbourg, France. After graduation, while working in the New York law firm of Patterson Belknap Webb & Tyler in early 1995, Saakashvili was approached by Zurab Zhvania, an old friend from Georgia who was working on behalf of President Eduard Shevardnadze
to recruit talented young Georgians to enter politics. He stood in the December 1995 elections... (εδώ και αλλού και επισήμως, παραλείποντας λεξούλες όπως State Department, καθώς οι κακόπιστοι συνειρμούς διαφόρους κάνουν.)
.
Established by the US Congress in 1992 to encourage economic and democratic growth in Eurasia, the Edmund S. Muskie Graduate Fellowship Program is a program of the Bureau of Educational and Cultural Affairs of the US Department of State, and administered by IREX. The program provides opportunities for graduate students and professionals from Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Russia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine and Uzbekistan for one-year non-degree, one-year degree or two-year degree study in the United States. (εδώ, επίσημος ιστότοπος)
.
Νομίζω ότι μετά τον «μπανανοδικτάτορα», που δεν πουλάει πια, πέραση έχει ο συνήθως αμερικανοσπουδαγμένος, τεχνοκράτης και «εγώ θα σας σώσω που είμαι νέος, ωραίος και αεράτος», εθνικόφρων και πολεμοχαρής γιάπις. Είναι τα ομορφόπαιδα που τα ψηφίζουν και οι γιαγιάδες. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα και στη γειτονιά μας, ονόματα να μη λέμε.
.
Κουίζ: εμείς πόσους «εις την υπηρεσίαν της Ρώμης» έχουμε;
.
Γατόραμα
(Για όσους έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα επεισόδια - Οι φωτογραφίες από τους ανθρώπους που τα φροντίζουν)


Ποιο πρόσφατες...




Και ένα γκρέμλιν...

9 σχόλια:

Dormammu είπε...

Περαστικέ, είναι γνωστόν πώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη, ακόμα κι αυτοί που δεν οδηγούν εκεί.

Περαστικός είπε...

Dormammu, δίκιο έχεις. Δεν ξέρω αν πέρασα τη γραμμή της συνωμοσιολογίας, αλλά κάποια κομμάτια μοιάζουν να δένουν καλά εκ της συμπεριφοράς και του αποτελέσματος. Στο γεωπολιτικό παιχνίδι όλοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν όλα τα πιθανά πλεονεκτήματα που έχουν. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η πολιτιστική κυριαρχία και ένα από τα απτά αποτελέσματά της είναι να μπορείς να διαπλάθεις τους ηγέτες των άλλων. Από τα αρχαία χρόνια, οι αυτοκρατορίες και οι ισχυροί συγκέντρωναν το «άνθος» των άλλων, μικρότερων δυνάμεων, για λόγους όπως η ομηρία, η φιλοξενία, οι σπουδές στις φημισμένες σχολές κ.λπ. και ετοίμαζαν ή προσπαθούσαν να ετοιμάσουν ηγέτες της αρεσκείας τους. Σήμερα, ο πολιτιστικά κυρίαρχος μπορεί, προσφέροντας υποτροφίες και άλλες παροχές στους φερέλπιδες νέους των μικρότερων χωρών να εντοπίζει μερικά καλά «χαρτιά» και εν συνεχεία να τα στηρίζει και να τα προωθεί με διάφορα μέσα. Είναι μια πολιτικώς ορθή και αρκετά αποτελεσματική μέθοδος, καλύτερη από το να στηρίζεις δικτάτορες και κανένας δεν μπορεί να σου ζητήσεις και το λόγο. Είπαμε, μεγάλο πράγμα να κυριαρχείς πολιτιστικά.

Πέρα από αυτά τα γενικά, έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι των links αν και εγκυμονεί τον κίνδυνο να ξεφύγει κάποιος στη συνωμοσιολογία αν δίνει υπερβολική βάση. Ένα παράδειγμα είναι η νομική εταιρεία στην οποία εργάστηκε ο άνθρωπος μετά τις σπουδές του στις ΗΠΑ. Προοδευτικό προφίλ, αλλά από εκεί έχουν βγει συντηρητικοί όπως ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ που είχε αρνηθεί πεισματικά να καταδικάσει απερίφραστα τα βασανιστήρια. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η είσοδός του στην πολιτική που ουσιαστικά του προσφέρθηκε. Δεν ξέρω αν αυτή είναι μια τυπική πορεία ή αν ο άνθρωπος ήταν τόσο προικισμένος ή αν έτυχε κάποιας... προώθησης. Ας τα ψάξει αυτά όποιος έχει χρόνο και μέσα.

Lion είπε...

Καλησπερα,
προτεινω η πρωταγωνιστρια της τελευταιας φωτογραφιας να ονομαστει "Γκρεμλιν" αν δεν εχει ηδη ονομα. ;-)

Εξηγησεις μαλλον δεν χρειαζονται ;-)

Περαστικός είπε...

Χαχα, γεια σου Dralion, είναι όλα αγόρια και έχουν δοθεί ονόματα, μάντεψε ποιος τα διάλεξε.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Περαστικέ,
Τα γατάκια πρεπει να είναι πιο ομορφα απο οτι φαίνονται. Μαλλον τα αδικούν οι φώτο ;-)

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Aria, και εγώ έτσι νομίζω :)

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβα χριστουγεννα απο το παραπανω, μονο τα ψιψια αντιλαμβανεται ο υπερεγκεφαλος μου.

χαρμα ειναι.

ψιψια δαγκωτο

zizugataki είπε...

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω την ανάρτηση. Είδα μόνο τις ψιψινοφωτογραφίες και είναι όλα κουκλιά.
Είμαστε διακοπές με τα ανήψια και φωνάζουν να πάμε θάλασσα.
Στο ξενοδοχείο βρήκαμε δύο σκυλίτσες και ένα μικρό γατάκι και παίζουμε ενώ έχουμε απόθεμα κονσέρβας και ξηράς τροφής στο αυτοκίνητο για τα αδέσποτα που βρίσκουμε στις ταβέρνες και αλλού.
Να είστε καλά περαστικέ, και οι υπόλοιποι ιστολογιοφίλοι.
Θα τα πούμε μόλις επιστρέψω Θεσσαλονίκη.
Προς το παρόν καλό μεσημέρι.

Περαστικός είπε...

Exofthalmi, τα ψιψίνια είναι η ουσία.

Zizugataki, εύχομαι καλές διακοπές!