Τρίτη, Αυγούστου 19, 2008

Τυπικός οικολόγος...

... κατά Killτίδη.
.
Για όσους δεν κατάλαβαν, εδώ.
Τέτοια οικολογική δράση, ούτε το WWF ή η Γκριν Πις. Μπράβο και εις ανώτερα!
.
Ψηφίστε ΝΔ, το πραγματικό κόμμα των κυνηγών.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και φιλόζωος και φυσιολάτρης επίσης, μην ξεχνάμε ότι οι κυνηγοί αγαπούν τα ζώα και τη φύση.. πώς λέμε ξύλινο σίδερο; κάπως έτσι..

ΥΓ η γριά απο ατύχημα πήγε ή μήπως ήταν κακιά μάγισσα;

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, Poplar. Τη γριά την "έφαγε" γιατί ήθελε το μαλλί της, το μαλλί της γριάς!

Ανώνυμος είπε...

ως χορτοφαγος δε δικαιουμαι να κανω σχολιο γιατι θα πεσει η μπλογκοσφαιρα να με πλακωσει. (ή μαλλον, δικαιουμαι, αλλά ποιος με ξεπλενει μετα και δεν εχω ορεξη για πολλα πολλα)

cheers

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Exofthalmi.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός να τον ξεχάσει τον Killτίδη που τον βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα. Εχουν εκπομπούλα στην ΕΤ3 κάθε μεσημέρι μετά τις ειδήσεις και αυτοδιαφημίζονται αυτός και ο Κοντός. Πληρώνετε κορόιδα Ελληνες γιά να ξαναβγούνε τα βλαχαδερά οι υπηρέτες των κυνηγών.
Η ΕΤ3 είναι φιλικά προσκείμενη στους κυνηγούς, τους βγάζουν και στις ειδήσεις κάθε τρεις και λίγο. Ασε που προωθούν συνέχεια το φεστιβάλ κυνηγιού στον Εβρο. Τόση προώθηση πιά είναι σκάνδαλο.
Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...
Εδώ και χρόνια προσπαθούν οι κυνηγετικοί σύλλογοι να γίνουν ΜΚΟ γιά να τα παίρνουν.
Αει σιχτίρι πιά, το θράσσος τους δεν έχει όρια. Οσο γιά τους πολιτικούς πιά, νομίζω πως τα σχόλια είναι περιττά. Και μιλάω γιά όλους τους πολιτικούς απ'όλα τα κόμματα.
Ουφ συγχίστηκα πάλι.

ελληνίς

aerostatik είπε...

Μου καταστρέφεις τις εικόνες της παιδικής μου ηλικίας. Πάντα ταυτιζόμουν με τον κυνηγό που σκότωσε τον κακό λύκο και έσωσε την Κοκκινοσκουφίτσα...

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Ελληνίδα, ας τους κάνουμε να "ματώσουν" για τις επιλογές τους στις εκλογές. Να μπάσουμε τους Οκολόγους-Πρασίνους στη βουλή για να το φυσάνε και να μην κρυώνει. Άκουγα το πρωί ότι το Ουζμπεκιστάν έχει υπουργείο περιβάλλοντος (σε αντίθεση με εμάς).

Aerostatik, αυτό κάνω εδώ, καταστρέφω εικόνες και τις αντικαθιστώ με τις δικές μου.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Nαι αλλά για το γουρνόπουλο δεν θα λεγες οχι ε;
Πιστευω οτι οι σωστοι κυνηγοί είναι σωστοι φυσιολάτρες .
Αν και μισώ το κυνήγι, δεν φοβάμαι τους κυνηγούς . Νομιζω πως πρέπέι να περιοριστεί στους ελάχιστους. Η άδεια κυνηγού θα πρέπει να εχει πιο αυστηρα κρητήρια.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Νίκο, αλλά μη με μπερδεύεις με τον επίσημο σχολιαστή, εκείνος θα το ήθελε, όχι εγώ :)
Η αλήθεια είναι ότι έχω περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση κρέατος, περισσότερο απολαμβάνω ένα πιάτο με καλομαγειρεμένα όσπρια και λαχανικά. Βέβαια, κρεατοφαγία και κυνήγι δεν είναι το ίδιο ζήτημα.

