Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

Ο Γύρος της Αθήνας

Εμ, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό.

Λοιπόν, την Κυριακή, 13 Μαΐου, ώρα 10 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση για τον Γύρο της Αθήνας. Σας προτρέπω, ακόμη και εάν είστε παντελώς αγύμναστοι, να βγάλετε κανένα ξεχασμένο σορτάκι ή βερμούδα από το συρτάρι, να φορέσετε ένα φανελάκι και να συμμετάσχετε και εσείς. Αξίζει μόνο και μόνο για την αίσθηση να τρέχεις στη μέση της Πανεπιστημίου χωρίς να βλέπεις κανένα αυτοκίνητο γύρω σου. Τρέξτε όσο μπορείτε και μετά περπατήστε. Διαδρομές υπάρχουν για όλα τα γούστα. Υπάρχει η μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων, όπου θα τρέξω και εγώ (μια πολύ ωραία διαδρομή, κάποιοι από τους δρόμους από τους οποίους θα περάσουμε, μετά την αφετηρία από το Παναθηναϊκό Στάδιο, είναι Βασ. Κωνσταντίνου, Πανεπιστημίου, Πειραιώς, Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Βασ. Αμαλίας και τερματισμός στο Ζάπειο - φέτος δυστυχώς δεν θα περάσουμε από ό,τι είδα από τη Δ. Αρεοπαγίτου, υποθέτω λόγω της έκθεσης βιβλίου), υπάρχει η διαδρομή των 3, 5 χιλιομέτρων (τρέχουν και οικογένειες με μωρά σε καροτσάκια λέμε) και η διαδρομή των 700 μέτρων (για τα άτομα με ειδικές ανάγκες).

Ρωτάτε που θα εγγραφείτε και θα πάρετε αριθμό συμμετοχής; Αυτό το σημείο είναι μια έλλειψη του Δήμου Αθηναίων, καθώς στην ιστοσελίδα δεν αναφέρονται (τουλάχιστον εγώ δεν εντόπισα) σαφείς πληροφορίες για αυτό. Εγώ εγγράφηκα σε ένα κιόσκι στην Πλατεία Συντάγματος. Στο φυλλάδιο που μου δόθηκε, αφού είχα ήδη εγγραφεί, αναφέρονται αναλυτικά όλα τα σημεία, τα οποία αναφέρω παρακάτω (το ιστολόγιο Περαστικός πρωτοπορεί στην ενημέρωση για άλλη μια φορά).
-

Σε όλους τους χώρους του ΟΝΑ
Πολιτιστικά κέντρα
Κλειστά γυμναστήρια
Αθλητικά κέντρα
Κολυμβητήρια

Στα ειδικά για την εκδήλωση περίπτερα (κιόσκια) του ΟΝΑ, στα εξής σημεία:


Πλ. Ομονοίας
Πλ. Συντάγματος
Πλ. Κλαυθμώνος
Ερμού
Ακαδημίας, στο πολιτιστικό κέντρο
Πανεπιστημίου, έξοδος μετρό
Αλεξάνδρας, έξοδος μετρό
Μοναστηράκι, έξοδος μετρό
Παγκράτι, Υμηττού και Φρύνης
Πλ. Κυψέλης
Πλ. Καλογήρων (Δάφνη)
Λ. Συγγρού, έξοδος μετρό
Πλ. Βικτωρίας

Στα γραφεία του ΟΝΑ, Σατοβριάνδου 20, τηλ. 210 5284816-7
Σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων

-
Ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΝΑ (ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του δήμου) θα πρέπει να προσέξουν την επόμενη φορά λίγο περισσότερο το θέμα της προβολής και ενημέρωσης για την εκδήλωση. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι εχθές δεν υπήρχε καν αναφορά για την εκδήλωση στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του δήμου.

Συμβουλή προς όσους τρέξουν, αποφύγετε τα πράσινα αθλητικά παπούτσια. Επίσης, συνιστάται καπελάκι για τον ήλιο.

Είναι ωραία εμπειρία, δοκιμάστε τη για ένα διαφορετικό πρωινό Κυριακής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις είδα τα διαφημιστικά για τον γύρο της αθήνας, εσένα σκέφτηκα και τις περιπέτειές σου!
Καλό τρέξιμο -εγώ είμαι του περπατήματος.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ, ελπίζω να περάσω καλά :) Καλές βόλτες και σε εσένα.