Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

Ντοπέ ινδάλματα και άλλα

Μέλος της ομάδας άρσης βαρών του ιστολογίου, της γυναικείας. Θα υποβληθούν μηνύσεις σε όσους υπαινίσσονται ότι λαμβάνει αναβολικά.
.
Ντοπαρισμένα ινδάλματα για να ντοπάρονται τα μυαλά
.
Η ομάδα άρσης βαρών, το καμάρι μας και η σίγουρη πηγή μεταλλείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιάστηκε στα πράσα. Σχεδόν όλοι βρέθηκαν ντοπέ, οι υπόλοιποι... απουσίαζαν. Ο προπονητής της, ο Κολοκοτρώνης της σύγχρονης Ελλάδας, παραιτήθηκε. Πρόσφατα, σε μια συζήτηση, κάποιος ξέσπασε εναντίον του φιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης και άλλων δεινών. Μεταξύ άλλων νόστιμων που ανέφερε για να μας πείσει για την υπεροχή της χώρας και της φυλής (που δεν χρειάζονται ανοησίες όπως η ηθική, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ.) έναντι όλων των άλλων, αναφώνησε μεταξύ άλλων «ρε παντού πρώτοι είμαστε, οι αθλητές μας είναι οι καλύτεροι». Πόσοι Κεντέρηδες, πόσες Θάνου χρειάζονται για να εμπεδώσουμε πόσο βρώμικη και ανόητη υπόθεση είναι ο πρωταθλητισμός; Ένα ακόμη μέσο για να βαυκαλίζονται οι μάζες. Αλήθεια, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με όλες αυτές τις γελοιότητες, όπως τις απονομές στρατιωτικών βαθμών σε αθλητές που διακρίνονται; Βέβαια, σίγουρα κάποιοι θεωρούν τους αθλητές που συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών πεσόντες στο βωμό του καθήκοντος της ανάδειξης της ανωτερότητας της φυλής. Εξάλλου οι άλλοι δεν κάνουν χρήση τέτοιων ουσιών;
.
Είναι γνωστό πλέον ότι στα περισσότερα γυμναστήρια και συλλόγους, ακόμη και τα παιδιά που δεν είναι βέβαιο καν ότι θα προχωρήσουν σε κάποια «σοβαρή» ενασχόληση με τον αθλητισμό, όλο και κάποιες ουσίες και περίεργα παρασκευάσματα λαμβάνουν. Δεν ξέρω πόσοι γονείς θα είχαν αντίρρηση στο να κάνουν χρήση αναβολικών τα παιδιά τους, προκειμένου να αποκτήσουν δόξα, φήμη και χρήματα. Ακούω πού και πού στο ραδιόφωνο εκείνη τη διαφήμιση όπου ένα παιδί ρωτάει διακεκριμένο αρσιβαρίστα αν πρέπει να επιλέξει να ασχοληθεί με την κολύμβηση ή την άρση βαρών. Ισοδύναμες επιλογές λοιπόν η κολύμβηση, ένα άθλημα που ωφελεί και την υγεία και την εμφάνιση, με την άρση βαρών που παραμορφώνει το σώμα και δημιουργεί προβλήματα στην υγεία, ένα άθλήμα με το οποίο ασχολούνται ως επί το πλείστον παλιννοστούντες ομογενείς ή «ομογενείς», βρίσκοντας σε αυτό μια από τις ελάχιστες, δυστυχώς, ευκαιρίες που έχουν για να δουν μια άσπρη μέρα και να ενταχθούν στην κοινωνία.
.
.
Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου για το κοσμικό κράτος στην Τουρκία, συγγνώμη, εννοούσα στην Ελλάδα. Ζούμε μέρες Βυζαντίου. Οι υπουργοί τρέμουν σαν τα ψάρια μπροστά σε κάθε μητροπολίτη και υπαναχωρούν στο νομοθετικό έργο τους, προσπαθώντας να κατευνάσουν την οργή του κάθε μουλά, συγγνώμη, ιερέα. Αναφέρομαι φυσικά στο σύμφωνο συμβίωσης. Μην τρομάζετε βρε παιδιά, περί αραβώνος επρόκειτο τελικά, «προθάλαμο γάμου» το χαρακτήρισε ο υπουργός δικαιοσύνης, αντί να πει στους διάφορους φωνασκούντες κληρικούς ότι η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της, αλλά η πολιτεία νομοθετεί για όλους τους πολίτες, οποιουδήποτε θρησκεύματος, πιστούς και απίστους.

