Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

Κακόγουστο αστείο

Έχουν γεμίσει το κέντρο της Αθήνας με αυτές τις αφίσες. «Εμείς δεν ξεχνάμε», ξέχασαν να συμπληρώσουν «και ποντάρουμε στη βλακεία σας». Και εμείς δεν ξεχνάμε, ποιος είναι ο μεγάλος τιμονιέρης που έβαλε τον Τιτανικό σταθερά στην πορεία που κατέληξε στο ναυάγιο που ζούμε σήμερα, ποιος είναι αυτός που μπόλιασε τη χώρα και την κοινωνία με τόσα καρκινώματα, ποιος είναι αυτός που είχε τόσες ευκαιρίες να κάνει κάτι καλό, αλλά προτίμησε το δρόμο της φαυλότητας, ποιος είναι αυτός που για κάθε βήμα εμπρός έκανε πέντε βήματα πίσω, ποιος είναι αυτός που ανέδειξε τη διαφθορά σε προσόν και έκανε τα επίθετα «έντιμος» και «ακέραιος» συνώνυμα του «μαλ**ας». Επειδή και εμείς δεν ξεχνάμε, άντε στο διάβολο!

22 σχόλια:

melen είπε...

Δεν έχει χαρτί που να μην τό καψε ο ΓΑΠ.
Τα έχει χαμένα και στρέφεται στον μπαμπά μπας και τον σώσει.
Αν όλοι αυτοί οι άχρηστοι γιοι κι ανηψιοί πολιτικών τραβούσαν να δουν κανέναν ψυχίατρο πριν εμπλακούν με τα κοινά, θα γλιτώναμε τουλάχιστο από τέτοιες κακογουστιές

Περαστικέ μου, περαστικά μας

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Melen, επισημαίνω ότι δεν είναι του ΓΑΠ αυτές οι αφίσες, κάθε άλλο, είναι μάλλον αυτών που κάνουν αντιπολίτευση στον ΓΑΠ μέσα στο ΠΑΣΟΚ και που νοσταλγούν τις ημέρες δόξης των 80's - αυτοχαρακτηρίζονται «αριστερή πρωτοβουλία». Ο ΓΑΠ δεν θα έβαζε ποτέ αφίσα με τον μπαμπά.

Unknown είπε...

πρώτη φορά σε ακούω τόσο τσαντισμένο! well done!

melen είπε...

Μμμ.. να φανταστώ λοιπόν πως πρόκειται για κάποιο εξωκοινοβουλευτικό πασοκ, αφού δεν είδα καμία "αριστερή πρωτοβουλία" να ξεσπαθώνει στη βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την επισήμανση

Περαστικός είπε...

Stilvi, ε, όχι και τσαντισμένος, αλλά μη νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε κιόλας :)

Melen, εξωκοινοβουλευτικοί ή καμουφλαρισμένοι κοινοβουλευτικοί, ποιος τους χε...

Locus Publicus είπε...

Σωστός. Το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" πέρασε στην αντεπίθεση. Για να δούμε τί θα μείνει απο την παράγκα σε κανα δυό χρόνια.

Εχουν όλοι τους πανικοβληθεί και δεν ξέρουν τί ατάκα να πουλήσουν. Αλλά να κοιτάμε και "δεξιά". Γίνονται και κεί συγκινητικά πράγματα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=331276&dt=13/05/2010

Dormammu είπε...

Αυτοί οι τύποι της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" είναι προφανώς οι τεμπελχανάδες αργόμισθοι που διόρισε ο Σιδρένιος στα '80s και ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα των δημοσίων υπηρεσιών. Ευτυχώς, μεγαλώσαμε πια και καταλαβαίνουμε...!

Περαστικός είπε...

Locus, ο νυν αρχηγός της ΝΔ είναι ίσως ακόμη χειρότερος και από τον προηγούμενο, κάτι που αποτελεί κατόρθωμα από μόνο του. Ελπίζω να μην τον λουστούμε κάποτε ως κάτι περισσότερο από αυτό.

Dormammu, και εγώ αυτό εκτιμώ.

squarelogic είπε...

Οι άνθρωποι δεν παίζονται!
Και πως να ξεχάσουν άλλωστε?
(τέτοια μάσα?)

Ανώνυμος είπε...

mpas kai eiste oi fwtismenoi toy liakopoyloy????

Ανώνυμος είπε...

poy eides tis afises? ap allo planiti grafete? bot eiste?????

Περαστικός είπε...

