Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2006

Μικρές καταστροφές

Μερικές φορές, οι πιο μικρές καταστροφές μας φέρνουν στην πιο δεινή θέση.

13 σχόλια:

Fibi είπε...

Αν δεν υπήρχε το undo θα την είχαμε όλοι βαμμένη... χεχε

Περαστικός είπε...

Γεια σου Fibi, στη δική μου περίπτωση παρήγγειλα νέο υπολογιστή που περιμένω αύριο.

Pastaflora είπε...

συμπάσχω! ξέρεις τι είναι να χάνεις αρχείο 9 σελίδων το οποίο έγραφες δυο μέρες; ουφ πια, αυτά τα παλιομηχανήματα!

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

δεν είναι οξύμορο αυτό?... είτε δεν είναι μικρές αλλά εμείς τις δίνουμε αυτήν την διάσταση είτε εμείς δεν είμαστε σε δεινή θέση αλλά έτσι νομίζουμε... πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό που λένε... νομίζω :P
... τα σκίτσα σου τέλεια!!!

Dormammu είπε...

Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή τριών (3!) σκληρών, ακολούθησα την τακτική του συχνότατου back up και σώθηκα. Πάντοτε όμως βλαστημάω και βρίζω με αυτά τα καταραμένα @!%$#μηχανήματα!

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα σας, ευτυχώς και εγώ φροντίζω για το backup (ας είναι καλά ο εξωτερικός μου δίσκος). Πάντως, μου πήρε 9 ώρες να εγκαταστήσω ξανά όλα τα προγράμματα και τις συσκευές μου, να μεταφέρω αρχεία και να οργανώσω πάλι την εργασία μου και τους φακέλους μου στον νέο υπολογιστή. Τώρα όμως είμαι πανέτοιμος και κατάκοπος, αλλά τουλάχιστον εξοπλισμένος με ένα καλύτερο μηχάνημα, έτοιμο και για τα Vista. Όταν είσαι επαγγελματίας και όλη σου η δουλειά είναι ένας υπολογιστής, εξαρτάσαι πολύ από αυτά τα μηχανήματα και πράγματι δεν αποφεύγεις τις βρισιές.

J. είπε...

Αυτά βλέπω και φοβάμαι να πάρω το ΝτουαλΚορΣουπερΝτουπερ υπολογιστή 17,5 ιντσών, αλλά βλέπω ότι χωρίς αυτό έχω μείνει πίσω στη δουλειά...

cyrus είπε...

Αυτά τα πισί μας έχουν καταστρέψει.

Περιμένω με αγωνία πότε θα γίνω πλούσιος, να πάρω Μακ.

(ποτέ, δηλαδή...)

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα σας!

Φοβάμαι πως οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες Johny b.good, τι μαρτύριο και αυτό...

Στο εύχομαι Cyrusgeo :)

reginarosasamat είπε...

Eτσι ακριβως ενοιωσα όταν σβηστηκε το πρωτο blog με ενός χρόνο κειμενα μέσα! Μονο που ειχα στρέψει την κάνη προς την οθόνη :p:p

Περαστικός είπε...

Ελπίζω να μην πυροβόλησες Regina :)

mickey είπε...

RAID αγαπητοί μου, RAID !!!

Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, μια καλή εισαγωγή μπορείτε να βρείτε εδώ

Αντιγράφω και από σχετικό σχόλιό μου στο blog του Νίκου Δήμου:

ΒΑΛΤΕ RAID! Όλα σχεδόν τα motherboards το υποστηρίζουν (τουλάχιστον το 1) και το φαινομενικά "άχρηστο" κόστος του extra δίσκου θα βγάλει στο χιλιαπλάσιο τα λεφτά του στο πρώτο hard disk crash. Αν και το backup χρειάζεται σε κάποιες extreme περιπτώσεις (σεισμός, πλημμύρα, καταποντισμός - ή αν χαλάσει ο RAID controller και δεν υπάρχει ανταλλακτικό λόγω παλαιότητας), τίποτα δεν αντικαθιστά την ευτυχία να συνεχίζεις κανονικά την εργασία σου χωρίς διακοπές και reinstalls όταν ο ένας δίσκος θα παραδώσει το ...πνεύμα ;)

Έχω υποστεί κι εγώ "καταστροφή" σκληρού δίσκου πριν αρκετά χρόνια και μάλιστα τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά που ΔΕΝ είχα τα αρχεία μου σε "δυο μεριές". Ακόμα τον κρατάω για να τον "αναστήσω" σε ειδικό εργαστήριο, όταν οι τιμές γίνουν "λογικές" ;)

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ για τη συμβουλή Mickey, πάντως, μάλλον το θέμα δεν αφορούσε τον σκληρό δίσκο που μιάζει να δουλεύει μια χαρά. Σκέπτομαι μάλιστα να τον βγάλω από τον παλιό υπολογιστή, αν δεν τον επισκευάσω, και να τον μετατρέψω σε εξωτερικό δίσκο.