Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011

Πάρτε το! Μεγάλη ευκαιρία!


Βγήκα την περασμένη Κυριακή το βράδυ μια βόλτα για να ξεσκάσω και παραλίγο να σκάσω. Στουρνάρη και Πατησίων, δίπλα στον Παπασωτηρίου που έχει κλείσει, ένα μικρό γατάκι. Υπέθεσα ότι κάποιος θα το παράτησε. Σε μικρή απόσταση πρεζόνια και αστυνόμοι, έκανα κάποια τηλέφωνα μήπως κανόνιζα κάτι. Όλοι οι φιλόζωοι γνωστοί μου τίγκα στα γατάκια, η εποχή βλέπετε και κάτι «ωραίοι» τύποι που δεν θέλουν να στερήσουν το δικαίωμα στο σεξ των γατιών τους, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πετάνε τον καρπό αυτών των συνευρέσεων στο δρόμο, μπροστά στα σπίτια και στις αυλές άλλων, ενίοτε και στα σκουπίδια. Ωραίοι άνθρωποι… Κάποια στιγμή κοιτάω και το γατάκι είχε εξαφανιστεί. Όλη την ώρα απείχα μόλις λίγα μέτρα, ήταν μικρό για να κινηθεί με ταχύτητα, υπήρχαν δύο σωλήνες εξαερισμού, δεν ξέρω αν μπήκε εκεί μέσα… θα ήταν κάπως δύσκολο. Ξαναπέρασα μετά από ώρα, πάλι άφαντο.

Πέρασα τις επόμενες μέρες μία ή δύο φορές από το σημείο χωρίς να τύχει να το δω. Εχθές όμως το είδα πάλι, ζαρωμένο πίσω από τους σωλήνες, να παρακολουθεί μόνο του την χαοτική κίνηση της πόλης. Κάποιοι είχαν αφήσει ένα μπωλάκι με νερό και στην εφημερίδα δίπλα πρέπει να υπήρχε κάποια τροφή, δεν ξέρω πόσο κατάλληλη. Το γατάκι είναι πολύ μικρό για να επιβιώσει μόνο του στο δρόμο. Η υπόθεση μου θυμίζει τον Λάρι μου, αλλά για πολλούς λόγους είναι δύσκολο να πάρω και δεύτερη γάτα στο σπίτι (υπάρχει και το θέμα του πώς θα δεχόταν ο Λάρι ένα γατάκι στο σπίτι). Απευθύνω έκκληση λοιπόν σε όποιο έχει φιλοζωικά αισθήματα, σε όποιον μπορεί να πάρει ένα γατάκι και ενδεχομένως μένει στην ευρύτερη περιοχή ή περνάει από εκεί, να έχει το νου του και να το πάρει όταν το δει.

Σε αυτή τη φωτογραφεία βλέπετε το σημείο που είναι το γατάκι.

Εδώ λεπτομέρεια, με το γατάκι. Η φωτογραφία είναι λίγο κουνημένη και μακρινή, δεν ήθελα να πλησιάσω πολύ και να το τρομάξω. Ήδη, όπως βλέπετε, προσπαθεί να κρυφτεί.

Δεν θέλω εξυπνάδες και συμβουλές. Αν κάποιος μπορεί να του προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζεται, μιας και κάποιος καλός συνάνθρωπός μας (λέτε να είναι και αγανακτισμένος πολίτης;) του στέρησε τη μητέρα του, ας το κάνει και, αν θέλει, μπορεί να ενημερώσει στα σχόλια.

Ας το πάρει κάποιος έστω και προσωρινά και, μετά, ας το προωθήσει για υιοθεσία μέσω και διαφόρων σχετικών ιστοσελίδων και σωματείων.

Ενημέρωση 1/7, ώρα 17:00 : πέρασα και σήμερα, με μια κοσερβούλα στην τσάντα δια παν ενδεχόμενο, αλλά το μικρό ήταν πάλι άφαντο. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό, όποιος ενδιαφέρεται, ας έχει το νου του. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί πάλι.

Ενημέρωση 3/7 : Πέρασα δύο φορές από το σημείο. Δεν ήταν εκεί. Κανένα ίχνος. Έχω μια μικρή ελπίδα να βρήκε τη φροντίδα και την αγάπη που του αξίζει. Ας έχουμε όμως πάλι το νου μας. Γενικά, ας έχουμε το νου μας όπου και αν περπατάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: