Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

Τα μεγέθη μας

Τα σπρεντ μας:
Η πιστοληπτική μας ικανότητα:


Εικόνα της ημέρας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής να μπαίνει σε καφετέρια για να γλιτώσει από αυτούς που τον προπηλάκιζαν έξω και εκεί να δέχεται τις βρισιές και αποδοκιμασίες των θαμώνων (που προφανέστατα, δεν είχαν καμία σχέση με «αναρχικούς» ή «γνωστούς αγνώστους») και να κλείνεται στο WC, εντός της λεκάνης του οποίου είναι η θέση των Ελλήνων πολιτικών (κάποιος καλός άνθρωπος να τραβήξει και το καζανάκι). Η είδηση, εδώ. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι σταθμοί να παραλλάξουν τα γεγονότα, η ίδια η εικόνα που προέβαλαν δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Σε λίγο, δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν.

Καλό μήνα!

6 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Κακλαμάνης -από όσο ξέρω- δεν μπλέκεται σε γνωστά σκάνδαλα, κάτι που κάνει τη θέση των πολιτικών ακόμη χειρότερη.

Άκουγα πριν 1-2 μήνες στο ράδιο ότι είδε κάποιος τον κύριο "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" στο Κολωνάκι και βγάζοντας το κεφάλι του από το αυτοκίνητο άρχισε να τον βρίζει φωνάζοντας.

Νομίζω και λίγα τους σέρνουν για τις αμαρτίες τους. Και το πρόβλημα είναι ότι σε λίγο καιρό θα αλλάξουν τα πρόσωπα και κάποιοι θα νομίζουν ότι καθαρίσαμε...

Περαστικός είπε...

Έτσι είναι, Greek Rider. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα προσώπων, πέραν των απολύτως υπαρκτών ποινικών και πολιτικών ευθυνών που έχουν αυτά και που αμφιβάλλω αν θα αποδοθούν (η ατιμωρησία και τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι μεγάλο ζήτημα), η κοινωνία αυτή θα έπρεπε πρώτα να αγανακτεί με τον εαυτό της.

enfant raté είπε...

Η κονωνία δεν πρόκειται ποτέ να αγανακτήσει με τον εαυτό της. Χρειάζεται άπειρες ώρες ψυχανάλυσης για να το πετύχει αυτό. Προς το παρόν είναι πιο ανώδυνο να αγανακτεί με το "σύστημα".

Τα σκίτσα σου είναι πολύ όμορφα και εύστοχα. Μου επιτρέπεις την αναδημοσίευση;

Περαστικός είπε...

Νομίζω ότι αυτή η κρίση είναι η τελευταία ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά για να αποφύγουμε τη διολίσθηση σε μια περίπου τριτοκοσμική κατάσταση. Δεν έχω αντίρρηση στην αναδημοσίευση των σκίτσων μου από συνμπλόγκερ :) Αν θες βάλε μια μικρή αναφορά πηγής με ψιλά γράμματα όχι για άλλο λόγο, αλλά για να μη σε κατηγορήσει κάποιος. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

scarlett είπε...

...που σημαίνει πάντα υπάρχει πιο πάνω και πιο κάτω

(το ότι θα αναπολούσαμε τη μετριότητα ούτε που θα μου πέρναγε από το νου ;-) )

καταπληκτικά τα σκίτσα σου !

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Scarlett, ευχαριστώ :)