Squarelogic, πράγματι, συνδυασμός μάσας και ηλιθιότητας. Νομίζω ότι αν ήταν στο χέρι τους θα τον βαλσάμωναν, θα τον έβαζαν σε μια βιτρίνα και θα τον περιέφεραν κάθε Αγ. Ανδρέα ή κάθε 3 Σεπτεμβρίου.

Ανώνυμε 1, το βρήκες, από άλλο πλανήτη γράφω. Πάντως, αν θες να τα δεις και εσύ και μένεις Αθήνα, κάνε μια βόλτα στην Πατησίων, ένα από τα πολλά σημεία είναι απέναντι από το Πολυτεχνείο από όπου και το πειστήριο της φωτογραφίας, αν δεν τα έχουν ήδη καλύψει με άλλες αφίσες.

Ανώνυμε 2, αν και μάλλον ο ίδιος είσαι, και εσύ κοντά έπεσες. Είμαι και φωτισμένος και από άλλο πλανήτη, αλλά δεν έχω καμία σχέση με Λιακ. Αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο.

Γενικά, προς ανώνυμους, υπενθυμίζω ότι αφήνετε σχόλια με δεδομένο το ενδεχόμενο να μην τα δημοσιεύσω ποτέ, κατά την κρίση μου, αφού έχω moderation. Αυτά τα δημοσίευσα διότι με διασκέδασαν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Περαστικέ! Για χιλιοστή φορά ταυτίζομαι μαζί σου.
Ωστόσο η πρώτη τετραετία του ΑΠ κρίνω πως δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Βλέπεις οι μισοί Ελληνες ήταν μέχρι τότε αποκλεισμένοι. Μία στρέβλωση διορθώνεται στην Ελλάδα με μία άλλη.
Ο ΓΠ είναι άνθρωπος με καινούργιες ιδέες: Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, μη κρατικά Πανεπίστήμια, προσέγγιση με την Τουρκία, κονωνία των πολιτών και πολλά άλλα. Ακόμα και η εκλογή του αρχηγού από τον λαό και όχι από τον κοματικό μηχανισμό ήταν δική του ιδέα, που αυτός πρωτοεφάρμοσε. Ας το σκεφτούν αυτό οι δεξιοί που τον κοροιδεύουν. Καυχώνται για την πρόσφατη διαδικασία εκλογής αρχηγού τους - που έκρινε μάλιστα και το αποτέλεσμα - ξεχνώντας από που προέρχεται. Κρίμα να μην καταφέρει τελικά να επιβληθεί στο βαθύ Πασοκ. Θα δούμε...
Από τον Σαμαρά ο θεός να μας φυλάει. Δεν είναι μόνο μακράν ο χειρότερος, είναι και επικίνδυνος.
Εσύ melen είσαι μάλον βαθυπράσσινος αλλά με γούστο.

Περαστικός είπε...

Έτσι και αλλιώς η ιστορία είναι δεδομένη, τα τι θα γινόταν αν... έχουν ένα ακαδημαϊκό ενδιαφέρον μόνο. Το θέμα είναι τι διασκόμαστε από το παρελθόν. Ο ΓΑΠ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να έχει κατά βάση καλές προθέσεις, αλλά ο δρόμος για την κόλαση λένε ότι είναι στρωμένος με αυτές και οι δυνάμεις που επιδρούν τώρα στη χώρα και στην οικονομία μας είναι πολύ μεγάλες και σε μεγάλο βαθμό πέραν του ελέγχου μας. Υπενθυμίζω ότι στην αρχή περίμεναν πολλοί κάτι καλύτερο και από τον Κωστάκη. Η ΝΔ με αυτόν τον αρχηγό και με τα πρόσφατα αποτελέσματά της δείχνει πολύ χάλια. Ελπίζουν ίσως ότι θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία με το ΠΑΣΟΚ, που και αυτό κάπως έτσι έδειχνε όταν είχε πρωτοεκλεγεί οη ΝΔ. Η ουσία είναι ότι την έχουμε άσχημα.

aerostatik είπε...

Αντρέας Αντρέας
μοναδικός φορέας...

Περαστικός είπε...

Χα χα, γεια σου, Aerostatik!

