Κυριακή, Αυγούστου 22, 2010

Έκτακτη είδηση

Εχθές, περνώντας από την Πανεπιστημίου, μπροστά από το βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας, άκουσα ένα επίμονο νιαούρισμα. Σταμάτησα προσπαθώντας να εντοπίσω την πηγή, αλλά ήταν δύσκολο. Τελικά, όσο απίθανο και αν μου φαινόταν αρχικά, κατέληξα ότι το νιαούρισμα προερχόταν από το εσωτερικό ενός από εκείνα τα παλιά κουτιά του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ). Ευτυχώς το κουτί δεν ήταν κλειδωμένο, μάλλον επειδή δεν βρισκόταν πλέον σε χρήση, οπότε το άνοιξα και διαπίστωσα ότι μέσα υπήρχε μπλεγμένο στα καλώδια ένα θαυμάσιο γατάκι, το οποίο μάλλον θα τρόμαξε από κάποια αιτία και θα τρύπωσε μέσα από ένα διάκενο στη βάση του κουτιού..

.

Αρχικά το χάιδεψα, έτσι όπως δεν μπορούσε να κουνηθεί, για να το καθησυχάσω, και μετά, παραμερίζοντας παλιά καλώδια και εξαρτήματα, κατάφερα να το βγάλω έξω. Δεν είχα ξαναδεί αδέσποτη γάτα σε αυτό το σημείο και περίμενα να δω αν έχει κάποια οικογένεια, αλλά αυτό απλώς έτρεχε στα παρτέρια νιαουρίζοντας απελπισμένα και μετά γυρνούσε σε μένα. Δεν με φοβόταν καθόλου και με άφησε να το χαϊδέψω, ακόμη και να το σηκώσω. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί κατά τη διάρκεια της «διάσωσης» είχε εξαφανιστεί και είχαμε μείνει μόνοι, οι δυο μας και τα περίεργα ή ανέξοδα συμπονετικά βλέμματα των περαστικών. Ένα πρεζόνι που μου ζήτησε ψιλά με συμβούλεψε «πάρτε το κύριε, θα το εμβολιάσετε και θα είναι καλή παρέα»..

.

Ακολουθώντας τη συμβουλή του πρεζονίου και της καρδιάς μου, το πήρα αγκαλιά ελπίζοντας να βρω κάποια χαρτοσακούλα πιο κάτω για να το μεταφέρω ευκολότερα. Δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα, το γατάκι ήταν ζωηρό και μια-δύο φορές αναγκάστηκα να το αφήσω, αλλά ευτυχώς δεν απομακρυνόταν ποτέ πολύ ούτε έκανε κάποια προσπάθεια να τρέξει μακριά μου. Νομίζω ότι κοντά μου ένοιωθε κάποια ασφάλεια. Στην Κοραή, αγόρασα δύο σάντουιτς που περιείχαν κάποια υλικά που θεώρησα ότι μπορεί να χρησίμευαν σαν ένα πρώτο γεύμα για το βασανάκι και, έτσι, εξασφάλισα και την πολυπόθητη χαρτοσακούλα, η οποία όμως ελάχιστα άντεξε στις περιποιήσεις της δεσποινίδας (ναι, είναι κορίτσι). Μετά από πολύ κόπο και ιδρώτα, αλλά και αφού με σταμάτησαν και διάφορες, εμ, ωραίες υπάρξεις, κατάφερα να φτάσω με το γατάκι στο σπίτι, όπου του προσέφερα αμέσως νερό και κάτι να τσιμπήσει από τα σάντουιτς, ενώ εγώ πετάχτηκα σε ένα μινιμάρκετ, από αυτά που λειτουργούν όλο το 24ωρο, για να αγοράσω γατοτροφή και άμμο.

.

Για να μη σας κουράζω, το γατάκι βολεύτηκε, ψεκάστηκε και χαπακώθηκε για παράσιτα από μια καλή μου φίλη, και από αύριο που θα μπορέσω να κάνω ψώνια θα βολευτεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα κυρίες και κύριοι, γατώθηκα κανονικά. Καλά να πάθω αφού ήθελα βόλτες.

..

