Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

Σύννεφα


Στις παρέες υπάρχει ένα σφίξιμο. Οι του ιδιωτικού τομέα ανησυχούν για τις επιχειρήσεις που εργάζονται και δεν πάνε καλά, για τις θέσεις τους που δεν τις νοιώθουν ασφαλείς. Οι του δημόσιου τομέα ανησυχούν για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, την απώλεια των κεκτημένων, τις περικοπές, τις γενικές προοπτικές. Σε χειρότερη θέση όλων, όσοι χρωστούν, όσοι έχουν υποχρεώσεις και φοβούνται την απόλυση. Στη χώρα κυριαρχεί ο φόβος, σκεπάζει τα πάντα, σαν τα γκρι σύννεφα που δεν λένε να φύγουν από πάνω μας και μοιάζουν με κακό οιωνό. Ηλιόλουστη μέρα δεν είδαμε και μπήκε καλοκαίρι. 1η Ιουνίου σήμερα και καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, νωρίς το μεσημέρι, ακούω τη βροχή που πέφτει καταρρακτωδώς.

Εχθές οι ειρηνικοί αγανακτισμένοι έπαψαν να είναι τόσο ειρηνικοί. Βουλευτές φυγαδεύτηκαν μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Γιατί αγανακτούν οι πολιτικοί που μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί; Οι ίδιοι έχουν επιλέξει τη συλλογική ατιμωρησία, να αλληλοπροστατεύονται σαν συνένοχοι. Διαβάζω ότι στην Αγγλία βουλευτήςκαταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης για ατασθαλία αξίας 12.600 ευρώ, όσο κάνει ένα μικρό αμαξάκι. Στην Ελλάδα, πολιτικός δεν πάει κανένας φυλακή ούτε για βίλα, ούτε για εκατομμύρια ευρώ, τις πολεοδομικές διατάξεις να μην πούμε πού τις έχουν γραμμένες. Γιατί παραπονούνται λοιπόν; Σαν μια ολιγαρχία συμπεριφέρονται, σαν μια ολιγαρχία αντιμετωπίζονται. Τι έκαναν για να δείξουν ότι δεν είναι «όλοι ίδιοι»;

Μη με παρεξηγείτε. Δεν με έχει καταπιεί το γενικό κλίμα του φόβου και της απελπισίας. Προσωπικά, αν και ο όγκος της εργασίας έχει μειωθεί κατακόρυφα, νοιώθω μια χαρά. Εχθές, στα κλαδιά των δέντρων μπροστά από το σπίτι, έβλεπα από το παράθυρο ένα ζευγαράκι κοτσύφια να φλερτάρουν και να κυνηγιούνται, αδιάφορα για χρέη, ελλείμματα και σπρεντ, για τις παράξενες συμβάσεις των ανθρώπων. Στο κάτω-κάτω, ας μην ξεχνάμε ότι τα γκρίζα σύννεφα δεν είναι κακός οιωνός, αλλά υπόσχεση και το νερό χαρά και ζωή και ο ήλιος πάντα βγαίνει τελικά.
 

Υ.Γ.

Αν και τα κοτσύφια δεν είναι πολύ συνεργάσιμα για φωτογράφηση, κατάφερα να έχω αυτή τη χαμηλής ποιότητας φωτογραφία του αρσενικού.


8 σχόλια:

Yota είπε...

Ζήτω τα κοτσυφάκια, αλλά ως εκεί, τα μεγαλύτερα ζευγάρια, όχι απλώς δεν με συναρπάζουν, με ψιλοαηδιάζουν κιόλας,
Κρατήσου από τις λιακάδες που έρχονται, αγαπητέ Περαστικέ!Ιούνιος σήμερα!!!

Jolly Roger είπε...

