Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2008

Χρειάζονται περισσότεροι για να γίνει καρναβάλι

Η φράση του τίτλου ανήκει στην κόρη του φίλου μου, του SWK.
.
Τι περιμένουμε στα Προπύλαια συναθροισμένοι;
Είναι οι μπλόγκερς να φθάσουν σήμερα.

Όταν έφτασα στην Πανεπιστημίου, εντύπωση που προξένησε το γεγονός ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά. Μα καλά, σκέφτηκα, δεν διεκόπη η κυκλοφορία από τις χιλιάδες των μπλόγκερ και τους φίλους του που κατέβηκαν για να διαδηλώσουν υπέρ της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο; Μαύρα φίδια άρχισαν να με ζώνουν. Φτάνοντας στα Προπύλαια, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε διαδήλωσης των ιστολόγων. Μετά από λίγο, πρόσεξα μια ομάδα 5-6 ατόμων, κάποια από τα οποία φορούσαν μάσκες, και ένα πλακάτ με κάποιο σύνθημα για τα ΜΜΕ. Φρικτή απογοήτευση. Μετά από λίγο αφίχθη και ο SWK με την μικρή κόρη του που περίμενε καρναβάλι. Δεν μίλησα σε κανέναν από τα λιγοστά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί. Κατά τις 9:35, σηκωθήκαμε και φύγαμε. Άλλο ένα μείον προστέθηκε στην ήδη αρνητική ατμόσφαιρα αυτών των ημερών. Τελικά, δεν φόρεσα καθόλου τη μάσκα που κρατούσα στο χέρι. Για να το θέσω αλλιώς, έμεινα με τη μάσκα στο χέρι.
.
Γιατί ενύχτωσε κ' οι μπλόγκερς δεν ήλθαν.
...
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς μπλόγκερς;
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

«Κίνημα των μπλόγκερς», ας καγχάσω!
.

9 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Στα μπλογκ υπάρχει ποικιλία θεμάτων,πολλαπλότης ενδιαφερόντων και διαστρωμάτωση συμφερόντων. Οι κηνσορες του λόγου δημοσιογράφοι συγγραφείς ξεχωρίζουν μπροστά, οι εραστές του ονείρου των ποιητών και των ιδεολόγων Έπονται, με διαφορά στήθους. Το μέσον έχει κούφια οστά,ελευθεριότητα προσανατολισμών και ικανότητα πτήσης κατι σαν τα πτηνά. Θα βρείτε αετούς και πέρδικες, χελιδόνια και κότες. Γιαυτό θεοί και ανθρώποι βλέποντας την "τσίκνα" να διέρχεται της Νεφελοκοκκυγίας των Μπλόγκ θα προσπαθούν πάντα όπως και τώρα πρωτα να τους δυσφημούν και κατόπιν να τους φιμώνουν.
Πολύ φοβάμαι εκτός από τις έωλες τεχνικά προσπάθειες να ποδηγετήσουν ένα άναρχο σε δημόσιες IP διευθύνσεις σύστημα συνυπάρχει και η συνειδητά εκφρασμένη βούληση των κλασσικών MME να ελέγξουν το παιγνίδι της κατευθυνόμενης ενημέρωσης που θέλουν να παίζουν. Πάντως πιστεύω ότι τα ελληνικά blogw έχουν ήδη κατακτήσει μια θαυμαστή ποιότητα λόγου και διαλόγου και έχω προσπαθήσει να την απεικονήσω στο ιστολόγιό μου με τις επιλεγμένες μου συνδέσεις.
Η κινηματική επαναστατική γυμναστική όταν δεν απαντάει σε πως και γιατί είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ιδίως όταν προγραμματίζονται εν μέσω τριημέρου. Επειτα εμείς οι μοναχικοί αυθόρμητοι καλό είναι να ψηλαφάμε πάντα γύρω μας τα διάφορα υπαρκτά πολιτικά κινήματα έκ των οποίων το κυριώτερο είναι σε συνεδριακή διαδικασία.......Και τώρα τι θα ούμε στα παιδιά που είναι το καρναβάλι οεόοο!

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

κι όμως δεν εκπλήσσομαι...

Συμφωνώ δε με τον dionyso που λέει... "Η κινηματική επαναστατική γυμναστική όταν δεν απαντάει σε πως και γιατί είναι καταδικασμένη να αποτύχει"... και για να απαντήσει σε πως και γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα μεγάλο μέρος του κόσμου και σίγουρα όχι μόνο bloggers... κοίτα γύρω σου... τι βλέπεις?

Οι bloggers είναι άνθρωποι σαν αυτούς που προσπερνάς κάθε μέρα στο δρόμο... τους κομπάρσους της ζωής σου... νομίζω πως ξέρεις τι σημαίνει αυτό...

