Σάββατο, Ιουλίου 19, 2008

Ιόν αμείλικτον

Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι όσο ο άνθρωπος συμπεριφέρεται άσπλαχνα στα ζώα δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη, διότι από τους σπόρους του φόνου και του πόνου δεν φυτρώνει το φυτό της χαράς και της αγάπης. Μόνο κοινοτοπίες και ύβρεις θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να χαρακτηρίσω τον υπάνθρωπο (ελπίζω να μην είναι περισσότεροι από ένας) που έλουσε με κάποιο καυστικό υγρό ένα αδέσποτο σκύλο στον Πόρο Τροιζηνίας. Μπορείτε να διαβάσετε για το συμβάν, εδώ. Είναι το κείμενο ενός από τους ανθρώπους που φροντίζουν το πλάσμα και διασώζουν ό,τι έχει απομείνει από αυτό που συνηθίζουμε να λέμε "ανθρωπιά", αλλά οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ σκληρές.

Κάθε πράξη σαδισμού, πληγώνει και σημαδεύει την ψυχή του ίδιου του θύτη, αλλά υποθέτω ότι κάτι τέτοια δεν γίνονται κατανοητά, τουλάχιστον όχι άμεσα, από ανθρώπους που ρίχνουν τους εαυτούς τους σε τέτοιες σκοτεινές αβύσσους. Ιόν αμείλικτον (τρομερό δηλητήριο) έριξε ο άνθρωπος αυτός στο ανυπεράσπιστο ζώο, που μπορεί να του έκανε και χαρές όταν τον αντίκρισε, καθώς διαβάζω ότι ήταν ένα χαρούμενο πλάσμα που άκουγε στο όνομα Λήο, αλλά με ιόν αμείλικτον περιέλουσε και την ψυχή του. Ωστόσο, επειδή κάποτε αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν και επειδή σε αυτό δεν συμβάλλει η ατιμωρησία από την κοινωνία των ανθρώπων, ζητείται από όσους γνωρίζουν κάτι σχετικό να το αναφέρουν στο κινητό τηλέφωνο που αναφέρεται στο ιστολόγιο όπου παραπέμπω (6983936194).

Οι αρχαίοι Έλληνες πολλές φορές έθαβαν τα αγαπημένα τους ζώα και τους αφιέρωναν και επιτύμβια επιγράμματα, όπως το θαυμάσιο επίγραμμα της Ανύτης από την Τεγέα, του θηλυκού Ομήρου, όπως την αποκάλεσαν κατά τα ελληνιστικά χρόνια, για το σκύλο της, που τον δάγκωσε φίδι.


Ώλεο δήποτε, Μαίρα πολύρριζον παρά θάμνον,
Λόκρι, φιλοφθόγγων ωκυτάτη σκυλάκων·
τοίον ελαφρίζοντι τεώ εγκάτθετο κώλω
ιόν αμείλικτον ποικιλόδειρις έχις.

Χάθηκες πια, Μαίρα μου, δίπλα σε θάμνο πολύρριζο,
συ, Λοκρίδας γέννα, το πιο γοργοπόδαρο από τα σκυλιά
που χαίρονται το γαύγισμά τους.
Τέτοιο φαρμάκι φοβερό στ’ ανάλαφρό σου πόδι
έριξε οχιά με δέρμα ποικιλόχρωμο.

(από εδώ)
.
Και για να κλείσουμε με χαρούμενα ζώα, δείτε εδώ, στο puppies park, όπου οι κύνες μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερα τα παιχνίδια τους, με τους ανθρώπους-συντρόφους τους, στον δικό τους χώρο. Ελπίζω ο Λήο να αναρρώσει και να έχει ξανά χαρούμενες στιγμές.
.
Επισήμανση: το σκίτσο να μην ερμηνευθεί ως προτροπή σε παράνομες ενέργειες, αυτό που έγινε είναι έγκλημα που τιμωρείται από το νόμο.

14 σχόλια:

zizugataki είπε...