Και να μην ξεχάσω, το όνομα αυτής Λώρα, από την είδηση για την κοπέλα που κάνει το γύρο του κόσμου και που μου έδειξε η φίλη μου και που αμέσως συνδύασα με το ξωτικό στη διπλανή στήλη (περί Λώρας, εδώ), κάτι που υποθέτω ότι σημαίνει ότι η φίλη μου έγινε κάτι σαν νονά. Βέβαια, για τη Λώρα τη θαλασσολύκαινα πρώτα είχα πληροφορηθεί από έναν φίλο ναυτικό.

.

Ακολουθεί η Λώρα σε διάφορες πόζες, σε κάποιες παίζει με ένα τσαλακωμένο χαρτί, να δω τι θα κάνει αύριο με τα παιχνίδια που θα της πάρω. Πώς να της αντισταθώ; Ήταν μάταιο. Αυτή τη στιγμή, που γράφω το ποστ, ρίχνει κάτι ξεγυρισμένους ύπνους δίπλα μου. Το καλοκαίρι, εξάλλου, φαίνεται ότι είναι καιρός για γατώματα (η Μπλανς είναι ακόμη διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται να της προσφέρει μόνιμο σπίτι). Και στα δικά σας.

.

Ενημέρωση 26/8: είμαι σχεδόν βέβαιος πλέον ότι είναι αγοράκι και το λέω Λάρι.

.. .






26 σχόλια:

sousou είπε...

Καλορίζικη η νέα συντροφιά!

Jolly Roger είπε...

(O blogger κανει παλι παιχνιδακια. Συγνωμη αν πηρες αυτο το σχολιο πανω απο 1Χ )

---------
Μια γκριζα γατα ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να σου τυχει στην ζωη σου. Μιλαω προφανως εκ πειρας ;-)

Χρειαζεται απειρα χαδια (τα οποια ανταποδιδει), ζέστη και τρυφεροτητα.
Μερικες φορες ειναι λιγο δυσκολη στο φαγητο, αλλα θα βρεις γρηγορα τι της αρεσει.

Το οτι σε προσεγγιζουν αναριθμητες ωραιες υπαρξεις στον δρομο, αν τυχαινει να συνοδευεις γατα (η σκυλο) στο εχω πει εδω και κατι χρονια, αλλα δεν με πιστευες ;-)

* * * *
Προσεχως θα γεμισεις απο συμβουλες φιλων και γνωστων για το πως θα πρεπει να της φερθεις. Προσθετω τις δικες μου.

α) μιας και ειναι μικρη στην ηλικια, θα αρχισει συντομα να γρατσουναει παντου. Αν δεν θελεις να σου χαλασει τα επιπλα, προσφερε της εναλλακτικες λυσεις. Μια παλια κουβερτα, μια ψαθα (απο αυτες για την παραλια), φθαρμενα καραβοσχοινα (να θυμηθω να σου χαρισω μερικα μετρα ;-) ), η κατι παρομοιο.

Τα "ειδικα" αντικειμενα που πουλανε στα πετ - σοπς γι αυτον τον σκοπο ειναι πολυ πιο ακριβα και οι (γκριζες) γατες συνηθως τα περιφρονουν.

β) Χαρισε της ενα παλιο δικο σου t-shirt, το οποιο να εχεις φορεσει 2-3 φορες χωρις να το πλυνεις. Βαλε το στο καλαθακι της, εκει που θα κοιμαται.
Με αυτον τον τροπο θα εχει την μυρωδια σου παντα στο αγαπημενο της μερος και δεν θα νιωθει μονη οταν εσυ δεν εισαι στο σπιτι.

γ) μην της αγοραζεις υπερβολικα πολλα παιχνιδια.

δ) αν γινεται, φρονισε να εχει 2-3 μπωλ για νερο, σε διαφορετικα δωματια. Για εναν περιεργο λογο, οι γατες δεν προτιμουν να εχουν φαγητο και νερο στον ιδιο χωρο.

ε) Οχι γαλα !!!! Οι περισσοτεροι ανθρωποι πιστευουν οτι πρεπει να δινουμε γαλα στις γατες. Λαθος.
Το γαλα τους χαλαει το στομαχι.
Η γατα χρειαζεται 5Χ παραπανω λευκωματα απο τον ανθρωπο, γι αυτο αγαπαει τις τροφες με το πολυ λευκωμα (ψαρι και γαλα π.χ. ).

