Κυριακή, Απριλίου 29, 2012

Εφορευτική επιτροπή for ever + Ενημέρωση 30/4


Ίσως να θυμούνται κάποιοι ότι το 2010 είχα διοριστεί αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής. Την εμπειρία μου είχα περιγράψει εδώ και εδώ. Κατά διαβολική σύμπτωση, καθώς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών υποτίθεται ότι κληρώνονται τυχαία, την προηγούμενη εβδομάδα βρήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου … το μαντέψατε, την ειδοποίηση για το διορισμό μου ως αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου του 2012.

Στο έγγραφο υπάρχουν οι συνηθισμένες απειλές περί φυλάκισης τουλάχιστον 3 μηνών, αιώνιας καταδίκης στο επέκεινα και οι κατάρες του Φαραώ για όποιον δεν συμμορφωθεί και δεν παρουσιαστεί για να εκτελέσει τα ιερά καθήκοντά του απέναντι στη δημοκρατία και στην πατρίδα. Το γεγονός ότι άλλες πολιτισμένες χώρες δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις από τους πολίτες δεν σημαίνει τίποτα, καθώς τη δημοκρατία την εφηύραμε εμείς και οι άλλοι δεν ξέρουν την τύφλα τους. Έτσι, έχουμε υπερβολικά αυστηρούς νόμους που κανένας δεν τολμάει να επιβάλει και κανένας δεν σέβεται.

Από το έγγραφο απουσιάζουν περιττές πληροφορίες, όπως το τι πρέπει να κάνει ή πού να απευθυνθεί κάποιος, ο οποίος, π.χ. όπως εγώ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή έχει άλλο κώλυμα και αδυνατεί να εκτελέσει την καταναγκαστική εργασία, συγγνώμη, ήθελα να πω τα ιερά καθήκοντά του έναντι της δημοκρατίας. Απουσιάζει επίσης οποιοδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησα και πήρα ένα χαρτί από το νοσοκομείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας μου. Υποθέτω ότι θα μπορούσα από Δευτέρα να τηλεφωνήσω στο Πρωτοδικείο, σε τηλέφωνο που βρήκα στην ιστοσελίδα του και να ζητήσω πληροφορίες. Από την άλλη, με βάση την εμπειρία μου της τελευταίας φοράς, όπου ουσιαστικά ήμουν το μόνο μέλος της εφορευτικής επιτροπής που εμφανίστηκε, ίσως να ήταν καλύτερα, για να μην ταλαιπωρηθώ και μπλέξω, αφού σε αυτή τη χώρα η ευθεία οδός της αρετής μόνο σε μπλεξίματα οδηγεί, απλώς να «γράψω» νόμους, «ιερά καθήκοντα», κράτος, απειλές και εισαγγελείς και να μην εμφανιστώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30/4

Αποφάσισα τελικά να ακολουθήσω τον ευθύ δρόμο της αρετής. Τηλεφώνησα σήμερα το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών και εξήγησα την κατάσταση. Μου είπαν να στείλω κάποιον δικό μου με τη βεβαίωση του νοσοκομείου και το διορισμό μου. Πήγε ο πατέρας μου, κράτησαν το χαρτί του διορισμού και είπαν να θεωρήσω ότι δεν ισχύει. Όλα, λοιπόν, όπως φαίνεται, τακτοποιήθηκαν. Κανονικά, βέβαια, από τη στιγμή που είμαι ασθενής μας είπε κάποιος, πολύ λογικά, ότι θα όφειλαν αυτοί να στείλουν κάποιον να παραλάβει τα χαρτιά, όπως έστειλαν και αστυνομικό για να τα επιδώσει, αλλά τέλος πάντων. Από την άλλη, εξακολουθώ να φοβάμαι λίγο να πάω να ψηφίσω, μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έχω μάθει στη δυσπιστία απέναντι σε οτιδήποτε αφορά στο κράτος και τη γραφειοκρατία. Ίσως να πάω αργά το απόγευμα έχοντας και πάλι μαζί μου τη βεβαίωση του νοσοκομείου που δεν κράτησαν στο πρωτοδικείο.

Είναι λίγο μαγική η λέξη «καρκινοπαθής». 

18 σχόλια:

nikos10 είπε...

Αν ήξερα το εκλογικό τμήμα ίσως να μπορούσα να σου βρω το τηλέφωνο του δικαστικού αντιπροσώπου. Με το Πρωτοδικείο δε θα βγάλεις άκρη, αυτά τα ρυθμίζει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Αν θέλεις, στείλε μου ένα mail με τα στοιχεία του τμήματος και μπορεί να σου βρω μια άκρη.

yota είπε...

Άσε τα τηλέφωνα, είναι χειρότερα, όταν (αν) πας να ψηφίσεις, θα έχεις μαζί σου τη βεβαίωση από το Νοσοκομείο και δεν τρέχει τίποτα ...

Μαίρη (Ginger) είπε...