Μόνο υπό ένα πρίσμα μπορώ να δείξω κατανόηση για το κυνήγι, ως ανάγκη επιβίωσης, ποτέ ως «σπορ» όπως είναι τώρα. Για πόσους όμως από τους κυνηγούς είναι σήμερα ανάγκη επιβίωσης το κυνήγι; Πόσοι από αυτούς παίρνουν το όπλο διότι δεν έχουν άλλο τρόπο να συμπληρώσουν το γεύμα τους ή έστω να φάνε κρέας, όταν στη Δύση, ιδίως, κατασπαταλώνται και πετιούνται τόσες ποσότητες τροφίμων; Γιατί πρέπει να δείχνουμε ανοχή στους στρατούς που ξεχύνονται πάνοπλοι από τις πόλεις τρομοκρατώντας πολλές φορές τους πληθυσμούς της υπαίθρου, καταπατώντας χωράφια, γεμίζοντας τον τόπο με τους κρότους των όπλων τους και σπέρνοντας παντού πλαστικά φυσίγγια και σκάγια; Να μιλήσουμε πραγματικά για το πόσο φυσιολάτρες είναι οι περισσότεροι; Να μιλήσουμε για τα αποδημητικά πουλιά που αποδεκατίζονται όταν περνούν από την πατρίδα μας; Να μιλήσουμε για τα ελάφια της Πάρνηθας που τα κυνηγούν ακόμη και στα λιγοστά μέρη που βρήκαν καταφύγιο μετά τις φωτιές; Να μιλήσουμε για το πώς τιμωρούν κάποιοι από αυτούς τα κυνηγόσκυλά τους όταν αυτά δεν «αποδίδουν»; Να μιλήσουμε για το πόσο (δεν) σέβονται τους κανόνες, για τα αρπακτικά και απειλούμενα είδη που σκοτώνουν ή τραυματίζουν; Τώρα, να συγκινηθώ και από τις σκηνές που προβάλλουν όταν απελευθερώνουν κανένα ζωάκι στη φύση, ως άλλοθι, για να το κυνηγήσουν λίγο μετά; Ε, όχι.

Ο άνθρωπος σήμερα έχει γίνει μάστιγα της φύσης και η ραγδαία αύξηση των εξαφανισμένων ή υπό εξαφάνιση ειδών δεν είναι κάτι φανταστικό, δεν ζούμε στο μεσαίωνα όπου το κυνήγι ήταν ανάγκη, ζούμε στο σήμερα όπου μια τεράστια ποικιλία τροφίμων έρχεται σχεδόν στο πιάτο μας από όλες τις μεριές του κόσμου. Σε χώρες σαν τη δική μας, καλό θα ήταν να απαγορευόταν και πλήρως το κυνήγι, τουλάχιστον για μερικά χρόνια. Αν κάποιος πρέπει να έχει μια άδεια, αυτοί θα πρέπει να είναι ίσως μόνο κάποιοι κάτοικοι απομονωμένων/απομακρυσμένων περιοχών με πρόβλημα πρόσβασης σε πηγές τροφίμων ή ανάγκη αυτοάμυνας και πάλι υπό αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά αυτό είναι θέμα προς συζήτηση. Αλλά τι να λέμε τώρα, ο συγκεκριμένος υπουργός αναίρεσε την απαγόρευσή του ακόμη και από τις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές. Στη χώρα μας δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη και οι κυνηγοί μάλλον είναι τα «αγαπημένα και χαϊδεμένα παιδιά».

Ας μην κοροϊδευόμαστε, για πάρα πολλούς κυνηγούς το κυνήγι είναι συνυφασμένο με την αντίληψή τους περί «ματσίσμο». Άνδρας είναι αυτός που ασκεί βία στη φύση, το φαγητό και η ανάγκη δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Προτείνω σε όποιον κυνηγό είναι τόσο φυσιολάτρης που δεν μπορεί να μένει μακριά από τη φύση να αντικαταστήσει το όπλο του με μια καλή φωτογραφική μηχανή με μεγάλο τηλεφακό, ίσως να ανακαλύψει χαρές που δεν γνώριζε και να δει τη φύση και τη θέση του μέσα σε αυτήν υπό ένα άλλο πρίσμα.

Δεν ζούμε πλέον σε αθώους καιρούς και έχουν αλλάξει πολλά.

Θα κλείσω λέγοντας ότι το να θανατώνει κάποιος ένα πλάσμα χωρίς σοβαρή αιτία και ιδίως για "διασκέδαση" δεν είναι καλό πράγμα και αυτή μου η άποψη είναι αδιαπραγμάτευτη.

doctor είπε...

Απ' ότι βλέπουμε, η σαπίλα του συστήματος είναι τέτοια που κάθε υπουργός προσπαθεί να γλύψει όλες τις συντεχνίες που άπτονται του υπουργείου του.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας στήνεται στα τέσσερα στους εφοπλιστές, ο Υπουργός Υγείας κάνει τα χατίρια των γιατρών, ο Υπουργός Παιδείας κάνει τα χατίρια των παπάδων και των εθνικιστών, ο Υπουργός Οικονομίας κάνει χατίρια γενικά...
Ο δε πρωθυπουργός έχει αράξει στην Ραφήνα και παίζει play station (Δεν κάνω πλάκα)....

doc

Ανώνυμος είπε...

