Σάββατο, Σεπτεμβρίου 06, 2008

Ένας μεγάλος ηθικός φιλόσοφος

«Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό»

(Vulgar-άκης* - 4/9/2008, συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, απαντώντας στις εναντίον του κατηγορίες και μομφές σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες).

Πόση προστυχιά και κυνισμό υποδηλώνει αυτή η φράση;! Ορίστε λοιπόν, και εγώ ο ανόητος είχα τόσα ηθικά διλήμματα και προβληματισμούς. Ό,τι επιτρέπουν οι νόμοι, είναι και ηθικό. Πραγματικά, ανακουφίστηκα τώρα. Να μην ακούω λοιπόν τόσες διαμαρτυρίες. Ό,τι αδικία νομίζετε ότι υφίστασθε ή υφίστανται άλλοι από εσάς, εφόσον αυτή διαπράττεται στο πλαίσιο του νόμου, δεν είναι αδικία, είναι πράξη καλώς καμωμένη και ηθική.

Μα, σε ποιους απευθύνονται;

Μαυρίστε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
(Ένα επαναλαμβανόμενο κοινωνικό μήνυμα του ιστολογίου Περαστικός)

* Vulgar: στην Αγγλική, αγοραίος, χυδαίος.

9 σχόλια:

busy bee είπε...

Vulgar!!!....vulgar!!! στο τετράγωνο!!

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω... ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό... δηλαδή αυτοί που θεσπίζουν νόμους τους κόβουν, τους ράβουν και τους μεταποιούν ποιούν ήθος... τι λες τώρα!

Μπα... θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν...

cyrus είπε...

Δεν περίμενα, βέβαια, από τον vulgarάκη καμιά βαθιά φιλοσοφική σκέψη, είχα όμως την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα ήταν τόσο ανήθικος -- και εννοώ unethical, και όχι immoral, που είναι μια μπαρούφα που αφορά μόνο τις θεούσες...

Είναι απίστευτο to τι μπορεί να επικαλεστεί το ζώον που ακούει στο όνομα "άνθρωπος" όταν πρόκειται για το τομάρι του ή την τσέπη του...

Bípedes είπε...

Hello,


Good paintings. Congratulations.

Περαστικός είπε...

Γεαι σου, busy bee.

Γαϊδάρα, σκέψου πόσες τροπολογίες καλύπτουν τις "ηθικές" συναλλαγές όσων έχουν εξουσία, παράνομος είναι σχεδόν μόνο ο φτωχός :)

Cyrus, δήλωσε επίσης ότι φροντίζει για τα παιδιά του. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βρήκε απήχηση στον μέσο Έλληνα που κτίζει αυθαίρετα, ζητάει διορισμούς, κάνει ό,τι μπορεί, πάντα για τα παιδιά του, στα οποία θα αφήσει μια χώρα που θα μισούν και στα οποία θα δώσει τα πάντα εκτός από ένα, το σημαντικότερο, το πώς να γίνουν άνθρωποι, το ευ ζειν (με την original έννοια).

Thank you, Bipedes.

hnioxos είπε...

Ο κυνισμός είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όλους αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Οι άνθρωποι της εξουσίας, οι βουλευτές, οι υπουργοί και όλοι οι παρατρεχάμενοί τους με αυτόν τον τρόπο σκέφτονται. Για να γίνει κανείς μέλος αυτής της κάστας χρειάζεται καλή γνώση νομικών, αν όχι ο ίδιος, τουλάχιστον κάποιος έμπιστός του. Έτσι μόνον θα μπορούν την οποιαδήποτε στιγμή να καλύπτουν τις ανομίες τους.
Όταν ζητούν αυτοί από όλους εμάς να πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα επειδή η οικονομία εξωκείλει, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί ο υπουργός να δικαιολογήσει τις προσπάθειές του να πληρώσει λιγότερους φόρους. Για να μην πούμε βέβαια τις μπίζνες που έγιναν με τη μονή Βατοπεδίου... Και μετά ζητούν την ψήφο μας; Χαχαχα

Περαστικός είπε...

Hnioxos, για γέλια και για κλάματα και για οργή.

Urfurslaag είπε...

Και όμως αγαπητέ Περαστικέ ο Βουλγαράκης εν τη αφελεία του αποκάλυψε τον τρόπο ηθικής σκέψης που αντικατέστησε στις μέρες μας την χριστιανική ηθική.
Μια που ο Χριστιανισμός είναι πασέ, οι νόμοι αποτελούν το σύγχρονο ηθικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να κινηθούν οι συμπολίτες μας σήμερα.
Για τους αφελείς, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία γύρω μας, δεν υπάρχει κάποιος άλλος ηθικός κώδικας.

Ο Βουλγαράκης είναι παιδί των καιρών μας. Ενας σύγχρονος άνθρωπος. Που δεν διστάζει να πει δημόσια "...και γιατί να μην φοροδιαφύγω, επειδή το κάνουν άλλοι?". Και παραμένει υπουργός. Παραμένει εκλεκτός του λαού. Γιατί αυτός ο λαός αυτόν τον τρόπο σκέψης έχει διαμορφώσει.

Ο Θεός πέθανε και δεν έχουμε με τι να τον αντικαταστήσουμε.

Περαστικός είπε...

Δε βαριέσαι, Urfurslaag, είδαμε και τους χριστιανούς κατά Βατοπέδι μεριά. Ιδίως εκεί που είπε ότι φροντίζει για τα παιδιά του, για να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία ή κάτι τέτοιο, θα άγγιξε πολλές ευαίσθητες χορδές.