Σάββατο, Ιουλίου 23, 2011

Υπουργείο Οικονομικών και Εκβιασμών


- Φιλαράκο, από τον Μπένυ τον Μπάκα ερχόμαστε, καλό λέει θα ήταν να ξανασκεφτείς το θεματάκι με την περαίωση, αλλιώς θα ξαναπεράσουμε σε μερικές μερούλες για έλεγχο, και αυτό δεν θα ήταν τόσο καλό, αν μας εννοείς.

Είχα γράψει για την αθλιότητα της περαίωσης το περασμένο Φθινόπωρο, εδώ και εδώ. Φαίνεται ότι τα «κακά παιδιά» επαγγελματίες που δεν συμμορφωθήκαμε ήμασταν πολλά, οπότε το υπουργείο οικονομικών και εκβιασμών αποφάσισε να επανέλθει δριμύτερο, μπας και εκβιάσει κάνα ευρώ παραπάνω. Η είδηση εδώ, και εδώ. Ξανά λοιπόν σημείωμα περαίωσης τον Αύγουστο και αυτή τη φορά, για να μπει λίγος φόβος θεού στους απείθαρχους, το σημείωμα της περαίωσης θα συνοδεύεται από την ειδοποίηση για έλεγχο, για να χεστούμε από το φόβο μας και να πάμε σαν καλά παιδιά να σκάσουμε το παραδάκι στον προστάτη μας, το κράτος.

Η απορία μου είναι το σόι έλεγχος θα είναι αυτός και τι περιεχόμενο έχει αυτή η απειλή όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι τόσο ανεπαρκείς. Θα ελέγξουν στα σοβαρά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μάλιστα εντός ημερών, αν δεν υποκύψουν στον εκβιασμό; Το πράγμα θα είναι αυτός ο φορολογικός έλεγχος-εξπρές; Ακούγοντας σε μια άλλη είδηση ότι το κράτος θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες για την είσπραξη των οφειλών προς αυτό, σκέφτομαι μήπως έχουν σκοπό να κάνουν κάτι παρόμοιο και για τους ελέγχους. Καθώς αυτή η υπόθεση της περαίωσης μου θυμίζει κυκλώματα εκβιαστών και νονών της νύχτας, ίσως να κάνουν καμία ΣΔΙΤ με τον Βάγκο τον Σουγιά και τον Σούλη τον Λοστό. θα ήταν αυτός ένας αποτελεσματικός τρόπος. Θα παίρνουν τα καλόπαιδα σβάρνα τα μαγαζιά και τα γραφεία και θα υποδεικνύουν «φιλικά» στους επαγγελματίες ότι καλό θα ήταν να πληρώσουν την προστασ… συγγνώμη, την περαίωση.

Εν τω μεταξύ (χωρίς ταξί), περιμένω ακόμη την επιστροφή φόρου, μήπως πρέπει να στείλω τίποτα καλόπαιδα να κάνουν έλεγχο στο Υπουργείο Οικονομικών; μεγάλο θράσος αυτό, να σου κρατάνε την επιστροφή φόρου που είναι δικά σου λεφτά και μετά να σου ζητάνε να τους πληρώσεις και περαίωση.

Σε κάθε περίπτωση, σκέφτομαι να τους δώσω αυτά που τους έδωσα και την προηγούμενη φορά, έτσι, από περιέργεια, για να δω πώς είναι να σε ελέγχουνε.

3 σχόλια:

yotathe@gmail.com είπε...

Περαστικούλη μου και εγώ, άλλη μία που θα τους δώσω τα ίδια, και αν έρθουν για έλεγχο (που πολύ αμφιβάλλω), θα ορθώσω τα στήθη μου με ότι αυτό συνεπάγεται!

Περαστικός είπε...

Δεν θα περαιώσουμε ποτέεεεεεεεεε, υπουργέεεεεεεεε, υπουργέεεεεεεεε :)

yotathe@gmail.com είπε...

Παρόλο που δεν πάμε ούτε γήπεδο ούτε Πλατεία, το σύνθημα το κολλήσαμε βλέπω! Το σκίτσο καταπληκτικό, αν δω τέτοιους τύπους έξω από το γραφείο μου θα κλειστώ μέσα για καμια βδομάδα