Από τις αρετές που απολαμβάνει κανείς όταν είναι Ελληνας. Λες να μου στείλουν κι εμένα κι ας ζω εδώ που ζω? Τους έχω ικανούς.

Φιλιά

ellinida είπε...

Καλά θα ήταν να ειδοποιούσες αν μπορούσες, αν πάλι δεν τα καταφέρεις πήγαινε να ψηφίσεις και πες ότι δεν έλαβες τίποτα.
Ελπίζω να είσαι καλύτερα.
φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Στελνουν στους ιδιους και στους ιδιους,δεν γινεται κληρωση.Μια φορα εφορευτικη,για παντα εφορευτικη.Χρονια γινεται αυτο.

Σαββίνα είπε...

Μια ιδέα που το ταλέντο σου μπορεί να την κάνει ένα ωραιότατο σκιτσάκι:Να στείλεις στη θέση σου...τον Λάρι!!

Ελπίζω να είσαι καλύτερα.
Φιλιά.

Περαστικός είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις σας. Τελικά, όπως προσέθεσα και στην ανάρτηση με τη μορφή ενημέρωσης, αποφάσισα τελικά να ακολουθήσω τον ευθύ δρόμο της αρετής. Τηλεφώνησα σήμερα, 30/4, το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών και εξήγησα την κατάσταση. Μου είπαν να στείλω κάποιον δικό μου με τη βεβαίωση του νοσοκομείου και το διορισμό μου. Πήγε ο πατέρας μου, κράτησαν το χαρτί του διορισμού και είπαν να θεωρήσω ότι δεν ισχύει. Όλα, λοιπόν, όπως φαίνεται, τακτοποιήθηκαν. Κανονικά, βέβαια, από τη στιγμή που είμαι ασθενής μας είπε κάποιος, πολύ λογικά, ότι θα όφειλαν αυτοί να στείλουν κάποιον να παραλάβει τα χαρτιά, όπως έστειλαν και αστυνομικό για να τα επιδώσει, αλλά τέλος πάντων. Από την άλλη, εξακολουθώ να φοβάμαι λίγο να πάω να ψηφίσω, μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έχω μάθει στη δυσπιστία απέναντι σε οτιδήποτε αφορά στο κράτος και τη γραφειοκρατία. Ίσως να πάω αργά το απόγευμα έχοντας και πάλι μαζί μου τη βεβαίωση του νοσοκομείου που δεν κράτησαν στο πρωτοδικείο.

eilidh είπε...

Αυτό σου'λειπε! Τι τραβάς ρε Περαστικέ...

Κάποιος είχε καλή ιδέα: στείλε το Λάρι ως αναπληρωτή του αναπληρωτή.

Ελπίζω κατά τ'άλλα να νιώθεις καλύτερα!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Δεν σε αδικώ περαστικέ μου. Χωρίς αποδεικτικό στοιχείο όσων είπαν εύκολα κάποιος άλλος ΔΥ μπορεί να έχει τη ...δική του διαγορετική γνώμη. Η δυσπιστία έχει γίνει και σε μένα δεύτερη φύση. Ας είναι καλά όσοι βοήθησαν σ'αυτό. Πάντως αν πας να ψηφίσεις καλή επιλογή εύχομαι.

pølsemannen είπε...

Δις ιζ Σπάρτα, τι να πει κανείς πια...

Περαστικός είπε...

eilidh, τι τραβάω... αργά-αργά βελτιώνομαι, ακόμη δεν είμαι όμως «αρκετά» καλά.

Ginger, ζώντας τη γραφειοκρατία και μέσω της περιπέτειας της υγείας μου έχει φοβηθεί το μάτι μου.

polsemannen, τι να πει...

Ρίνα είπε...

Μην ακούς κανέναν ! Τίποτα δεν θα τραβήξεις. Θα ψηφίζεις αυτάρκης -όλοι από κάτι πάσχουμε.- Έλα χρυσό μου, και ...καλό βόλι (!)
Θα τα πούμε μετακλογικά...

Ρίνα είπε...

Φτου ! Μετεκλογικα ήθελα να πω,

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Ρίνα :)

Μαίρη (Ginger) είπε...

Περαστικέ μου την γραφειοκρατια την φοβήθηκε το μάτι μου στις αρχές τις 2ης χιλιετίας όταν προσπαθήσαμε να βγάλουμε άδεια παραμονής έστω και προσωρινή στον άντρα μου. Το αποτέλεσμα ..... φύγαμε για την (εξωτική) Ουγγαρία. Φιλια

zizugataki είπε...

Περαστικέ καλό σου βράδυ. Εύχομαι να είσαι καλύτερα και ο Λάρι να γουργουρίζει δίπλα σου για να σε νανουρίσει.

Περαστικός είπε...

Ginger, μάλλον είστε καλύτερα εκεί :)

Περαστικός είπε...

Γεια σου, zizugataki, πράγματι, με τον Λάρι πάμε μαζί για νάνι :)