Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Οι ρουφιανούληδες

Μια νέα προσφορά του ιστολογίου Περαστικός. Δύο στην τιμή του ενός! Αγόρασέ τους και θα σου καρφώνουν τους πάντες, ακόμη και ο ένας τον άλλο, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης! Ιδανικοί και για δώρο! Με κάθε αγορά, δώρο μια χώρα! Προλάβετε!

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ελπίς; Δείτε μια ενδιαφέρουσα είδηση, εδώ. Επιβάτες συρμού, διαμαρτυρόμενοι για τις καθημερινές καθυστερήσεις αρνήθηκαν μαζικά να πληρώσουν εισιτήριο. Ο σταθμάρχης ακινητοποίησε το συρμό και η αστυνομία κατέφτασε για να πάρει τα στοιχεία τους. Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Μήπως ήταν ξένοι; Γιατί δεν άκουσα κάτι άλλο σε συνέχεια αυτή της είδησης; Το άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο και μετά νομίζω ότι θάφτηκε. Γιατί; Πολύ επικίνδυνα τέτοια μηνύματα τέτοιες ώρες;

Υπενθυμίζω ότι ήταν μια άρνηση καταβολής εισιτηρίων σε ένα τρένο που ξεκίνησε τα γεγονότα της εξέγερσης του Κιλελέρ.

Σε μια μάλλον ανόητη κινηματογραφική ταινία, οι υπήκοοι ενός βασιλείου εξαφανίζουν την κακιά βασίλισσα-μάγισσα που τους καταδυνάστευε αγνοώντας την, γυρνώντας της την πλάτη. Πράγματι όμως, η αποτελεσματικότερη επανάσταση, η αντίσταση που τρέμει κάθε κράτος είναι να το αγνοήσουν οι πολίτες του, να του γυρίσουν την πλάτη, να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους, να το εξαφανίσουν περιφρονώντας το.

Πού είναι λοιπόν το κίνημα των μπλόγκερς; Δεν υπάρχει κανένας μπλόγκερ να επέμβει να τα κάνουνε όλοι πάνω τους; (Εδώ γελάνε.)

Κάτι πρέπει να γίνει πάντως.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

μπα δεν τους θελω να τους δινουμε καλυτερα δωρο με τα πακοτινια ολο κ καποιος δυσμοιρος μπορει κ να κερδισει...τι να κανεις?τι μπορει να κανεις εκτος απο τα χαμογελας με τετοια χαλια εως οτου το χαμογελο γινει υστερικο γελιο...τα πρωτα σταδια της παρανοιας!

zizugataki είπε...

ΑΝ, όμως λέω, ΑΝ κανείς δεν αγόραζε την εφημερίδα τους με αποτέλεσμα να πατώσει και κανείς δεν έβλεπε τις εκπομπές τους με αποτέλεσμα να κοπούν, ΜΗΠΩΣ, λέω, ΜΗΠΩΣ δεν θα μας έκαναν τους μάγκες, τους τιμητές της αλήθειας και τους ρυθμιστές τους πολιτεύματος; ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.
Στο κάτω,κάτω αν θέλεις dvd με τσόντες βρε παιδί μου νοίκιασε τες απο το βιντεοκλαμπ της γειτονιάς. Είναι ανάγκη να τις αγοράζεις μαζί με δέκα κιλά χαρτί; Αν μη τι άλλο σκέψου το οικολογικά το ζήτημα.

acaliptos είπε...

Γενικώς τα θέματα περί ΟΣΕ θάβονται εδω και χρονια...ισως γιατι τον χρησιμοποιούν λίγοι και δεν πουλαει,ισως για κατι αλλο....ενω ροζ dvd παίζετε σε ολα τα player...
επιβατης προαστιακου

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα σας,

Στα πακοτίνια Stilvi; Μετά όμως θα είναι ακατάλληλα προς βρώση :)

Σωστά zizugataki, τη δύναμή τους την αντλούν από το ότι η κοινωνία μας ενδιαφέρεται για αυτούς και τους δίνει αξία.

Είδα το blog σου Acaliptos, ενδιαφέρον, προσωπικά, ευτυχώς, δεν χρειάζομαι τις υπηρεσίες του ΟΣΕ, παρά μόνο περιστασιακά. Είναι κρίμα που ένα μέσο όπως το τρένο αφήνεται σε αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι θέμα συνειδητής επιλογής των κυβερνώντων. Πάντως συγχαρητήρια στους ανθρώπους που αντέδρασαν.

doctor είπε...

Τους έχω βαρεθεί, τους έχω σιχαθεί...

doctor

Περαστικός είπε...

Παρομοίως, Doctor.

Locus Publicus είπε...

Βεβαίως και υπάρχει ελπίδα φίλε Περαστικέ. Είναι η τέχνη σου. Τα ωραία σκίτσα. Kαι εμείς που τα απολαμβάνουμε.

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Ναι... να τους γυρνάμε πλάτη... τοίχο τοίχο όμως... εξαιρούνται οι εκλογές... όπου πρέπει να τους κοιτάμε στα μούτρα και να τους μουντζώνουμε με μανία.

υγ. Τι κι αν αυτοί θέλησαν να θάψουν την είδηση? Ας την αναρτήσουμε όλοι, με διάφορους τίτλους σχετικούς και λιγότερο σχετικούς ώστε να γίνονται παραπομπές google σ' αυτήν να δούμε τι θα γίνει :D

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Locuspublicus, ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Καλημέρα Γαϊδάρα, στις τελευταίες εκλογές κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε μέσα από ορισμένα ιστολόγια, πολλοί περιμέναμε την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα, δυστυχώς, επικράτησε η "λογική" να μείνουμε στα ίδια, στα «σταθερά» και «ασφαλή», που τελικά μας οδηγούν σταθερά και με ασφάλεια στη σήψη. Όλα αυτά που ζούμε (από να αρχίσω και πού να τελειώσω, υποκλοπές, σκάνδαλα, διαφθορά, πυρκαγιές, αναποτελεσματικότητα κρατικού μηχανισμού, απουσία πολιτικής, έλλειμμα δημοκρατίας) δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα. Η κυβέρνηση ήδη προσπαθεί απεγνωσμένα να μη χάσει την ισχνή πλειοψηφία που έχει στη βουλή και δεν είναι απίθανο να έχουμε νωρίτερα από ό,τι περιμένουμε ξανά εκλογές. Όσο για την είδηση, υπάρχουν τόσα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά. Δείτε και αυτή την είδηση για το «θεάρεστο έργο» της αχόρταγης εκκλησίας, του μεγαλύτερου καταπατητή (πάντα ελέω φιρμανιών Σουλτάνου) και τσιμεντοποιητή της χώρας: http://whispering-planet.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html