Ανώνυμε, ο λόγος για τον οποίο δεν δημοσιεύεται το σχόλιό σου δεν είναι η κριτική, αλλά η αναφορά σου σε άλλους ιστολόγους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Για να σου λύσω την απορία σου, όχι, δεν δουλεύω σε ΜΜΕ. Εδώ μέσα δεν γράφω και δεν σκιτσάρω με σκοπιμότητες, είναι ο καμπινές μου αν θες να το δεις έτσι, είναι ο χώρος όπου βγάζω αυτά που έχω φάει στη διάρκεια της ημέρας, αν δεν σου αρέσει η βρώμα, τράβα αλλού. Λες ότι σου αρέσουν τα σκίτσα, μείνε λοιπόν σε αυτά.

perastikos είπε...

soy aresei na askeis kritikh alla den eisai se thesh na dexesai thn opoia apopsh den symfwnei mazi soy

eisai o apolytos anthrwpos o anthrwpos poy ekneyrizetai otan to laxeio pesei se kapoion kafro


tha spoydazes psixologia se kapoia anyparkth sxolh ths italias

h symvoylh ths hmeras-
---kanto opws o pastakas---

Περαστικός είπε...

1. Απλώς βαριέμαι και δεν έχω και πολύ χρόνο. Το ιστολόγιό μου είναι απλώς ένα μέσο προσωπικής έκφρασης, μια αφορμή για να σκιτσάρω και δεν το προορίζω για ο,τιδήποτε άλλο. Το αν θα με διαβάζουν 2 ή 2002 μου είναι αδιάφορο όταν γράφω ένα κείμενο ή όταν σκιτσάρω, μόνο σε δεύτερο χρόνο μπορεί να με ενδιαφέρει. Όποιος αρέσκεται είναι ευπρόσδεκτος, όποιος δεν αρέσκεται, καλό κατευόδιο. Εμμονικοί σχολιαστές επίσης δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι μακροσκελείς συζητήσεις, μέχρι δύο σχόλια τα δέχομαι από κάποιον που διαφωνεί (και αυτό μόνο αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρηματολογίας, απλές επιθέσεις τις δημοσιεύω ή δεν τις δημοσιεύω με αποκλειστικά ψυχαγωγικά, αισθητικά και αυθαίρετα κριτήρια). Παραπάνω σχόλια από τον ίδιο σχολιαστή τα θεωρώ συνήθως κατάχρηση. Έχω αποφασίσει ότι εδώ μέσα, σε ένα προσωπικό μου χώρο, θα έχω τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Μη μου αποδίδεις σκοπιμότητες που ενδεχομένως έχεις εσύ ή κάποιοι άλλοι, αν είσαι εσύ που άφησες το προηγούμενο σχόλιο. Αναφορές σε τρίτους γενικά δεν είναι αποδεκτές και αυτός είναι ο λόγος που δεν δημοσιεύθηκε το προηγούμενο σχόλιό σου, αν είσαι ο ίδιος.
2. Δεν με ενδιαφέρουν τα λαχεία, όσο για τους κάφρους, αρχίζω να αποδέχομαι ότι είναι απλώς ένα φυσικό φαινόμενο όπως οι κατολισθήσεις. το θέμα είναι απλώς να βρεις ένα τρόπο να τους απομακρύνεις.
3. Λυπάμαι, έπεσες έξω. Καμία σχέση.
4. Η συμβουλή της ημέρας, τράβα κάπου αλλού, κάνε κάτι άλλο.
Όλα εδώ μέσα είναι αυθαίρετα και τα αποφασίζω εγώ, πέρα από όσα βρίσκονται υπό τον έλεγχό μου, ο χώρος διέπεται μόνο από τους κανονισμούς της Google.

Ανώνυμος είπε...

καλα τα πες.

Περαστικός είπε...

Ρε φεύγα που σου λέωωωωωω lol

Greek Rider είπε...

Περαστικός καλησπέρα. Αν το 1/10 των χρημάτων που δόθηκαν την δεκαετία του 1980 δινόταν σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι σε καταναλωτικούς σκοπούς τότε σήμερα ίσως είχαμε κάτι να παράγουμε σαν χώρα και να ζούμε από αυτό.

Νομίζω ότι η δεκαετία του 1980 του Ανδρέα+η δεκαετία του 2000 (κυρίως με τον Κωστάκη) μας οδήγησαν στο σημερινό τέλμα.

Οι δήθεν σοσιαλισμοί του "τζάμπα μάγκα" (=δανείζομαι και μοιράζω λεφτά που δεν έχω) τελείωσαν.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, GR, όπως έχω ξαναδιαπιστώσει, συμφωνούμε σε πολλά! Αναδιανομή με δανεικά δεν γίνεται.