Απαράδεκτη φυσικά η εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών. Εξάλλου, μια απορία που έχω είναι γιατί λαμβάνεται ως δεδομένο ότι κάθε σχέση συμβίωσης συνοδεύεται από σεξ. Μπορεί στο κάτω - κάτω της γραφής ένα σύμφωνο συμβίωσης να είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει ο όρος, συμφωνία κάποιων να συμβιώσουν, για να μοιραστούν κάποιες ευθύνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Θα μπορούσε κάλιστα να συναφθεί και μεταξύ ασεξουαλικών, μεταξύ ηλικιωμένων που θέλουν να αλληλοϋποστηρίζονται στα γεράματά τους ή μεταξύ συν-εκδοτών εφημερίδων που εμφανίζονται σε διαφημίσεις κάνοντας μαζί μπάνιο, αν και αυτοί πήραν διαζύγιο. Με τον τρόπο που παρεμβαίνει η εκκλησία διεκδικεί τη συμμετοχή της στην κοσμική εξουσία και την εξουσία να επιβάλλει το αξιακό της σύστημα σε όλους, ανεξαρτήτως των πεποιθήσεών τους. Με τη λογική αυτή, πόρνοι είναι και αυτοί που έχουν κάνει πολιτικό γάμο και αυτοί που έχουν παντρευτεί στο πλαίσιο άλλου θρησκεύματος.
.
Τέλος πάντων, εφεξής, για να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα, προτείνω η κυβέρνηση να στέλνει τα νομοσχέδιά της για προέγκριση στην ιερά σύνοδο.
.
.
Και κλείνω υπενθυμίζοντας σε όσους γενναίους έχουν ποδήλατο και κυκλοφορούν στην πόλη τις ποδηλατοδρομίες που θα οργανωθούν σε πολλές πόλεις την Κυριακή. Για λεπτομέρειες, εδώ. Την είδηση την έμαθα για πρώτη φορά από το Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Μια παράκληση μόνο, οι ποδηλάτες να ανεβαίνουν λιγότερο στο πεζοδρόμιο και να σέβονται τους πεζούς. Θέλω το ποδήλατο να εκτοπίσει το αυτοκίνητο από τους δρόμους, όχι τους πεζούς από το πεζοδρόμιο. Όχι λίγες φορές έχω μόλις αποφύγει ποδήλατα που κινούνταν με ταχύτητα στο πεζοδρόμιο. Αν το εννοείτε έτσι το ποδήλατο φίλοι, πάρτε καλύτερα το 4x4. Όποιος δεν μπορεί να κυκλοφορεί σωστά με το ποδήλατο, ας χρησιμοποιεί τα πόδια του, τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το αυτοκίνητό του. Είναι έτσι και αλλιώς στα χάλια που είναι τα πεζοδρόμια, κατειλημμένα από περίπτερα που μοιάζουν με σουπερμάρκετ, παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τραπεζάκια κ.λπ.. Το ποδήλατο μου αρέσει, θα αγοράσω και εγώ ένα, αν και όταν αισθανθώ ότι θα είναι ασφαλές να κυκλοφορώ με αυτό στους αθηναϊκούς δρόμους. Φυσικά, θα το χρησιμοποιώ για μεγάλες αποστάσεις, για κάθε διαδρομή στην πόλη χρησιμοποιώ τα πόδια μου.
.
Εμπρός καλά μου ποδάρια.
.
Υ.Γ. Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ: Εχθές, το περιστέρι που δεν είχε φτερά πέταξε στο μπαλκόνι μου. Τράβηξα λίγο την κουρτίνα και το χάζευα να βολτάρει και να καυγαδίζει με τα άλλα περιστέρια.

