Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2006

Χάλια μαύρα, ιστορίες για αγρίους και τριτοκοσμικά

Η παραπάνω εικόνα από το magicasland. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε. Η πρώτη σύλληψη Έλληνα ιστολόγου με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την παραπομπή σε δικτυακό τόπο που κάποιος θεώρησε συκοφαντικό. Η Δημοκρατία μας μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί αυτήν της Κίνας.


Πρέπει να διανύουμε δύσκολες μέρες, χμμμ λέτε να συμβαίνει τίποτα με τα άστρα και τους πλανήτες; Καλά, καλά, μην πετάτε αντικείμενα.

Όπως είχα γράψει, πρόσφατα αντιμετώπισα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και, μιας και είχε τα χρονάκια του, αποφάσισα να τον αντικαταστήσω. Δυστυχώς, ο καινούριος υπολογιστής άντεξε για πέντε (5) μερούλες μετά την παρέλευση των οποίων κατέβηκε σε απεργία συμπαράστασης προς του εκπαιδευτικούς. Περιττό να πω ότι παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό. Τέλος καλό όμως όλα καλά. Σήμερα ήλθε ο τεχνικός και άλλαξε το τροφοδοτικό σε 5 λεπτά και αυτό ήταν όλο (και να σκεφθείτε ότι χρησιμοποιώ και UPS για την προστασία του συστήματος).

Συνδέομαι λοιπόν στο Διαδίκτυο πριν από λίγο και με υπόδειξη της Artanis μαθαίνω για αυτή την απίστευτη ιστορία σχετικά με το blogme.gr. Νομικός δεν είμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο μπορεί να συλληφθεί κάποιος για απλή παραπομπή σε ένα άλλο blog (μέσω σύνδεσης, RSS feed κ.λπ.) εφόσον (αντιγράφω από το blogme):

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά.

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών.

Αρθρο 11

Απλή μετάδοση

1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών:

α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών,

β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και

γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

2. Οι δραστηριότητες μετάδοσης και παροχής πρόσβασης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 περιλαμβάνουν την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των μεταδιδομένων πληροφοριών, στο βαθμό που η αποθήκευση εξυπηρετεί αποκλειστικά την πραγματοποίηση της μετάδοσης στο δίκτυο επικοινωνιών και η διάρκειά της δεν υπερβαίνει το χρόνο που είναι ευλόγως απαραίτητος για τη μετάδοση.


Όσοι μεθοδεύουν την αστυνόμευση της πληροφορίας, τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και τον μετασχηματισμό της σε αποκλειστικό προνόμιο των επαγγελματιών των ΜΜΕ και των πολιτικών, πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους εναντίον τους.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑΦΑΡΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τη δίωξη που υφίσταται το blogme τη θεωρώ επίθεση εναντίον μου και εναντίον κάθε άλλου ιστολόγου, αλλά και κάθε ανθρώπου που υπερασπίζεται και διεκδικεί την ελευθερία στο Διαδίκτυο.

6 σχόλια:

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

καλά... εσύ λογοκρίθηκες νωρίς... σόρυ Χρόνη...

mickey είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα!

Μαζί με άλλους φίλους, προσπαθούμε να βρούμε έναν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ τρόπο αντίδρασης, μια και πολύ φοβάμαι πως η συλλογή υπογραφών (σε τι ακριβώς συνίστανται αυτές;) σε έναν αναρχικό κόσμο ανώνυμων nicks, μάλλον αποτελεί ουτοπική προσέγγιση.

Χώρια που ούτε "κοινότητα" είμαστε ούτε "συλλογικά όργανα εκπροσώπησης" διαθέτουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Όσο για την εν λόγω σύλληψη, δεν είναι απλώς άδικη. Είναι ΗΛΙΘΙΑ!

Pastaflora είπε...

το θέμα πρέπει να πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. σήμερα είναι το blogme, αύριο θα είμαστε εμείς...

Περαστικός είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Συμφωνώ με τις προτάσεις για προβολή του θέματος και στο εσωτερικό και διεθνώς. Πιστεύω ότι θα ήταν προτιμητέο αν ο ιδιοκτήτης του blogme.gr, που έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία, συνέτασσε μια αναλυτική περιγραφή στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για να τη δημοσιεύσουμε όσοι θέλουμε να προβάλουμε το θέμα στα ιστολόγιά μας. Φυσικά όμως κάθε παρόμοιο ζήτημα μας αφορά όλους. Το βασικό πρόβλημα έγκειται στις αρχές που ενήργησαν με αυτό τον τρόπο.

Δεν πιστεύω ότι η υπόθεση μπορεί να έχει αρνητική έκβαση για τον Αντώνη, αλλά νομίζω ότι στόχος είναι η πρόκληση όλης αυτής της ταλαιπωρίας και του όποιου άλλου κόστους αυτής της περιπέτειας ώστε να επιτευχθεί ο εκφοβισμός όλων.

teacher dude είπε...

Εγραψα για το θεμα στα αγγλικα.

Μια καλη ιδεα ιδεα ειναι να στειλουμε ολοι email IFG που εχουν συνεδρειο στην Αθηνα αυτην την εβδομαδα. Εχω μια φορμα - επιστολη στο blog μου στα αγγλικα, αν χρειαστειτε.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ Teacher Dude. Μήνυμα εστάλη.