Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Βραδινός περίπατος στην Αθήνα

I'll be back.
Βγήκα απόψε να στείλω μια επείγουσα επιστολή από το ταχυδρομικό γραφείο στην Ομόνοια. Επωφελούμενος της ευκαιρίας, είπα να περπατήσω λίγο. Φρίκη, οι δρόμοι είχαν γεμίσει με κάτι ανεκδιήγητους τύπους ντυμένους ως επί το πλείστον στα κόκκινα, οι οποίοι θορυβούσαν, φωνασκούσαν και εν γένει συμπεριφέρονταν με τρόπο ανάρμοστο για πολιτισμένα, έλλογα όντα.

Δεν μας έφτανα οι εγχώριοι υπάνθρωποι, έπρεπε να κάνουμε και εισαγωγή.

Αηδιασμένος από τα εισαγόμενα «φρούτα», έκανα μεταβολή λίγο πριν από την πλατεία Συντάγματος για να επιστρέψω από Πανεπιστημίου (είχα ανέβει από Σταδίου), όταν έπεσα σε ακόμη χειρότερα «φρούτα», ντόπια αυτή τη φορά. Αν χαρακτηρίζει λοιπόν κάτι τους ανθρώπους που συνηθίζω να καλώ ανυπόστατους είναι σίγουρα η παραγωγή θορύβου, σε κάθε εκδήλωση, είτε αυτή είναι ψυχαγωγική είτε άλλου είδους. Μπροστά από το Πανεπιστήμιο, κάτι ανεκδιήγητοι τύποι με συνθήματα του τύπου «Ορθοδοξία ή Θάνατος» έσκουζαν σαν χοιρίδια που τα έσφαζαν και οι στριγκλιές τους, των οποίων η ένταση ήταν αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους των συγκεντρωμένων (εκτός αν συνυπολογίσουμε και τους εισαγόμενους ανοήτους που έκαναν χάζι), ακούγονταν από τα μεγάφωνα σε όλο το κέντρο. Τώρα που το σκέφτομαι, η φωνή του ομιλητή μου θύμιζε τον τρόπο ομιλίας του Αρειανού στην ταινία του Τιμ Μπάρτον «Mars Attacks», θυμάστε; «ΤΑΤ---ΤΑΤΑΤΑΤΑΤ--ΤΑΤ---ΤΑΤΑΤΑΤΑΑΤΑΤΑΤ--ΤΑΑΑΑΤ--ΤΑΤΑΤΑΤΑΤΑΑΤΑΤ».

Οικτίροντας τη μοίρα μου που δεν ήμουν ο Terminator, το Alien ή έστω ο Predator, για να εκφραστώ ακριβώς όπως αισθανόμουν, επέστρεψα εις την, σχετική, ηρεμία της οικίας μου (υπάρχουν και κάτι άλλα ελεεινά όντα που ονομάζονται γείτονες, αλλά που θα μου πάνε... χεχεχε, χιχιχιχιχι, χαχαχαχα).

9 σχόλια:

cyrus είπε...

Βρήκες κι εσύ μέρα να περπατήσεις στο κέντρο...

:-Ρ

Μια που αναφέρθηκες σε γείτονες, γύρισα σπίτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και η κοπελίτσα που μένει δίπλα άκουγε στη διαπασών το ευρωβιζιονικόν άσμα της Ευρυδίκης. Αμέσως μετά, ακολούθησε το παλαιόν άσμα "να παίζει το τρανζίστορ τ' αμερικάνικα", με μπητ.

Ω! Καιροί! Ω! Ήθη!

Περαστικός είπε...

Και την άφησες να ζήσει; :P

cyrus είπε...

Ε, άκουσα εκείνο το "μακάριοι οι πραείς", και είπα να συγκρατηθώ...

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

φρίκη η πρωτεύουσα... ΦΡΙΚΗ!

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Γαϊδάρα. Όντως, φρίκη.

aerostatik είπε...

you 'll never walk alone !

Περαστικός είπε...

aerostatic, πράγματι, αλλά δεν ξέρω αν είναι για καλό.

seaina είπε...

Πραγματικά διάλεξες την ημέρα, όχι ότι σε "normal" συνθήκες απέχει πολύ η εικόνα, αλλά εκείνη την ημέρα πρέπει να γινόταν χαμός.
Το απέφυγα!

Περαστικός είπε...

Τι να κάνω Seaina, βιαζόμουν να στείλω μια απόδειξη για να εισπράξω :)