22 σχόλια:

zizugataki είπε...

Καλημέρα περαστικέ και καλό ΣΚ.
'Οπως πάντα με βρίσκεις σύμφωνη. Κάποτε είχα πει ότι είναι καιρός να μηδενίσουμε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και να αρχίσουμε να μετράμε από την αρχή. Πόσο πιο γρήγορα να τρέξει πια ο πρωταθλητής 1/1000 του δευτερολέπτου; Παντού και πάντα υπάρχουν κάποια όρια. Ε, ας τα δεχτούμε. Στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης του ανθρώπου το ξαναβλέπουμε.
'Οσο για το σύμφωνο συμβίωσης το έχουμε ξαναγράψει και στους blog-o-friends. "Είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη." Και εδώ που τα λέμε όσοι θέλουν να το παίξουν το παιχνίδι "γαμπρός και νύφη" ας το πληρώσουν. Οι άλλοι, έστω και αν είναι ένα 5 ή 10% γιατί να μην έχουν εναλλακτική λύση; Αυτοί έτσι και αλλιώς ή πολιτικό γάμο θα κάνανε ή απλά θα συζούσαν.
'Οσο για το περιστέρι, τυχερέ, κατάλαβε πόσο ενδιαφέρθηκες γιαυτό και έμαθε για τις "προσευχές" σου γιαυτό ήρθε να σε ευχαριστήσει.
Μήπως είναι το 'Αγιο Πνεύμα;

Dormammu είπε...

Περαστικέ, οι 50 πρώτοι αθλητές σε κάθε άθλημα, λαμβάνουν ουσίες (πανάκριβες) προκειμένου να κερδίζουν μετάλλια και πρώτες θέσεις σε κάθε λογής διοργανώσεις. Εκτός αυτών, απο πίσω τους είναι άλλοι 200- 300, οι οποίοι προσπαθούν διακαώς να εισέλθουν στο top-50, διατεθιμένοι βεβαίως να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσόν (περί τα 10.000€ μηνιαίως τουλάχιστον).
Οι εταιρείες φαρμάκων επιδιώκουν να παρουσιάζουν συνέχεια ουσίες, οι οποίες δεν είναι ανιχνεύσιμες στον οργανισμό ως "αναβολικά", σύμφωνα με τις ομοσπονδίες, ώστε όσοι τις λαμβάνουν να έχουν πιθανότητες για διάκριση. Μόλις ανιχνευθούν και προστεθούν στην λίστα των απαγορευμένων, εμφανίζουν καινούργιες και ρίχνουν την τιμή στις παλιές.

Οι προπονητές, όπως κάποιος πολύ γνωστός Έλληνας κύριος που κυκλοφορούσε με κουστούμια Armani και γραβάτες Hermes έχουν την ευθύνη να προμηθεύουν τους αθλητές που προπονούν με τις νέες, μη ανιχνεύσιμες ουσίες, ώστε να είναι συνέχεια ένα βήμα πιο μπροστά απο την παγκόσμια ομοσπονδία. Όλα αυτά, μέχρι να σκάσει η στραβή, όπως αν άκουσα καλά με την κινέζικη ουσία που πήραν οι αρσιβαρίστες μας.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολλά τα λεφτά..... Για τα υπόλοιπα που γράφεις, είμαι σύμφωνος.

Αταίριαστος είπε...

Για το θέμα του ντοπαρίσματος ένιωσα μεγάλη ντροπή για την πατρίδα μας. Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ή να βρούμε αναβολικά της προκοπής με αποτέλεσμα να μας τσακώνουν και να γινόμαστε ρεντίκολο. Κι εδώ ουραγοί...

resident είπε...

Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να επιτραπεί η χρήση αναβολικών στους αθλητές και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας αλλά και για να μειωθεί το κόστος χρήσης ούτως ώστε όλοι να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς διακρίσεις.
Στα αθλήματα που η χρήση αναβολικών δεν περνάει από έλεγχους όπως το bodybuilding κ.α ίσως υπάρχει μια μεγαλύτερη θνησιμότητα αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει και με την φύση του σπορ αυτού.

gaidara είπε...

