Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

Κρεμασμένα CD

Όταν ο Αντώνιος ανήρτησε CD στο μπαλκόνι του για να μην κουτσουλούν εκεί τα πτηνά, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά θα προέβαιναν σε τόσο σκληρά αντίποινα.
.
Τι συνήθεια και αυτή με τα CD, τι πειράζει να καθαρίζω πού και πού όταν τα πουλιά μου προσφέρουν σκηνές όπως οι παρακάτω;
..

Βρώμικη καθαριότητα ονομάζω τη στάση του τσιμεντανθρώπου που αποστρέφεται τη φύση και τα πλάσματά της, επικαλούμενος της καθαριότητα, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από τη δική του, ότι με τη στάση του έχει γεμίσει τον κόσμο με σκληρότητα και ασχήμια και έχει μετατρέψει τη φύση σε σκουπιδότοπο και αφοδευτήριό του. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι γύρω μας είναι τσιμεντάθρωποι, οι χειρότεροι από αυτούς δηλητηριάζουν τα ζώα και τα πουλιά δολοφονώντας τα (κυριολεκτώ, ο δόλος συνίσταται στην προσφορά δηλητηριασμένης τροφής) με φρικτούς πόνους. Σε αυτούς, εύχομαι να γευθούν τις φόλες τους και να γίνουν πίσσα τα κόκαλά τους. Υποκρισία, το υπ’ αριθμόν ένα γνώρισμα του σύγχρονου ανθρώπου.

16 σχόλια:

resident είπε...

Θλιβεροί.Άνθρωποι καμένα χαρτιά.

gaidara είπε...

Δεν ξέρω για το κουτσούλημα των περιστεριών πάντως ο ειδικός σχολιαστής πρέπει να είναι δυσκοίλιος :P

...πράγματι ο τσιμεντάνθρωπος νιώθει αποστροφή στη θέα των ακαθαρσιών των ζώων και δεν νιώθει αποστροφή στη θέα ενός σκοτωμένου-πολτοποιημένου ζώου και το αφήνει να λιώνει στην άσφαλτο... υποκρισία?... και ποιον κοροϊδεύουμε?

PN είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Πολύ ενδιαφέρον και έξυπνο το σκίτσο σου. Γέλασα πολύ με αυτή την αντίστροφη σκέψη!!

doctor είπε...

Τέτοιο μίσος πια για τη φύση αυτός ο Homo tsimenticus!

Τον σιχαίνομαι.

doctor

zizugataki είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Περαστικέ και αγαπητοί σχολιαστές.
Αχ, περαστικέ, πόσο δίκιο έχεις. 'Εχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι η τσιμεντοποίηση είναι πρόοδος. Και χτίζουν, χτίζουν, χτίζουν και κόβουν όλα τα δέντρα και ό,τι πράσινο υπάρχει το ξεριζώνουν. Και μετά τους ενοχλούν οι γάτες που περνάνε, οι σκύλοι που γαυγίζουν, ακόμη και τα πουλάκια που κουτσουλάνε.
Είμαι άθεη, αλλά θά ήθελα να υπάρχει κόλαση για να πηγαίνουν μερικοί εκεί για λίγο και να τους κάνουν ότι έκαναν αυτοί στη ζωή τους στη φύση και στα ζώα. 'Ετσι απλά για να έχουν την εμπειρία.

Lion είπε...

Η συντριπτικη πλειοψηφια των ελληνων μεγαλωνει στην απολυτη πεποιθηση, οτι τα σκυλια και τα γατια ειναι βρωμικα ζωα. Οι κλωνοι των καθωσπρεπει οικογενειων δεν αξιωνονται ουτε για μια στιγμη να δουν ζωο απο κοντα, μη τυχον και τους βλαψει. Ζωγραφιστα μονο και λουτρινα.

Αν δεν υπηρχαν οι φολες δεν θα εκανα καν τον κοπο να λερωσω τις σκεψεις μου με δαυτους. Αλλα δυστυχως η τερατωδης αγνοια και η θρησκοφανατικη προκαταληψη τους οδηγουν στις δολοφονιες. Οι φολες ριχνονται με κυρια δικαιολογια οτι το ζωο "ενοχλει" και ειναι "εστια μολυνσης".

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα σας,

Resident, πράγματι.

Γαϊδάρα, ο σχολιαστής δεν χάρηκε με τα περί δυσκοιλιότητας :P
Ο τσιμεντάνθρωπος επίσης δεν αφιερώνει στιγμή στο να σκεφτεί τις επιπτώσεις της δικής του θλιβερής παρουσίας στον κόσμο και στα άλλα πλάσματα, καθώς είναι το κέντρο του κόσμου.

VK, ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε.

