Σάββατο, Ιουλίου 21, 2007

Τι να τις κάνουμε τις συγκεντρώσεις...

Στοιχείο πολυβόλου του ιστολογίου ετοιμάζεται να βάλει εναντίον του δικομματισμού.

Τι να τις κάνουμε τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες και τα φάσκελα στη βουλή, όταν, αν πιστέψουμε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 81% των συμπολιτών μας θα πάει πάλι να ψωνίσει από τα δύο μεγάλα μαγαζιά; Είναι εφιαλτικό, ίσως η μετανάστευση να είναι μια κάποια λύσις. Προσωπικά, αναζητώ κάποια έκταση για αγορά, την οποία θα ανακηρύξω σε ανεξάρτητη επικράτεια (εννοείται με εμένα ισόβιο, δημοκρατικά αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο).

Εάν ήθελα να προτρέψω τους ιστολόγους που ασχολούνται με πολιτικά θέματα σε κάποια κοινή πρωτοβουλία όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, αυτή θα ήταν να ζητήσουμε την καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων και ας το κάνει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Άλλο σχετικό και πιο αναλυτικό ποστ, εδώ.

Κανένας ο οποίος θα ψηφίσει και πάλι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε χωρίς να αποδεχθεί και δική του, μεγάλη, ευθύνη. Ευθύνη είναι η λέξη κλειδί της δημοκρατίας.

Επισημαίνω, για όσους αισθάνονται ότι οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται με κάποιου μικρότερου κόμματος, ότι το λευκό δεν είναι αθέμιτη επιλογή, είναι ένα σήμα αποδοκιμασίας και ένα σήμα για την ενεργοποίηση νέων δυνάμεων και συσπειρώσεων.

5 σχόλια:

aerostatik είπε...

Το λευκό σαν έκφραση γνώμης εμένα τουλάχιστον με ισοπεδώνει απόλυτα. Η αντίθεση και η ρήξη σε εκλογικό επίπεδο θα μπορούσε να εκφραστεί συγκεκριμένα, με ένα "ειδικό" ψηφοδέλτιο που θα το ρίξουν όσοι συμφωνούν. Τι θα έλεγες αν ήταν ένα σκίτσο σου κατάλληλο για την περίσταση? Έχεις χρόνο μέχρι τις εκλογές.

Περαστικός είπε...

Καθόλου κακή η ιδέα σου aerostatik, πάντως, εγώ ίσως να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα που ιδρύθηκε πρόσφατα και πλησιάζει κάπως στις θέσεις μου. Γενικά, είναι πρτοιμότερο να ψηφίσουν όσοι διαφωνούν με την υπάρχουσα κατάσταση κάποιο μικρό κόμμα.

aerostatik είπε...

Περιμένουμε όνομα κόμματος και πρόγραμμα.

ellinida είπε...

Xα εγώ είμαι στην φάση χαβαλέ, δεν ξέρω τι θα κάνω στην κάλπη, αλλά ειλικρινά σκέφτομαι για Δημοσθένη Βεργή. Πουρκουά πα;
Τέτοιοι που είναι τέτοια τους χρειάζονται.:PPP

Περαστικός είπε...

Τους χρειάζονται, τους χρειάζονται :)