ο κόσμος το 'χει τούμπανο και όλοι κρυφό καμάρι...

... βέβαια η στιγμή είναι λίγο ύποπτη... πόσο ανεξάρτητη είναι η wada απ' τα αμερικανάκια άραγε? είναι τυχαίο πως έγινε αυτό μετά την πίκρα του βετο που τους δώσαμε? όχι γιατί τόσα χρόνια δεν βγήκε κάτι τόσο μεγάλο στη φόρα... και όλοι μα όοοολοι είναι ντοπέ σε όποια χώρα κι αν πας να κάνεις έλεγχο... απλά τα μαγειρεύουν τα παιδιά.

ps. Ο επίσημος σχολιαστής σου δείχνει λίγο φοβισμένος... τα τσουγκρίσατε? :P

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα σας!

Zizugataki, όλη η υπόθεση των ρεκόρ είναι πράγματι μια ανοησία. Ας κατασκευάσουμε σάιμποργκ αν είναι τα ρεκόρ το ζητούμενο. Πράγματι, αν υποθέσουμε ότι οι προπονητικές μέθοδοι δεν είναι δυνατόν να βελτιώνονται επ’ άπειρο, τουλάχιστον με σημαντικά βήματα, θα πρέπει να έχουμε ένα ρεκόρ κάθε εκατό χρόνια. Για το περιστέρι, κρίνοντας από τις κουτσουλιές, δεν είναι το μόνο που με επισκέπτεται:P

Δεν διαφωνώ, Dormammu, όσο πιστεύω ότι είναι καλό να αθλούμαστε, τόσο απεχθάνομαι τον πρωταθλητισμό.

Αταίριαστος, νομίζω ότι αυτά που χρησιμοποιούμε εισαγόμενα είναι.

Resident, δεν υπάρχει αβλαβές αναβολικό και γενικά ο πρωταθλητισμός, με αναβολικά ή χωρίς, δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση της υγείας, το αντίθετο. Αθλήματα όπως η άρση βαρών, δεν είναι καν αθλήματα κατά την άποψή μου και έχουν σοβαρές συνέπειες, τουλάχιστον για το σκελετικό σύστημα και ιδιαίτερα για τη σπονδυλική στήλη. Σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές εμφανίζουν προβλήματα. Συνεπώς, προτιμώ να γυρίσουμε την πλάτη στον πρωταθλητισμό, παρά να επισημοποιήσουμε τα αναβολικά. Είμαι εναντίον του πρωταθλητισμού και του επαγγελματικού αθλητισμού.

Γαϊδάρα, επισημαίνω πάντως ότι πρόσφατα καταδικάστηκε αμερικανίδα αθλήτρια-σταρ σε εξάμηνη φυλάκιση διότι βρέθηκε να έχει κάνει χρήση αναβολικών, ενώ είχε ορκιστεί ενόρκως για το αντίθετο. Οι αμερικανοί αθλητές που έχουν πιαστεί δεν είναι λίγοι. Τώρα, τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς ο πρωταθλητισμός είναι πράγματι μια βρώμικη υπόθεση. Ο επίσημος σχολιαστής φοβάται αυτήν που του έβαλα δίπλα :P

Φλύαρος είπε...

Καλησπέρα κι από μένα. Να σε ευχαριστήσω για την αναδημοσίευση της είδησης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας , όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά εκ μέρους όλων των ποδηλατών.

