Παρασκευή, Μαΐου 26, 2006

εργασία, εργασία, εργασία

Η δουλειά είναι πολλή και δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Εντάξει, όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν είμαι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που υπάρχει, αλλά τώρα είμαι ακόμη πιο βαθιά στη σκοτεινή σπηλιά μου (ο μαύρος σκύλος που με ακολουθεί έλεγε νομίζω ο Sir Winston Leonard Spencer-Churchill για την κατάθλιψή του, αν και δεν είμαι καταθλιπτικός - νομίζω).

Για να μην αφήσω τελείως το ιστολόγιό μου ανεβάζω μια ελαιογραφία μου. Έχει έναν κάπως επίκαιρο χαρακτήρα, με τον Κώδικα Da Vinci και όσα λέγονται περί Μαγδαληνής, περί εξοστρακισμού του θηλυκού στοιχείου από τη θεότητα κ.λπ. κ.λπ. (προσέξτε το συμβολισμό με τα ερείπια του ναού/μοναστηριού στο βάθος). Πάντως, υπάρχει τουλάχιστον ένας συγγραφέας που έχει μιλήσει αρκετά καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος για το γενικό θέμα της μετάβασης από τη θηλυκή στην αρσενική θεότητα και γενικά για τη μητριαρχία-πατριαρχία. Φυσικά, αναφέρομαι στον Ρόμπερτ Γκρέϊβς, έναν από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Έχετε διαβάσει το "Ο Βασιλέας Ιησούς" (εκδόσεις Alien) ή το "η Λευκή Θεά" (εκδόσεις Κάκτος); Το πρώτο το προτείνω σε όλους, είναι μυθιστορηματικό, το δεύτερο είναι μόνο για όσους θέλουν να κάνουν γερή βουτιά, δεν είναι το πιο εύκολο των αναγνωσμάτων και πρόκειται ουσιαστικά για μια συνολική θεώρηση του πολιτισμού υπό αυτό το πρίσμα (τις μητριαρχικές καταβολές του και τη θηλυκή θεότητα με τις υποστάσεις της - κόρη/μητέρα/γραία) - μόνο για όσους ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το θέμα.

Μια και μιλάμε για γυναίκες, βοηθήστε μια γυναίκα που κινδυνεύει. Η Ναζανίν, 18 ετών, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο στο Ιράν διότι ευρισκόμενη σε άμυνα σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της ίδιας και της ανιψιάς της. Μπορείτε να υπογράψετε για να ασκηθεί πίεση ώστε να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο εδώ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Στο Ηράκλειο της Κρήτης διεξάγεται το 1ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Συνέδριο, συμμετέχει και ο γνωστός στο ευρύ κοινό Νόαμ Τσόμσκι και πολλοί άλλοι διανοητές. Τι καλά να ακούγαμε περισσότερα για το θέμα, να είχαμε καθημερινές ανταποκρίσεις, αποσπάσματα και άλλες πληροφορίες, τι καλά να υπήρχε περισσότερη προβολή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, κάτι σαν τη Γιουροβίζιον ας πούμε...

Έσεται ήμαρ (;)

16 σχόλια:

ellinida είπε...

Καλημέρα .
Είσαι αρκετά έξυπνος νομίζω να μην αφήνεις την δουλειά να τρώει τον αφέντη .
Τσόμσκι ... απίθανος !
Ωραίος ο πίνακας .

J. είπε...

Πολύ ωραίος ο πίνακας, σε πρώτη ματιά νόμιζα ότι είναι η "Μαρία Μαγδαληνή του Milo Manara" ή κάτι παρόμοιο...Συμφωνώ για το συνέδριο φιλοσοφίας στο Ηράκλειο, πάντως ειδικά γι αυτό έγινε κάποια προβολή, μάλιστα η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε ακόμη και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, κάτι που δεν το συνηθίζει...

Περαστικός είπε...

Γεια σου Ellinida, προσπαθώ, προσπαθώ, είδα τα σχόλιά σου και στα προηγούμενα post :)

Γεια σου Johny b.good, ωραίος ο Manara. Πράγματι έχει δημοσιευθεί, αλλά σκέπτομαι την αντίθεση με την τεράστια προβολή της γιουροβίζιον από τα ΜΜΕ, κυρίως τα ηλεκτρονικά. Θα μου πεις τώρα, τι περίμενες; Αλλά σκέπτομαι ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα ήταν μια καλή αφορμή για να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τη φιλοσοφία, ιδίως με τη βοήθεια ανθρώπων του χώρου.

cyrus είπε...

Χμ, είναι προφανώς η Μαγδαληνή που κάθεται στην παραλία συντετριμμένη (και ολίγον τσατισμένη) γιατί ο Ιησούς έχει μόλις σαλπάρει για την Αμερική, για να κηρύξει το λόγο Του στους ιθαγενείς, και δεν την πήρε μαζί του, γιατί στη "νέα" θρησκεία που θα εγκαθίδρυε εκεί θα επιτρεπόταν η πολυγαμία.

Γελάς;

Τι εννοείς, δηλαδή, ότι οι Μορμόνοι δεν ξέρουν τι λένε;

Χωρίς πλάκα, τώρα, πολύ ωραίος ο πίνακας. Μου αρέσουν ειδικά τα μαλλιά -- άγνωστο γιατί...