Doctor, και εγώ.

Zizugataki, μπορεί να υπάρχει κόλαση για αυτούς.

Dralion, η ειρωνεία είναι ότι ο άνθρωπος είναι το πλάσμα που βρωμίζει τον πλανήτη περισσότερο από κάθε άλλο πλάσμα.

pensierix είπε...

dralion said:
"Οι κλωνοι των καθωσπρεπει οικογενειων δεν αξιωνονται ουτε για μια στιγμη να δουν ζωο απο κοντα, μη τυχον και τους βλαψει. Ζωγραφιστα μονο και λουτρινα."


Υπάρχουν βέβαια και οι υστερικοί, που αν πχ οι τρίχες από το σκυλάκι τους σε ενοχλούν, θα μετανιώσεις πικρά την ώρα και τη στιγμή που τους το είπες. Ζώα (άγρια και ήμερα) που να με ενοχλούν, δεν έχω συναντήσει. Αγενείς κατόχους ζώων, πάμπολλους...

Provato είπε...

το "βρώμικη καθαριότητα" σαν σύλληψη αν ήσουν στο Αμέρικα και το φτιασίδωνες και το έκανες ένα ωραίο βιβλίο θα είχες γίνει σούπερ ρησπέκτφουλ. και δεν θα χρειαζόταν και να δουλεύεις, θα είχες άφθονο χρόνο να γράφεις εξαιρετικά ποστ σαν αυτό.

Περαστικός είπε...

Pensierix, οι υστερίες που έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα προέρχονται από ανθρώπους που είναι φοβικοί απέναντι στα ζώα. Εξαρτάται τι εννοείς όταν γράφεις ότι τους λες ότι "οι τρίχες από το σκυλάκι τους σε ενοχλούν". Υστερικές αντιδράσεις έχω συναντήσει εγώ όταν λέω σε κάποιους ότι βεβαίως και έχουμε ηθική ευθύνη απέναντι στα ζώα και ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα ή όταν παρατηρώ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ότι ο τρόπος που παρκάρισαν το αυτοκίνητό τους είναι παράνομος και ενοχλεί.

Λες, Provato; Χαραμίζομαι. Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα να γράφω ποστ από το να δουλεύω. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

testsd1222 είπε...

χα χα,
φοβερός...

μου φτιαξές τη διάθεση να σαι καλά

.......marmarigi....... είπε...

kremasmena ta cd se dendra einai mia sourealistiki eikona:))
oso gia tis malakies tou anurwpoy den stamatane pote

Ανώνυμος είπε...

Η αναγκαιότητα κάθε ιστολογίου συμβάλλει στην ελευθερία του λόγου, της δημοκρατίας και ανταλλαγής πολιτικής σκέψης. Η Ελλάδα σε αυτή την νέα «ψηφιακή» πλατφόρμα που ξημερώνει στον εικοστό πρώτο αιώνα έχει πρώτη φορά την ευκαιρία να θέσει προβληματισμούς σε πολίτες οποιασδήποτε τάξης ενώ παράλληλα προσφέρεται οικειοθελώς στην δημιουργία της παγκόσμιας βιβλιοθήκης πληροφοριών μέσα σε έναν διαδυκτιακό χώρο. Ο ενεργός πολίτης θα βρει την δυνατότητα σε αυτόν τον χώρο να δράσει πολιτικά, να αποφασίσει και να προτείνει τις ιδέες του προωθώντας τις εργασιακές του δραστηριότητες γινόμενος κοινωνός όχι μόνο της χώρας του αλλά και ολόκληρου πλέον του πλανήτη γεγονός που θα οδηγήσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ χωρών και κρατών. Είμαι βέβαιος πως η Ελλάδα και αυτή την φορά θα δείξει τις καλύτερες της εξετάσεις όπως συμβαίνει κάθε φορά που καλείται να δώσει τα φώτα του πολιτισμού της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ, Mondus Vivendi.

Solmexico, σε δέντρα; Τα δένρα τα ρώτησε κανείς; Για να μην πηγαίνουν τα πουλιά στα δέντρα τα βάζουν; Αυτό είναι πράγματι το άκρον άωτον της μαλ****ς!

Evenizelos, ρε δεν ντρέπεστε με τις φάρσες;

ou ming είπε...

Την έριξες την κατάρα :) Συγχαρητήρια κι απ' το σκύλο μου για το ποστ. Να έρθεις να μας βοηθήσεις να κολλήσουμε και τις αφίσες της επικήρυξης.

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Ou Ming, ευχαρίστησε τον σκύλο σου :) Έχω βάλει στην άκρη και ένα ποσό για την επικήρυξη. Ζωντανό ή νεκρό τον θέλουμε;