Σε όλα όσα γράφεις εκτός της πορείας φυσικά και συμφωνώ, μου αρέσει ο αθλητισμός αλλά πιστεύω ότι από την φύση του ο πρωταθλητισμός που είναι κατάχρηση του αθλητισμού παράγει φαινόμενα όπως το ντόπιγκ. Οι σοφοί μας πρόγονοι από χρησιμοποιούσαν την λέξη Άθλιος που έχει την ρίζα της από το Αθλητής για να χαρακτηρίσουν αυτούς για τους οποίους η άσκηση και ο αθλητισμός γινόταν αυτοσκοπός και λησμονούσαν το ρητό "μηδέν άγαν"

Όσο για την συμπεριφορά των συμποδηλατών μου έχεις απόλυτο δίκιο και φυσικά οι ποδηλάτες πρέπει να σέβονται τους πεζούς. Δυστυχώς βέβαια δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στην χώρα μας (οι ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως στην επαρχία επιβεβαιώνουν τον κανόνα) για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν οι ποδηλάτες με ασφάλεια. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλοθι για να καταπατούν οι ποδηλάτες τα ήδη επιβαρυμένα πεζοδρόμια.

Μόνο με τον αλληλοσεβασμό μπορούμε όλοι να συνυπάρξουμε χωρίς προστριβές. Να σημειώσω εδώ ότι στις πολιτισμένες χώρες και οι πεζοί σέβονται απόλυτα τους ποδηλάτες και δεν περπατάνε ποτέ μέσα στην ζώνη των ποδηλατοδρόμων.

Προς το παρών αυτά είναι όνειρα για την Ελλάδα και την Αθήνα, αλλά μόνο με την συλλογική δράση μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου.

Dormammu είπε...

Δύο κουβέντες ακόμα για την υπόθεση ντόπινγκ στον αθλητισμό. Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να είναι ελεύθερα τα αναβολικά και όποιος ήθελε να καταστρέψει τον εαυτό του για 2- 3 ολυμπιακά μετάλλια να μπορεί να το κάνει ελεύθερα.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως ενώ στις ΗΠΑ για παράδειγμα, ο κάθε αθλητής έχει τους δικούς του χορηγούς, απο τους οποίους αμοίβεται και συντηρείται, στην Ελλάδα μας, μια και έχει γίνει "εθνική υπόθεση" η συγκομιδή μεταλλίων, πληρώνει το κράτος (εμείς οι ίδιοι δηλαδή) για να μπορεί ο κάθε διάττων αστήρ να έχει πρόσβαση σε φάρμακα και όλες τις υπόλοιπες ουσίες. Ουσιαστικά δηλαδή, είμαστε μια Ανατολική Γερμανία στο πιο βαλκανικό- ευτράπελο μοντέλο.

Περαστικός είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Καλός είμαι, έγραψα στην προηγούμενη απάντηση τη φράση "είχε ορκιστεί ενόρκως", φυσικά, είναι πλεονασμός, ή απλώς "είχε ορκιστεί ότι" ή "είχε δηλώσει ενόρκως".

Φλύαρος, μακάρι να γίνουν ποδηλατόδρομοι, το ποδήλατο είναι ένα μέσο που αρέσει και σε εμένα, το θεωρώ συνέχεια του βαδίσματος και της επιθυμίας μου να κινούμαι με τις δικές μου δυνάμεις.

Dormammu, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι αθλητές λαμβάνουν αναβολικά πραγματικά με δική τους επιλογή και γνώση όλων των συνεπειών ή εμπιστεύονται τυφλά τον προπονητή τους, αναρωτιέμαι επίσης αν δέχονται πιέσεις για να κάνουν χρήση αναβολικών. Βέβαια, αυτά μπορεί να μην ισχύουν για πολλούς ή τους περισσότερους, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι πρωταθλητές ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία (τι κρίση έχει ένα δεκατετράχρονο ή δεκαεξάχρονο;) και αν μπλέξεις στο λούκι από μικρός... Πόσο πρέπει να επιτρέπεται σε έναν ανήλικο, σε έναν έφηβο να λαμβάνει τέτοιες ουσίες που του χορηγεί ο προπονητής του; Δεν νομίζω ότι όλα αυτά γίνονται για ένα μετάλλιο, είναι πολλά τα λεφτά, αλλά και τα άλλα συμφέροντα και σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωταθλητισμός με αηδιάζει. αποστρέφομαι όλο αυτό το νοσηρό σύστημα και ελπίζω να πείσω για τις απόψεις μου.

resident είπε...

