Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2008

Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή... + Kill-τίδης, ξανά

Ένα πουλί μπορεί να ελπίζει πάντα ότι κάποτε θα ξεχάσουν ανοικτή την πόρτα του κλουβιού του. Η ελευθερία του απέχει λίγα εκατοστά. Λυπάμαι ίσως ακόμη περισσότερο τα ψάρια στις γυάλες και τα ενυδρεία. Τι είναι περισσότερο απελπιστικό από το να είναι η ίδια η φυλακή σου ο μόνος τρόπος επιβίωσής σου σε ένα εχθρικό κόσμο, όταν τυχόν απόδρασή σου συνεπάγεται το χαμό σου;
.

. Λυπήθηκα όταν είδα αυτά τα μεγάλα ψάρια σε ένα μικρό ενυδρείο, να κάνουν συνέχεια κύκλους, μη πηγαίνοντας πουθενά, παρατηρώντας θλιμένα εμένα που τα φωτογράφιζα (χωρίς φλας). "Καημένε Περαστικέ," ίσως να σκέφτονταν "μας λυπάσαι, αλλά δεν διαφέρει πολύ η κατάστασή σου από τη δική μας".
.
Kill-τίδης, ξανά

Ένα άλλο θέμα για ζώα, έχει βουίξει ο κόσμος από τα νέα κατορθώματα του προστάτη αγίου των κυνηγών, Kill-τίδη. Για όποιον ενδιαφέρεται, ανάρτηση και σχετικές συνδέσεις στου Dralion. Μεταξύ άλλων φαιδρών και παραλόγων, γιατί τόσος ζήλος να απαγορέψουν την εξαγωγή αδέσποτων ζώων από την Ελλάδα, σε χώρες όπου θα έχουν φροντίδα και πραγματική προστασία; Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη τους για αυτά ή τους πειράζει που βγάζουμε κακό όνομα στην Ευρώπη; Δεν είναι το πρόβλημά μας αυτοί που δημιουργούν τα αδέσποτα, οι φόλες, η κακομεταχείριση και η έλλειψη ουσιαστικής πρόνοιας και προστασίας για τα ζώα, αλλά ενοχλείται το περίφημο ελληνικό φιλότιμό μας (για το οποίο δεν έχουν αντίστοιχη λέξη οι ξένοι) όταν οι άλλοι βλέπουν τη χώρα μας σαν ένα στρατόπεδο εξόντωσης ζώων και μας βγάζουν κακό όνομα. «Όχι κύριε Άγγλε, δεν μπορείς να διασώζεις σκυλιά που εγκαταλείπονται χωρίς νερό σε βραχονησίδες για να ψοφήσουν (είδηση από την τηλεόραση) διασύροντάς μας, δικά μας είναι τα ζώα μας, ό,τι θέλουμε τα κάνουμε, άντε, που έτρωγες βελανίδια κ.λπ. κ.λπ.!»

Αφήστε άθλιοι τα ζώα να τα πάρουν αυτοί που τα θέλουν, διευκολύνετέ τους και απαλλαγείτε και εσείς από το πρόβλημα, αφού αν ήταν στο χέρι σας θα τα είχατε σκοτώσει όλα.

Ωραία και σχετική και η ανάρτηση της Ou Ming.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζώο
(το)ουσ.(αρχ.ζώον)έμβιο όν//
κτήνος,ζωντανό//(μτφ)άξεστος,
βλάκας.

Ανθρωπισμός
(Ο)ουσ.(αρχ.ανθρωπισμός/ανθρωπίζω)
το σύνολο των ψυχικών και πνευματικών ιδιοτήτων που προσιδιάζουν στον άνθρωπο και τον διακρίνουν απο τα ζώα.

Περαστικός είπε...

Όλοι ζώα είμαστε, Angeliki, κάποιοι από εμάς είναι και άξεστοι, βλάκες. Όσο για ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες, ελάχιστοι τις έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ειρωνικό για το ανθρώπινο είδος είναι το σχόλιο μου. Δεν ξέρω μήπως δεν έγινα κατανοητή?

Περαστικός είπε...

Απλώς συμπλήρωσα.

zizugataki είπε...

Νομίζω το πρόβλημα μας ως ανθρώπων είναι αυτό που αναφέρει ο αγαπητός dralion. Είναι που καβαλήσαμε το καλάμι και νομίζουμε ότι είμαστε ανώτερα όντα, τρομάρα μας.
'Ασε αυτό το ψώνιο μας που νομίζουμε οτι έχουμε και λογική. 'Εχουμε λογική του παραλόγου, λογική του Κιλτίδη και γενικώς λογικές κάθε είδους, μόνο κοινή λογική δεν διαθέτουμε.

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα, Zizugataki. Μπαίνω στον πειρασμό να αναφέρω αυτό που γράφει η Ελληνική Νομαρχία, ότι πιο πολύ διαφέρει άνθρωπος από άνθρωπο, παρά άνθρωπος από ζώο.

athinovio είπε...

καληνεσπέραν άρχοντες
:)
είναι νομίζω αλήθεια ότι η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα είναι ενδεικτική της γενικότερης συμπεριφοράς του.
ή είμαστε απάνθρωποι ή δεν είμαστε.
αν είμαστε αυτό θα εκδηλωθεί και προς τα ζώα και προς τους συνάνθρωπους και προς κάθε άλλη κατεύθυνση

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, Athinovio.