Σάββατο, Ιουνίου 01, 2013

Περί μιας πτυχής του αντιρατσιστικού

                                      - Βρέχει αντιρατσιστικά νομοσχέδια!
                                      - Ναι, να δούμε αν θα ψηφιστεί κανένα.

Καθ΄ υπερβολήν, θα έλεγα ότι, αν κάτι θα έπρεπε να είναι οπωσδήποτε παράνομο, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι η αμφισβήτηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, αλλά η προβολή τους. Είναι o καλύτερος μοχλός για να υποκινηθούν οι γενοκτονίες και τα εγκλήματα του μέλλοντος.

Με κάποιο περίεργο τρόπο, η ανθρώπινη λογική λέει ότι κάτι που έγινε πριν από εκατό χρόνια είναι μια καλή δικαιολογία για να σκοτώσεις κάποιον άγνωστό σου που δεν σου έχει κάνει απολύτως τίποτα σήμερα. Ενίοτε, ακόμη και αν ανήκει σε εντελώς άσχετο έθνος/φυλή.

Κάποιες φορές, μάλιστα, ακόμη και η διεθνής κοινότητα μπορεί να σου αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα (αρκεί να εξυπηρετείς κάποια συμφέροντά της).

Όχι δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός/έθνος, όλα τα ανθρώπινα είναι πανανθρώπινα.

Πόσο πολύ αγαπάμε και εμείς, οι Έλληνες, τις αδικίες και τις σφαγές που έχουμε υποστεί. Είναι ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο και αιματηρή τροφή που χορηγούμε σε κάθε νέα γενιά, από τα πιο τρυφερά της χρόνια, και πόσο αγανακτούμε όποτε κάποιος πάει να πει ή νομίζουμε ότι πάει να πει κάτι άλλο.

Το φανταριλίκι ξεκινάει πολύ πριν από την ημερομηνία κατάταξης.

Φυσικά, η ιστορία εξάπτει τα πάθη. Αντί για επιστήμη που μας βοηθά να κατανοήσουμε τα μακροσκοπικά φαινόμενα και τα λάθη της ανθρωπότητας, γίνεται αθέμιτο πολιτικό εργαλείο, μέσο φανατισμού των μαζών και υπαρξιακό δεκανίκι που εξασφαλίζει τη διαιώνισή τους.

Ενδεικτικό του πόσο εξωφρενική είναι η όλη κατάσταση είναι ο εκφυλισμός της συζήτησης στο ποιες σφαγές/γεννοκτονίες επιτρέπεται ή απαγορεύεται να αμφισβητούνται, αναλόγως με το πώς θεωρεί κάθε παράταξη ότι εξυπηρετούντα οι σκοποί της. Αναμείνατε την έκδοση λίστας.



Για όσους ενδιαφέρονται πάντως να πληροφορηθούν τι ακριβώς προέβλεπε ο παλιός νόμος και τι ο νέος νόμος που προτάθηκε, εδώ ένα άρθρο, εδώ η πρόσφατη πρόταση νόμου, εδώ ο νόμος του 79.

9 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν έχω δώσει δημασία καθόλου στην πολιτική τον τελευταίο καιρό.. άκουσα για το νομοσχέδιο αλλά δεν ξέρω τι γίνεται, θα ρίξω μια ματιά..

Περαστικός είπε...

Hfaistiwnas, δεν χάνεις και τίποτα ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Cando scar removal

My weblog :: scar treatment Madison Mills

Ανώνυμος είπε...

Παιδικό Αντιρατσιστικό Ποίημα

..ένα υπέροχο ποίημα που έχει γράψει ένα παιδί από την Αφρική και προτάθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως το καλύτερο ποίημα του 2006.

Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος
Όταν μεγαλώσω, είμαι μαύρος
Όταν κάθομαι στον ήλιο, είμαι μαύρος
Όταν φοβάμαι, είμαι μαύρος
Όταν αρρωσταίνω, είμαι μαύρος
Κι όταν πεθαίνω, ακόμα είμαι μαύρος

Κι εσύ λευκέ άνθρωπε
Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ
Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι μπλε
Όταν φοβάσαι, γίνεσαι κίτρινος
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι

Και αποκαλείς εμένα έγχρωμο...


Καλημέρα!

κ.κ.

Περαστικός είπε...

κ.κ., όντως, υπέροχο, πολύ επιτυχημένο :)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι επί του θέματος έχει ενδιαφέρον αυτό εδώ το άρθρο:

http://dimartblog.com/2013/06/04/historical-prejudice/

κι αυτό:

http://pasaenas.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4.html


κ.κ.

Περαστικός είπε...

κ.κ., ευχαριστώ, όντως ενδιαφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ειμαι ευχαριστημενος αν επιτελους ακομα και ο παλιος νομος εφαρμοζοταν, και τα οργανα εφαρμογης του νομου να κανουν τη δουλεια τους σοβαρα, να παψει καποια στιγμη η ανομια για καποιους και δεν κυνηγάμε απλα την ψηφιση ενος καινούριου να εφαρμοστουν οι υπαρχοντες νομοι απο αυτο πιστευω οτι πασχουμε,θανος

Περαστικός είπε...

θάνος, σωστό και αυτό.