SUN W KNIGHT είπε...

Φίλε μου περαστικέ, εγώ δεν είμαι μπλόγκερ. Κατέβηκα γιά να σε συναντήσω, να δούμε μάσκες και να γελάσουμε. Μάσκες μπορεί να μην είδαμε, γελάσαμε όμως μιά χαρά...

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Dionysos, στις νεφέλες μας λοιπόν. Το "γιατί" πάντως ήταν σαφές, η ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο και η ελευθερία του λόγου γενικότερα, στο "πώς" πάντα χωρεί συζήτηση, και εκ των προτέρων και εκ των υστέρων. Κινηματική επαναστατική γυμναστική δεν περίμενα εχθές, παρουσία περίμενα. Οι εραστές του ονείρου και οι φευγάτοι δεν με απογοήτευσαν, αυτοί όμως που με στόμφο πολύ άλλες φορές, για να μην πω συνεχώς, κηρύττουν από άμβωνος για τα δικαιώματα των μπλόγκερς όπου Γης και κάνουν συστηματικά επαναστατική γυμναστική και προσπαθούν να μπαίνουν μπροστάρηδες, θα έπρεπε να ήταν εκεί, για λόγους συνέπειας, έστω κάποιοι από αυτούς. Αλλά αυτοί, οι περισσότεροι, ούτε καν στήριξαν, από την αρχή. Αλλά δεν πειράζει, βλέπεις, αν δεν υπάρχει τηλεοπτικός/ραδιοφωνικός σταθμός να καπελώνει και να προωθεί και αν δεν καλούν τους "μπροστάρηδες" για συνεντεύξεις και αν δεν υπάρχουν υποσχέσεις προβολής, ποιος να στηρίξει και ποιος να πάρει τα πόδια του. Σταματώ, διότι νοιώθω τη χολή να αναβλύζει.

Γεια σου Γαϊδάρα, δυστυχώς, ξέρω. Εγώ φταίω που παρασύρομαι μερικές φορές. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί.

Γεια σου SWK, μπλογκ έχεις, μπλόγκερ είσαι, μεταξύ των άλλων, με όποιο τρόπο και αν το αντιλαμβάνεσαι. Γελάσαμε, αλλά σαρκαστικά. Κρίμα που απογοητεύτηκε και η μικρή.

cynical είπε...

@bad timing για την συγκέντρωση. Δεν είδες την Αθήνα.Άδεια. Απλά το καρναβάλι μετακόμισε αλλού αυτές τις μέρες.

aerostatik είπε...

ούτε εγώ ήμουν εκεί...

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Cynical, Aerostatik.
Πράγματι, το timing έπαιξε ρόλο. Aerostatik, το γνωρίζω, όπως και το ότι δεν ήσουν στην Αθήνα.

PN είπε...

Γύρισα και εγώ από τα ξένα... Βρε Περαστικέ, τελικά και στη συγκέντρωση περαστικός έμελες να καταλήξεις. Πλάκα κάνω!!!

Όταν ακούω την έκφραση το "κίνημα των blogger" με πιάνει τρέλα. Σιγά μην κατέβουμε και στις επόμενες εκλογές. Το είχε γράψει ο πιτσιρίκος πριν κάποιο καιρό: "η θέση των blogger είναι στον υπολογιστή τους". Άν είναι να μαζευόμαστε κάθε τρεις και λίγο στους δρόμους, δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά. Και μην μου πει κανείς για τη διαδήλωση για τις πυρκαγιές. Εκεί δεν ήταν μαζεμένοι όλοι οι bloggers, αλλά όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που θέλαν να διαμαρτυρηθούν.

Anyway, ελπίζω τουλάχιστον να περάσατε καλά!!! Προφανώς ισχυεί το "it takes more to make a carnaval", αλλά από καρναβάλια γκόσαμε κάθε μέρα...

Περαστικός είπε...

Γεια σου vk, καλωσόρισες. Πάντα περαστικός, είναι η μοίρα μου ή ίσως ο ρόλος που επέλεξα. Καλά περάσαμε, για το όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι... έχω και εκεί επιφυλάξεις, περιγράφω μια εμπειρία που είχα και σε εκείνη τη συγκέντρωση, στη σχετική ανάρτηση. Πάντως, καλά περάσαμε προχθές, το φιλοΨοφήσαμε το πράγμα. Έμαθα τελικά ότι κάποιοι μαζευτήκανε, μα ήταν μια ώρα αργότερα, τελικά ήτανε μάλλον περισσότερο πάρτι παρά συγκέντρωση, εγώ δεν τα πάω καλά με τα πάρτι.