Περαστικέ, συμφωνώ μαζί σου ότι ο πρωταθλητισμός και ιδιαίτερα αθλήματα όπως η άρση βαρών είναι επικίνδυνα για την υγεία.Αυτό που λέω είναι ότι εφόσον υπάρχει πρωταθλητισμός και αφού τα στεροειδή αναβολικά και πολλά άλλα φάρμακα(διουρητικά ,αντιοιστρογονα, διεγερτικά ,αυξητική ορμόνη ,κτηνιατρικά ,κα) είναι αναπόσπαστο μέρος του,καλό θα ήταν νομίζω να μην απαγορεύονται γιατί έτσι οι αθλητές μπαίνουν σε έναν ακόμη πιο επικίνδυνο χορό :χρησιμοποιούν μη ανιχνεύσιμα φάρμακα άγνωστου προελεύσεως και μαζί με αυτά άλλες ουσίες που καλύπτουν(masks) αυτά που ανιχνεύονται. Tα απλά αναβολικά που βασίζονται στο μόριο της τεστοστερόνης δεν είναι και τόσο επιβλαβή.
Όσοι τα χρησιμοποιούν και βέβαια ξέρουν τι παίρνουν. Αυτοί είναι που θέλουν πιο πολύ από όλους τις επιδόσεις με κάθε κόστος.Βέβαια δεν ξέρουν τι θα γίνει μετά από 30 χρόνια.Αυτό που βλέπουν είναι ότι όσοι τα χρησιμοποιούν δείχνουν υγιέστατοι και δυνατοί και ότι χωρίς αυτά δεν γίνονται οι νικηφόρες επιδόσεις.

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Resident, έχει μια λογική αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι όλοι οι παράγοντες του αθλητισμού γνωρίζουν ότι αν γινόταν αυτό ο πρωταθλητισμός θα έχανε μεγάλο μέρος της γοητείας του. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι αυτό που βλέπει, ο ήρωάς του και οι νίκες του, είναι "φυσικό προϊόν" άσκησης, θέλησης, δύναμης και υπεροχής των γονιδίων της φυλής και όχι της φαρμακευτικής βιομηχανίας ΧΨ. Ξέρω ότι κάποιοι λένε ότι τα φάρμακα δεν αρκούν και χρειάζεται επίσης θέληση, άσκηση και μπλα μπλα, αλλά κακά τα ψέματα, σε αυτό το επίπεδο, η καλή η ντόπα κάνει ή μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός αθλητή και ενός πρωταθλητή, ενός αγνώστου σε όλους πλην των ασχολούμενων με το άθλημα και ενός εθνικού ήρωα.

Αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον για τα αθλήματα του στίβου αν κάθε αθλητής έφερε το σήμα μιας φαρμακοβιομηχανίας, όπως τα αυτοκίνητα στα ράλι φέρουν τα σήματα εταιρειών λιπαντικών. Δεν ταιριάζει με το παραμύθι. Θα επιμείνω επίσης ότι οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν από τα πολύ τρυφερά χρόνιας τους τη σταδιοδρομία τους (και τη λήψη ουσιών) και δεν ξέρω πόσο υπεύθυνο είναι ένα παιδί δεκατριών χρονών ή έστω μεγαλύτερο όταν ο έμπειρος προπονητής του, με το πατρικό ύφος του, του δίνει να πάρει τη μία ουσία ή την άλλη. Νομίζω ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις τουλάχιστον, υπάρχει και θέμα προστασίας των ανηλίκων. Πάντως, βλέπεις ή ακούς κάποιους από αυτούς τους αθλητές, που περνούν όλη τους τη ζωή στα στάδια και στα γυμναστήρια, πολλές φορές χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον ή δραστηριότητα στη ζωή τους και νομίζεις ότι βλέπεις ή ακούς να μιλούν μικρά παιδιά.

resident είπε...