Αλλα το γαλα δεν παυει να ειναι μια αφυσικη τροφη (αυτο ισχυει και για τον ανθρωπο). Κανενα ζωο στην φυση δεν πινει γαλα μετα την βρεφικη ηλικια.
Ποσο μαλλον αν το γαλα προερχεται απο ξενον οργανισμο (αγελαδα, προβατινα).
Οχι γαλα λοιπον, για να εχει καλο στομαχι.

Αν ειναι πολυ αδυνατη και θελεις να την δυναμωσεις γρηγορα, δωσε της βρεφικο γαλα σε σκονη (Pre-Aptamil no 1 ειτε το πολυ no 2).

ζ) οχι πολλα φαρμακα στην αρχη. Ασε τον οργανισμο να δυναμωσει λιγο, πριν παρει πολλα φαρμακα. Τα αντιπαρασιτικα ειναι καλα μεν, αλλα δεν παυουν να ειναι δηλητηρια.

* * * *
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ με την καινουργια συγκατοικο!

Χρήστος Καλογριδάκης είπε...

Έκανες το ξημέρωμα μου πολύ γλυκό και συγκινητικό!

Καλορίζικη η γατούλα!

Μυρτώ είπε...

Καμιά φορά ένα βλέμμα ζώου που αγνοήσαμε ή ένα νιαούρισμα στο οποίο δεν απαντήσαμε μπορεί να μας στοιχειώνει μία ζωή. Απίστευτα τυχερή η Λώρα που βρέθηκες περαστικός από εκείνο το καφάο :-)

χ@χΛιΔάΚι είπε...

Tυχερή γατούλα!
Είναι σαν τον δικό μου το χουρχουρόγατο, αυτο το τιγρε!
Καλή σας συμβίωση!!!!

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ, Sousou!

Jolly Roger, επιβεβαιώνω για τα άπειρα χάδια :D Πράγματι, τα γατάκια τραβάνε πολλές ωραίες υπάρξεις, κρίμα όμως που δεν βγαίνουν βόλτα με λουράκι :P Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σήμερα είχαμε κάτι πολύ ευχάριστο, της αρέσει πολύ το παιχνίδι που της πήρα για να ξύνει τα νύχια της!
Περνάμε πολύ καλά μαζί και φαίνεται να καταλαβαίνει τα όρια, είναι πανέξυπνη!

Ευχαριστώ, Χρήστο!

Μυρτώ, και εγώ τυχερός :)

Ευχαριστώ, χ@χΛιΔάΚι!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Περαστικέ μου περαστικά σου. Καλως όρισες στον κόσμο αυτών που δεν μπορούν ν'αντισταθούν σ'αυτά τα πλασματάκια. Βέβαια συμβουλές δεν μπορώ να σου δώσω καθότι είμαι σκυλομάνα αλλά τα αισθήματα είναι παρόμοια.

Οι πόζες ήταν υπέροχες και τόσο όμορφες οι ανοιχτόχρωμες ρίγες της Λώρας σου. Να την χαρείς και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί. Πότε πότε λέγε μας νέα της. Καλή σου νύχτα.

Μαίρη (Ginger) είπε...

Μόλις διαπίστωσα ότι η Λώρα ανέλαβε κι όλας επίσημα καθήκοντα διευθύντριας. Αυτό δηλαδή κάνει εσένα περαστικέ μου, κάτι σαν γραμματέα της? Αντε με το καλό. Καλό βράδυ!

melen είπε...

Το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί
μετά από μία γάτα,
είναι δύο γάτες
Καλώς ήρθες στον γατοπαράδεισο
:-)))

Jolly Roger
άψογες οι συμβουλές

nefeli είπε...

Είσαστε τυχεροί που βρήκατε ο ενας τον αλλον. Μην το ξεχασεις όμως οταν η Λωρίτσα με τη γκρι ουρίτσα θα κάνει τον καναπέ σου λουριδίτσα :P

ou ming είπε...

Σου χρειαζόταν βρε. Θα σου πιάνει τα ποντίκια στο σπίτι. Να συμπληρώσω τις συμβουλές του Jolly: Πάρε τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, εφτά, οχτώ ζευγάρια κουρτίνες να σου βρίσκονται.

ou είπε...