Αυτή η αγριότητα στα ζώα με πονάει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να δω τις εικόνες παρότι ξέρω ότι κάθε στιγμή κάπου κάποια ζώα υποφέρουν. 'Οπως άλλωστε και πολλοί άνθρωποι και πολλά, δυστυχώς. Πότε θα ημερέψει μέσα στους ανθρώπους το θηρίο που κρύβουν; Πότε θα γίνουμε άνθρωποι;
Πρέπει να σου πω επίσης ότι εκτίμησα πολύ την αντιμετώπιση σου του ανώνυμου σχολιαστή στην προηγούμενη ανάρτησή σου.
Να είσαι καλά.
Δυστυχώς κάτι έκανα με το ιστολόγιό μου και δεν μπορώ να ανεβάσω την εικόνα του Ζιζού μου και βγαίνω χωρίς avatar. Κάποια στιγμή ελπίζω να λύσω το πρόβλημα γιατί η βοήθεια του ιστολόγου δεν με βοηθάει καθόλου.

zizugataki είπε...

και πολλά παιδιά ήθελα να γράψω

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Zizugataki. Δεν σε αδικώ που επέλεξες να μη δεις τις φωτογραφίες, είναι πολύ σκληρές. Ελπίζω να ξαναβρείς το avatar σου.

zizugataki είπε...

Επιτέλους ξαναβρήκα το πρόσωπό μου!!!

Περαστικός είπε...

:-D

resident είπε...

Στη χώρα μας οι βασανιστές ζώων,οι άνθρωποι αυτοί που είναι στη χειρότερη βαθμίδα ηθικής, απολαμβάνουν τον βασανισμό του ζώου με την άνεση τους,χωρίς να έχουν να φοβηθούν τίποτε.Η κοινωνία είναι αδιάφορη και οι νόμοι καλά κοιμούνται.
Στην επαρχία είναι ακόμα καλύτερα για αυτούς.Τα ζώα είναι εργαλεία,- κάτι σαν αντικλεπτικοί μηχανισμοί μοιάζουν τα ισόβια δεμένα σκυλιά,Τα γαϊδουριά και τα μουλάρια ,τα δεμένα πρόβατα και κατσίκες λιώνουν μέσα στον καλοκαιρινό ήλιο επειδή το αφεντικό τους βαριέται να τους αλλάξει θέση - και η αγροκτηνοτροφικη ζωή έχει αφήσει τους ανθρώπους λίγο πιο άξεστους.
Ελλάδα!H χώρα που βασανίζεις άνετα και βρίσκεις σκύλο (τσάμπα) στο δρόμο η στα σκουπίδια μέσα σε 10 λεπτά.

Περαστικός είπε...

Δυστυχώς, Resident, έχεις δίκιο.

pikos apikos είπε...

«οι άνθρωποι που δεν αγαπάνε τα ζώα, δεν αγαπάνε ούτε τους ανθρώπους»,

« με την ίδια ευκολία που χτυπάς ένα ζώο, χτυπάς κι έναν άνθρωπο».
Γ.Μ.Μαρίνος.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Pikos Apikos. Όπως και να έχει, η σκληρότητα και ο σαδισμός απέναντι στα ζώα είναι απαράδεκτα χωρίς να απαιτείται κάποια αιτιολόγηση βασισμένη στη συσχέτιση φιλοζωίας και φιλανθρωπίας.

Yellow Kid είπε...

H ολη υπόθεση μου θύμησε ενα περιστατικό πρίν κάποια χρόνια που κάποια χουλιγκανια μετα απο το ματς κάψανε ζωντανό ενα σκύλο επειδή...είχε τα χρώματα του ΑΡΗ...

Φαντάζομαι πώς και εδώ υπάρχει ενα πελώριο ΓΙΑΤΙ και μία ηλίθια δικαιολογία απο τον υπαίτιο...

Περαστικός είπε...

Και να σκεφτείς μετά ότι ο άνθρωπος θέλει να ονομάζεται έλλογο ον.

Dormammu είπε...

Το διάβασα κι εγώ στην Ελευθεροτυπία χτές.

Φρίκη.

ΓιάννηςΜαρκ είπε...

Μετά από την οργισμένη πίκρα που αφήνει κάθε τέτοιο θέμα, ήρθε η ευχάριστη έκπληξη. Να σε ευχαριστήσω Περαστικέ για το λινκ προς τα πάρκα σκύλων, για τα οποία δεν είχα ιδέα - θα τα τιμήσουμε(*) δεόντως το συντομότερο!

Περαστικός είπε...

Dormammu, μακάρι να αποδεικνυόταν ότι δεν ήταν αληθινή η είδηση.

ΓιάννηςΜαρκ, παρακαλώ.