Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

Όταν «σε θέλει»

Προχθές βγήκα περίπατο στο κέντρο, κάποια στιγμή είχα την παρόρμηση να δω την ταινία Άβαταρ, ίσως επηρεασμένος από το κείμενο του φίλου Jolly Roger. Δεν είχα πολύ χρόνο και ήξερα ότι δεν προλάβαινα να πάω περπατώντας στην αίθουσα όπου παιζόταν η ταινία. Μπήκα στο μετρό του Συντάγματος, έβγαλα ένα κέρμα του ενός ευρώ, είμαι όσο σίγουρος μπορώ να είμαι ότι ήταν κέρμα του ενός ευρώ, είχα προσέξει και τον γερμανικό αετό στην πίσω πλευρά. Το έριξα στη μηχανή έκδοσης εισιτηρίων και η καλή μηχανή μου έδωσε το εισιτήριο… συν το ευρώ μου, με τον αετό στην πίσω πλευρά.

.

Όταν ήμουν στο συρμό, κατάλαβα ότι θα δυσκολευόμουν να προλάβω την ώρα έναρξης του έργου. Έφτασα στον σταθμό λίγο μετά την ώρα έναρξης και είχα και μερικά λεπτά περπάτημα. «Τουλάχιστον δεν μου κόστισε η διαδρομή», σκέφτηκα. Φτάνοντας όμως στον κινηματογράφο, παρά το ότι κόντευα τα δέκα λεπτά καθυστέρησης, διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν είχε αρχίσει το έργο, αλλά ούτε καν οι διαφημίσεις. Απήλαυσα το έργο από την αρχή (πολύ ενδιαφέρον, αρκετή τροφή για σκέψη). Στο τέλος, αν και η αίθουσα είχε αρκετό κόσμο και καθόμουν σχετικά μακριά από την έξοδο, δεν δυσκολεύθηκα να βγω έξω. Ήμουν σχεδόν ο πρώτος στην έξοδο, αν και βγήκα με το πάσο μου, με παραξένεψε λίγο αυτό. Τελικά, πέρασα ένα ωραίο βράδυ και μου έμεινε ένα παραπανίσιο ευρώ, με έναν αετό, που το νοιώθω λίγο σαν να μη μου ανήκει και θα διαθέσω μάλλον σε κάποιο κουτάκι δωρεών με την πρώτη ευκαιρία.

13 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Γεια σου Περαστικε με την ευαισθητη ψυχη. (Και) Γι'αυτο "σε παω".

Μακρι να εχουμε πολλες τετοιες μερες, με κερασματα.

Περαστικός είπε...

Σου εύχομαι πολλά κεράσματα, Jolly Roger!

Μικρός Ινδιάνος είπε...

Χο χο χο!
Όταν σε πάει η τύχη σε πάει!
Καλό Το Άβαταρ? Θέλω κ εγώ να το δω.
Ωραίο σκίτσο επίσης!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Μικρέ Ινδιάνε. Να πας, αλλά αν θες να το δεις τρισδιάστατο, πρόσεξε να αναφέρεται ότι η αίθουσα παίζει 3Δ (το είδα τρισδιάστατο και είναι αρκετά εντυπωσιακό). Είναι ψυχαγωγικό με κάποιους προβληματισμούς, χωρίς να του λείπουν και οι χολυγουντιανές αφέλειες. Σκέφτομαι ότι ένας επιπλέον λόγος για να βλέπεις τέτοιες ταινίες που αφήνουν το σημάδι τους σε μια περίοδο είναι και για να παρακολουθείς την ευρύτερη κουλτούρα της εποχής. Λένε ότι είναι κάτι σαν τον Πόλεμο των Άστρων τη δεκαετία του 70, ίσως σε λίγο να υπάρχουν αναφορές παντού. Ο Κάμερον περνάει μέσα από την επιφάνεια της ψυχαγωγίας ένα πλήθος μηνυμάτων σε πολλά επίπεδα και έχει εγείρει συζητήσεις ακόμη και αντιδράσεις, όπως από το Βατικανό που τον κατηγορεί περίπου για προώθηση θρησκείας της φύσης (δεν με χαλάει).

Locus Publicus είπε...

Εξαιρετικό θέαμα η ταινία Περαστικέ. Το θέμα βέβαια κλασικό, αναγεννιέται μέσα απο την τρισδιάστατη τεχνολογία. Μερικοί βέβαια συνέχεια θα παραπονιούνται.

Το ευρώ που κέρδισες δώστο στην Αιτή.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Locus, καλή η πρότασή σου, και για παραπάνω από ένα ευρώ!

Μικρός Ινδιάνος είπε...

2 στα 2 όμως πανάθεμά τον!!!
Δύο ταινίες έκανε τα τελευταία χρόνια και οι δύο με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του σινεμά!!

Περαστικός είπε...

Πράγματι :)

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Σου εύχομαι να κάνει το ίδιο και η εφορία :D

Το είδες 3D?

Λέω να το δω...

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Γαϊδάρα!

Για την εφορία, πιο πιθανό βλέπω υπό τις παρούσες συνθήκες να μου πάρει παρά να μου δώσει :D

Ναι, το είδα 3D, εντυπωσιακό, είχα δει 3Δ έργα πολύ παλιά, ίσως τη δεκαετία του 70 (σαγόνια του καρχαρία, κάτι πιράνχας), αλλά τότε η εικόνα κούραζε, δεν ήταν τόσο καλή όσο στις μέρες μας.

gaidara είπε...

Εμπιστεύομαι την αισθητική σου άρα θα πάω :)

Dormammu είπε...

Πέρασα 3 ευχάριστες ώρες χωρίς να βαρεθώ. Μου θύμισε λίγο την Επιστροφή των Τζεντάι.

Περαστικός είπε...

Gaidara, καλά να περάσεις :)

Dormammu, για να δούμε αν θα αφήσει παρόμοιο στίγμα με τον Πόλεμο των Άστρων, ετοιμάζεται τριλογία διαβάζω.