ρε θα σου τη χρεώσουμε την ώρα.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Ginger, η Λώρα είναι γενική διευθύντρια και εγώ πρόεδρος του ΔΣ :D Ευχαριστώ για τος ευχές!

Melen, και το καλύτερο από 2 είναι 3 γάτες; :P Χαχα, προς το παρόν παλεύω με το ζωηρό μικρό και περνάμε υπέροχα!

Nefeli, Ou Ming, σας παρακαλώ, τι είστε; Τρομοκρατικοί πυρήνες διακοσμητριών; Η μια τις κουρτίνες, η άλλη τους καναπέδες :P
Ποντίκια πιάνει πάντως, αυτά του υπολογιστή! :D

Περαστικός είπε...

ρε φύγετε από το ίντερνετ καφέ να κάνετε κάνα μπάνιο :Ρ

Jolly Roger είπε...

Αναμεσα σε ενα σπιτι με κουρτινες χωρις γατα και ενα αλλο σπιτι με γατα αλλα χωρις κουρτινες, το δευτερο ειναι σαφως πιο ομορφο ;-)

Παντοτε μισουσα τις κουρτινες. Δεν μπορω να καταλαβω, σε τι χρειαζονται.

Υ.Γ. Για να ξεφυγουμε λιγο απο την Λωρα.

Πριν 2 αιωνες ενας απο τους ολλανδους βασιλιαδες ειχε την πανεξυπνη ιδεα να φορολογησει τις κουρτινες των υπηκοων του.
Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα, ολοι οι ολλανδοι (ως γνωστον πιο σπαγγοραμμενοι απο τους σκωτσεζους) να καταργησουν τις κουρτινες.

Μεχρι σημερα μπορεις να περπατησεις σε ολλανδικα χωριά και να μην δεις ουτε μια κουρτινα στα σπιτια.

Πραγμα που αποδεικνυει οτι μπορουμε ανετοτατα να ζησουμε χωρις αυτα τα ενοχλητικα αντικειμενα που λεγονται κουρτινες.

Καλα κανουν οι γατες και τις χρησιμοποιουν για λιμες νυχιων.

Περαστικε, κανε αντισταση. Μην υποκυπτεις στην οργανωμενη επιθεση των ελληνιδων διακοσμητριων ;-)
Παρε μια ολλανδεζα να σε συμβουλεψει.

Περαστικός είπε...

Ωραία ιστοριούλα και μου αρέσει η ιδέα της Ολλανδέζας ;)

Ανώνυμος είπε...

"Ετοιμαστείτε" για πολλά χρόνια καθημερινής τρυφερότητας και ευτυχίας που σας περιμένουν με την Λώρα σας.Ύστερα από δέκα χρόνια συντροφιάς με την Ρόζα μου, παρότι ξέρω πια και πως να αντιμετωπίζω τα πρακτικά ζητήματα,θα απόσχω, γιατί αυτά θα σας τα πουν οι φίλοι σας, αλλά υπάρχουν και αξιόπιστα σάιτ και ο γιατρός της επίσης (Σημείωση: ο γιατρός της δικιάς μου, μου χρεώνει λιγότερα για κάθε πράξη επειδή την μάζεψα -και εγώ- από το πεζοδρόμιο!). Στα σύντομα δύο μόνο ιστορίες από μακριά αλυσίδα παρόμοιων:παρότι ανέκαθεν (ως αναθρεμμένη με τον επιστημονικό σοσιαλισμό) απεχθανόμουν θρησκευτικές, μυστικιστικές ερμηνείες, είναι γεγονός ότι 1ον η κούκλα μου, όποτε πονούσα, κουλουριαζόταν στο πονεμένο μου όργανο ή μέλος, θαρρείς και προσπαθούσε να με θεραπεύσει και 2ον όταν κάποτε έσπασα το πόδι μου και στηριζόμουν σε πατερίτσες μόλις σηκωνόμουν από το κρεβάτι προπορευόταν, ωσάν να μου άνοιγε δρόμο και έβλεπε πίσω να δεί "αν έρχομαι"! Αυτά τα ολίγα και σας ζηλέυω!

scarlett είπε...