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Cyrusgeo, είναι πράγματι περίεργα αυτά που πιστεύουν οι Μορμόνοι.
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τον πίνακα, την πήγα στο κομμωτήριο για hairstyling πρώτα. :)

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά μπαίνω στο blog και ομολογώ ότι ο πίνακας με εντυπωσίασε, τον βρίσκω υπέροχο! μου άρεσαν πάρα πολύ τα χρώματά του, φοβερός!

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ ck!

Ανώνυμος είπε...

Εγω βρίσκω τον πίνακα ερωτικότατο,όχι για το γυμνό,αλλά για άλλες λεπτομέρειες.

Τωρα αυτό που ειπες για τον Τσόμσκυ -τελικά να οι εκλεκτικές συγγένειες :)- το σκεφτόμουν και εγω με διάφορες λεπτομέρειες.Ειχα στησει κανονικά σκηνικά δηλαδη.

Τις ειδήσεις του star να συνδέονται με τον χωρο οπου θα μιλήσει ο κυριος Τσόμσκυ ''τον βλέπουμε εδω αγαπητοί τηλεθεατές να φοράει ένα πόλο μπλουζάκι σε απαλές αποχρώσεις σωμόν.Ο κύριος Τσόμσκυ δείχνει τρομερά ευδιάθετος-εγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως μέχρι αργά το πρωί περιεργοι ήχοι έβγαιναν απο την κρεββατοκαμαρά του..

Ή το downtown να κυκλοφορεί με γιγαντοαφίσα του Chomsky και αποκλειστική συνέντευξη οπου μας μιλάει για το φλέγον θέμα της Νέας Τάξης.Πιο πέρα από το downtown κρεμασμένο το Nitro (ολα τα σοβαρα περιοδικά τελικά ανηκουν στον ιδιο άνθρωπο...) με εξωφυλλο παλι τον Chomsky και από κάτω άρθρο ''τι προσοντα χρειάζονται για να γινεις κι εσυ ένας Τσόμσκυ,αναλύουμε όλο το στυλ..μπες μέσα και δες..'' (κλειδαροτρυπικές αναφορές..)

Θα το αντέχαμε άραγε ; :))

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Regina! Ήμουν σε περίεργη διάθεση όταν ζωγράφιζα αυτό τον πίνακα. Ευχαριστώ που με έκανες και γέλασα πρω-πρωί με αυτά που γράφεις για το φιλοσοφικό συνέδριο. Να σου πω την αλήθεια, θα φοβόμουν και εγώ μια τέτοια τροπή των πραγμάτων αν είχαν πολυασχοληθεί τα ΜΜΕ :)

Artanis είπε...

Ποια Μαγδαληνή, καλέ;;;

Και ποιο μοναστήρι....

Είναι η μάγισσα-βασίλισσα, που γύρισε στο κατεστραμένο της κάστρο, καθώς τριγυρνούσε στα δάση μεταμορφωμένη σε πάνθηρας!

Σ' έφαγε η πολύ δουλειά, μου φαίνεται...

Επίσης, σου έχω αφήσει παραγγελιά στο "κοράκι" των cyrusgeo και Π.
(Αν και όποτε μπορέσεις) :-D

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Artanis, άφησα απάντηση στου Cyrusgeo.

Artanis είπε...

Καλησπέρα, Περαστικέ. Κι εγώ.

Τυπος Νυχτερινος είπε...

Περαστικέ,

μεταφέρω το λινκ σου για την Ναζαρίν στο μπλογκ μου.
Ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση.

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, καμία αντίρρηση, όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά (εξάλλου δεν είναι δικά μου αυτά τα site :) )!

Ελπίδα είπε...

Φίλε μου περαστικέ, χαίρομαι που σε γνωρίζω, έστω κι έτσι(αυτό θα το έτσι θα το καταλάβεις αν διαβάσεις το μπλογκ μου, για να μην σε κουράσω.)
Θέλω να σε συγχαρώ που ενημέρωσες στο μπλογκ σου για την Ναζανίν.Και μάλιστα ήσουν ο πρώτος! αυτό για μένα δείχνει Άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Χάρη σε σένα λοιπόν και σε όλους τους άλλους που το ξανασχολίασαν, κατάφερα να μάθω κι εγώ και να ψηφίσω. Έτσι έγραψα και στο δικό μου μπλογκ, ψηφείστε!
θέλω να πιστεύω ότι εσένα δεν σε πείραξε η κίνησή μου αυτή κι αν σε πείραξε, σου ζητάω συγνώμη. Δεν είχα καμμιά πρόθεση να κλέψω την δόξα κανενός.
Σε συγχαίρω που ζωγραφίζεις τόσο ωραία και σου εύχομαι στα θέματα
που μας ενημερώνεις να είσαι πάντα πρώτος! Μακάρι να είναι και ευχάριστα!
Να είσαι καλά. θα σε διαβάζω.Με κέρδισες με τις αξίες σου.

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Ελπίδα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ωστόσο, δεν ήμουν ο πρώτος που έγραψα για τη Ναζανίν. Προσωπικά, το έμαθα πρώτα από τον Art Attack.