Παντως ο κος ΕΠΣ εβαλε τις βερμουδες του - αλαθητο σημαδι οτι ηρθε το καλοκαιρι ;-)

Το σκιτσο δεν το πολυκαταλαβαινω. Στεναζε και η μινιφορουσα κοπελια, η οχι; Και αν στεναζε, στεναζε για το χρεος του ελληνικου δημοσιου ή για άλλο λογο;
Αν στεναζε για το χρεος, δωσε της το τηλεφωνο μου για να την παρηγορησω ;-)

Υ.Γ. να μη σου πω τωρα, πόσα κοτσυφια κελαιδανε αυτην την στιγμη εξω απο το μπαλκονι μου, γιατι θα μελαγχολησεις ;-)

scarlett είπε...

E, όχι και μη συνεργάσιμα τα κοτσύφια!
Μη μου προσβάλεις τα αγαπημένα μου πουλιά! :)

Εδώ μέχρι και πόζες παίρνουν....
(βέβαια τα τάιζα έναν ολόκληρο χειμώνα, οπότε την έχουν φάει την αμοιβή τους)

Αφιερωμένα :)

Περαστικός είπε...

Yota, ξεκίνα από τα κοτσύφια και θα μάθεις να συμπαθείς και τα μεγαλύτερα πτηνά. Καλές λιακάδες να έχουμε.

Jolly Roger, ένας ΕΠΣ δεν φέρνει το καλοκαίρι, πολλά μίνια όμως, ναι ;) Η μινιφορούσα κοπέλα συμβολίζει αυτά που δεν βλέπουμε όταν μας καταλαμβάνει η απελπισία :) Το τηλέφωνό σου πήγα να της το δώσω, αλλά μου είπε ότι έχει σχέση τώρα… με τον ΕΠΣ :Ρ Ναι, ξέρω, έξω από το μπαλκόνι σου κάνει παρέλαση όλη η πανίδα του Μέλανα Δρυμού, τι να κάνουμε πειρατά μου; Εμείς μέσα στα τσιμέντα ζούμε και κάνουμε κρα για κάνα κοτσύφι :Ρ

Scarlett, ωραίες οι φωτογραφίες σου. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να συσφίξω τις σχέσεις μου μαζί τους :)

μαντζουράνα είπε...

Στη Γερμανία παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας, γιατί όταν έγραψε τη Διδακτορική Διατριβή του δεν ανέφερε την πηγή σε καποιες παραγράφους... Θεωρήθηκε κλέφτης και "ξηλώθηκε" από τη βουλή.
Στην Ελλάδα όσοι τιμωρούνταν (κάποτε) για οικονομικά σκάνδαλα, γίνονταν μετέπειτα πρόεδροι κόμματος. Αυτά κάποτε. Τώρα δεν τιμωρείται κανείς και φυσικά οι γιοι, κόρες, ανίψια, κουμπάροι, κολλητοί κλπ που ετοιμάζονται γι'αυτές τις θέσεις (η οικογενειοκρατία ακόμα καλά κρατά και εκεί) θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μπορούν άνετα να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να τους πειράξει κανείς. Έγκειται μόνο στην ηθική των πολιτικών (που συνήθως δεν έχουν) αν θα κλέψουν, αδικήσουν, καταπατήσουν ή όχι.

Αν βέβαια κανένας κακομοίρης χρωστάει στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ ή οπουδήποτε αλλού... κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του (αν έχει).

(Είμαστε από άλλο ανέκδοτο εμείς...)

Να τα προσέχεις τα κοτσυφάκια για όσο θα υπάρχουν εκεί γύρω.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Μαντζουράνα, πιο καλές προοπτικές έχουν τα κοτσυφάκια παρά εμείς.

Greek Rider είπε...

Ο μόνος τρόπος να μοιάσει κάποιος με τα κοτσύφια είναι η περιθωριοποίηση και η μερική απομόνωση από τον τρελό κόσμο των υπολοίπων ανθρώπων.

Περαστικός είπε...

Το παλεύoυμε, Greek Rider.