Ευχομαι να περασετε πολλα όμορφα χρονια Περαστικε!
Αν και ειμαι σιγουρη ότι θα το φροντισεις, θελω μονο να σου υπενθυμισω να μην αμελησεις τα εμβολια της ( εχω πικρη πειρα, εχοντας χασει δυο γατια προωρα που ίσως....ισως να ζουσαν περισσοτερο)

Οσο για τις κουρτινες ;) απαραιτητες σε ένα σπιτι θα ελεγα. Εκτος κι αν δεν υπαρχει τιποτα σε ακτινα 5 χλμ απο το σπιτι σου.
Αλλα δε νομιζω να σου τις χαλασει η Λωρα. Φαινεται καλο κοριτσι.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ ανώνυμη που μοιράστηκες τις όμορφες εμπειρίες με τη γατούλα σου. Εννοείται πως η Λώρα (ή ο Λάρι όπως άρχισα να υποπτεύομαι) θα έχει την καλύτερη φροντίδα. Ήδη περνάμε πολύ καλά! :)

Ευχαριστώ, scarlett! H Λώρα/Ο Λάρι θα έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα :) Όσο για τις κουρτίνες, ναι, είναι χρήσιμες, αλλά ευτυχώς η Λώρα/ο Λάρι συμφωνεί προς το παρόν :D

nefeli είπε...

Ε, οχι και Ολλανδέζα! Να σας βλεπουν απο τα παράθυρα να τρώτε Voorjaarsgroentesoep met Balletjes.

ou ming είπε...

Τι Voorjaarsgroentesoep met Balletjes και κουραφέξαλα. Θα φας τουλίπα που θα πάει σύννεφο.

Περαστικός είπε...

Το Voorjaarsgroentesoep μου το προτιμώ χωρίς Balletjes και αντί για τουλίπες προτιμώ κάνα μπροκολάκι, αν και ελπίζω ότι θα τρώγαμε κάτι πιο πικάντικο :P

Jolly Roger είπε...

Για να ταιριαζει στο θεμα μας, προτεινω τις αυθεντικες ολλανδικες Kattetongen (ετυμ. Cat + Tongue, δηλαδη "γλωσσες γατισιες" ) ;-)

Και για επιδορπιο τα Oliebollen.

Υ.Γ. Βολτες στην Ολλανδια ηταν η αγαπημενη μου βολτα στα φοιτητικα μου χρονια. Το τυπικο φαγητο εκει ειναι οι τηγανητες πατατες. Η κουζινα τους (σε αντιθεση με τις γυναικες τους) δεν ειναι λογος να επισκεφτει κανεις την χωρα.

Y.Y.Γ. Επιμενω ολλανδικα. Κατω οι κουρτινες. ;-)
Και ας με βλεπουν οι γειτονες οταν τρωω τις Kattetongen μου.

Περαστικός είπε...

Α, πάντως μου φαίνονται πολλά υποσχόμενα αυτά τα γλυκά!

zizugataki είπε...

Είναι κούκλος! 'Εχω και εγώ έναν γάτο Λάρι στην παρέα των περίπου 15 που ταίζω σε χρώμα κόκκινο όμως. Είναι λίγο γκρινιαρούλης γιατί θέλει να τρώει μονίμως την τροφή του Ζιζού μου όπως και οι υπόλοιποι ημιδεσποζόμενοι μου.
Χαίρομαι πολύ που τον κρατήσατε. Τα γατάκια είναι η πιο γλυκιά παρέα.

Πριν μερικές μέρες που προσπάθησα να μπω στο blog σας μου έλεγε πως μπορούσα να μπω μόνο με πρόσκληση και πολύ στενοχωρήθηκα που δεν θα σας διάβαζα γιατί περνάω κάπου-κάπου από εδώ και μου αρέσουν πολλά από αυτά που γράφετε.
Σήμερα με άφησε να μπω και πολύ χάρηκα που διάβασα και για το γατάκι.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ, zizugataki, και εκ μέρους του Λάρι! Να είναι καλά όλες οι γάτες σου και εσύ για να τις προσέχεις :) Το κλείδωμα του μπλογκ ήταν κάτι προσωρινό.