Όμοιοι τους όμοιους, κι ας παριστάνουν τους οικολόγους:
Σύμφωνα με τον διευθυντή του τοπικού γραφείου της Greenpeace Ν. Χαραλαμπίδη, "μπορούμε να δούμε λύσεις με ψηλά κτίρια, αντικαθιστώντας πολλά παλιά που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση".
«Είμαι κατά των υψηλών κτιρίων-ουρανοξυστών στην Αθήνα», λέει ο καθηγητής Πολεοδομίας στο ΕΜΠ κ. Γιάννης Πολύζος. «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποσαφιστεί τι μέλλον και τι χαρακτήρα θέλουμε να έχει η πρωτεύουσα: μια ανοιχτή παραθαλάσσια μητρόπολη με ήπιο χαρακτήρα ή μια πόλη που αναπτύσσεται βάσει των εκάστοτε επιχειρηματικών επενδύσεων».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τάσσομαι απολύτως κατά των υψηλών κτιρίων. Γιατί αυτό που μας απέμεινε στην Αθήνα είναι ο ουρανός της. Και κυρίως, γι΄ αυτό που προσπαθεί η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων να περάσει ως μήνυμα στα τελευταία συνέδριά της: να επαναφέρουμε την αρχιτεκτονική στις ανθρώπινες διαστάσεις της.
Δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στο ελληνικό τοπίο και ιδίως στον αττικό ουρανό (Κ. Δοξιάδης). Θεωρώ ότι η ανάπτυξη των πόλεων, και ειδικότερα στην Αττική, με ψηλά κτίρια διαταράσσει τη δομή και την πολεοδομική οργάνωση των πόλεων. Δεν συμβάλλει στην ιστορική συνέχεια των οικισμών και των πόλεων. Θεωρούνται σύμβολα των αμερικανικών μεγαλουπόλεων, των πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και των πόλεων και των περιοχών χωρίς ιστορία (π.χ. Ντουμπάι).
Ο Γιάννης Αλαβάνος είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=81812&ct=1 16-8-08 ΝΕΑ
If I were reincarnated I would wish to be returned to earth as a killer virus to lower human population levels.
- Prince Phillip, Duke of Edinburgh, patron of the World Wildlife Fund WWF

Περαστικός είπε...

Doctor, σωστά, επίσης, και εγώ τα έχω ακούσει τα περί playstation, λες να κάνει κάνα καλό σκορ τουλάχιστον;

Ανώνυμε, υποθέτω ότι η λέξη κλειδί είναι "αντικαθιστώντας" (γκρέμισμα παλιών πολυκατοικιών και αντικατάστασή τους από ένα ψηλότερο κίριο απελυθερώνοντας χώρο για πάρκα κ.λπ.), αλλά και εγώ είμαι εναντίον των ψηλών κτιρίων, πιστεύω μάλιστα ότι το μόνο "σωστό" σπίτι είναι η μονοκατοικία. Σκέφτομαι και πόσο ενοχλητικά είναι με τις αντανακλάσεις με τα τζάμια τους αυτά τα ψηλά τερατουργήματα και, ναι, θέλω και εγώ ουρανό πάνω από το κεφάλι μου. Συμφωνώ για την ανάγκη μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, Περαστικέ, δε φαντάζομαι εσύ να εννοείς τη βίαιη μείωση που εννοεί ο ...γαλαζοαίματος, και για την οποία η μοναρχία του έχει κάνει τις μεγαλύτερες γενοκτονίες στην ιστορία της ανθρωπότητας....

Περαστικός είπε...

Εξετάζω την άποψη, όχι ποιος τη διατύπωσε. Φοβάμαι όμως πως αν δεν αποφασίσουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε τον αριθμό μας εθελοντικά, οι συγκρούσεις και οι γενοκτονίες θα είναι η μοίρα μας. Αισιόδοξος δεν είμαι και ομολογώ ότι πολλές φορές δεν έχω καλά αισθήματα για την ανθρωπότητα, ιδίως όταν βλέπω πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σε άλλα πλάσματα ή σε άλλους ανθρώπους, είμαι δηλωμένος μισάνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε αυτό :Ηλίθιοι κυνηγοί γερακιών

GR

Περαστικός είπε...

GR, επισκέφτηκα την τοποθεσία, υποψιάστηκα από τα σχόλια το θέμα του βίντεο και προτίμησα να μην το δω. Δεν είναι τόσο ότι είμαι ευαίσθητος όσο ότι οργίζομαι πολύ και δεν αντέχω άλλη βλακεία σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Με κάτι τέτοια σιχαίνομαι τους ανθρώπους, στο είδος μας δεν ανήκουν;