Πολύ σωστά! Αυτοί που περνάν όλη τη μέρα του μέσα στους χώρους προπόνησης δύσκολα αναπτύσσονται πνευματικά .Δεν έχουν το χρόνο, δεν πρέπει ο νους να ξεφύγει από τον στόχο ούτε δευτερόλεπτο.
Κατά τα αλλά σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να δει την αλήθεια και θέλει τους ήρωες του αγνούς.Oμως και σε αλλά σπορ που δεν το κρύβουν πως κάνουν χρήση ουσιών όπως το bodybuilding,έχουν θεατές.

Περαστικός είπε...

ΟΚ, μπορεί να έχουν κάποιους θεατές, είναι και κάτι που περισσότερο μοιάζει με καλλιστεία λιγότερο με άθλημα, δεν είναι άθλημα, αλλά βγες έξω και ρώτησε κάποιους περαστικούς να σου πουν έναν πρωταθλητή του bodybuilding. Ο κλασικός αθλητισμός έχει ανάγκη από μια επίφαση καθαρότητας και αγνότητας, υποτίθεται ότι αυτά τα ιδανικά πρεσβεύει. Άκουγα πριν από λίγο στις ειδησήσεις για περιστατικά θανάτων αθλητών και μποντιμπιλντεράδων από αναβολικά. Όπως και να έχει, η υπόθεση είναι ενδεικτική των στρεβλών αξιών μας.

cynical είπε...

@καλημέρα περαστικέ. Και η κολύμβηση (για πρωταθλητισμό)παραμορφώνει το σώμα. Και ο χορός, αν του βγάλεις τα μάτια. Πες τα αυτά στον aerostatik. Τώρα που άρχισε τη γυμναστική να προσέχει μην μας βγει κανένα έκτρωμα...

resident είπε...

Ναι,αν εξαιρέσεις τον Σβαρτζενεγκερ.

resident είπε...

Είναι να γελάς εδω

Οι κινέζοι πήραν την ευθηνηκαι σιγά την ευθύνη.θα τους κάνουν ντα.καλα η εταιρία που παρασκεύαζε τα αμινοξέα παρασκεύαζε και το ισχυρό αναβολικο?και γιατι παρήγγειλαν τα αμινοξέα από του διάολου την μανα?εδώ δεν πουλάνε? Και από την κίνα τη μάνα του αναβολικού!

πάλι καθαροί θα βγούνε

Περαστικός είπε...

Ναι, το είδα και εγώ, δίνει νέο νόημα στη φράση "κάνω τον Κινέζο" :D

aerostatik είπε...

@ cynical
με συγκινεί το ενδιαφέρον σου

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα, Cynical, συγγνώμη, δεν είδα το σχόλιό σου. Είμαι σίγουρος ότι προσέχει. "Έκτρωμα" δύσκολα γίνεσαι χωρίς ουσίες.

Καλησπέρα, Aerostatik.

andreas athanasopoulos είπε...

ντοπε και τα ονειρα μας.
οσο για το συμφωνο συμβιωσης λιγο με νιαζει.....και ασ τα λεφτα ειναι πολλα!

ellinida είπε...

Να πω την αλήθεια μου, δεν πολυπαρακολουθώ ειδήσεις τελευταίως(στην κοσμάρα μου as usual)και δεν με έχει αγγίξει τίποτα από αυτά.
Γέλασα με το ντοπάρισμα. Ξεφτίλες once again. Ολοι το κάνουνε, εμείς είμαστε οι μαλάκες που πιάνουνε.
Οσο για το κοσμικό κράτος εν Ελλάδι, ας είναι όποιος θέλει με όποιον θέλει και με όποιον τρόπο θέλει.
Γουστάρω ποδήλατα, αλλά προτιμώ μηχανάκι. Για Αθήνα, δύσκολο το βλέπω με όλους αυτούς τους υστερικούς οδηγούς και ταξάρες. Πωπω τι φρίκη αυτή η πόλη, απορώ πως ζείτε εκεί. Δις εβδομαδιαίως κατεβαίνω τελευταία και δεν βλέπω την ώρα να την κάνω.

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Antarths, Ellinida, και εγώ απορώ πώς ζω σε αυτή την πόλη.