Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

Ο δήμαρχος Σάρουμαν και η δικαίωση των «ταραξιών»

Τελικά, ο δήμαρχος Σάρουμαν δεν ήταν μόνο εκτός περιβαλλοντικής ηθικής, ήταν και εκτός νόμου (η είδηση εδώ). Εκτός ηθικής και νόμου ήταν και η πολεοδομία που έδωσε την άδεια, τα ΜΑΤ που έδερναν τον κόσμο, οι τραμπούκοι, οι εργολάβοι, το κράτος όλο. Ηθικοί και δικαιωμένοι είναι οι κάτοικοι και όλοι όσοι αντιστάθηκαν και που ο δήμαρχος Σάρουμαν χαρακτήριζε περίπου τρομοκράτες και με μύρια άλλα κοσμητικά. Δεν θα ξεχάσω τις πολλές εμφανίσεις που έκανε τότε στα κανάλια για να επιτεθεί εναντίον όσων αντιδρούσαν. Δεν άκουσα όμως ο λαλίστατος να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που ακυρώνει την πολεοδομική άδεια για την κατασκευή πάρκινγκ. Δεν θα τα ξεχάσουμε αυτά τώρα, που δεν αργούν και οι δημοτικές εκλογές.

.

Δυστυχώς, είναι πολύ αργά για τα αιωνόβια δέντρα, για τους δεντροπρίγκηπες, που έκοψαν τα ξημερώματα στα μουλωχτά οι πριονάδες δήμιοι του κακού δημοτικού άρχοντα. Για μερικούς, φύση και περιβάλλον είναι μερικά τσιμεντένια παρτέρια και καλοκουρεμένο γκαζόν δίπλα σε τραπεζοκαθίσματα.

.

Πολύ θα ήθελα να δω να περνάει ο δήμος Αθηναίων σε κάποιον πιο οικολόγο, πιο εναλλακτικό δήμαρχο. Νομίζω πως οι συνθήκες είναι ώριμες. Δεν είναι μόνο τα ειδικά θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος ο δήμαρχος που επιβάλλουν μια άλλη επιλογή, είναι και η γενική πολιτική και οικονομική κατάσταση. Ένα ηχηρό χαστούκι στα δύο μεγάλα κόμματα νομίζω ότι χρειάζεται.

.

«Να καεί, να καεί, το μπουρ**λο το μαντρί!»

2 σχόλια:

Unknown είπε...

"[...] την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που ακυρώνει την πολεοδομική άδεια για την κατασκευή πάρκινγκ [...]"

Όπως είπες παρακάτω όμως... Τα δέντρα, κόπηκαν... και τώρα;...

Ο Σάουρομαν ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ... Τώρα είναι όμως καιρός οι ΙΔΙΟΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ να δείξουν έμπρακτα με πράξεις πως θέλουν "πράσινο" Δήμαρχο με "πράσινη" ιδεολογία και όραμα...

;-)

Περαστικός είπε...

Γεια να δούμε...