Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

Επιστολές

Με αφορμή την έντονη διαφωνία μου με αυτό το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ και την παρουσίαση της είδησης στο δελτίο ειδήσεών του σταθμού, αλλά και την καταδίκη των ακτιβιστών από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, με την οποία επίσης διαφωνώ, απέστειλα (επώνυμα και όχι ως Περαστικός) τις κάτωθι επιστολές:

.

ΠΡΟΣ ΑΡΚΤΟΥΡΟ:

.

Με αφορμή την πρόσφατη απελευθέρωση γουνοφόρων ζώων από ακτιβιστές στη Δυτική Μακεδονία, ενέργεια που ηθικά τουλάχιστον αδυνατώ να δω αρνητικά, είδα με έκπληξη τη θέση του ΑΡΚΟΤΥΡΟΥ σε πρόσφατο δημοσίευμα του ΣΚΑΙ (http://www.skai.gr/news/environment/article/150792/apeleytherosan-ki-alla-goynofora-zoa-sti-d-makedonia/), να αναφέρεται ως: «Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το Σάββατο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του Αρκτούρου Κοζάνης, είπε ότι το να αφήσεις ένα άλλο είδος πανίδας σε ξένο περιβάλλον είναι έγκλημα για το περιβάλλον, καθώς είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιβιώσει ή να συνυπάρξει με τα άλλα είδη πανίδας της περιοχής.»
.
Θα περίμενα ότι πρώτο σας μέλημα θα ήταν η καταδίκη αυτής της βιομηχανίας της ντροπής, της θανάτωσης ζώων με αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας ορισμένων με τον πιο αρρωστημένο τρόπο και το κέρδος. Η βιομηχανία αυτή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ανηθικότητα από το δουλεμπόριο άλλων εποχών ή τις μονομαχίες στις ρωμαϊκές αρένες και αποτελεί η ίδια περιβαλλοντικό έγκλημα και, ακόμη χειρότερα, έγκλημα εναντίον της ζωής.
.
Προφανώς, σκοπός των ακτιβιστών δεν είναι η ενσωμάτωση αυτών των ζώων στο τοπικό περιβάλλον αλλά να καταφέρουν ένα πλήγμα σε αυτό το αίσχος και να προκαλέσουν ένα κόστος που θα αποθαρρύνει σε κάποιο βαθμό αυτές τις δραστηριότητες. Τα εν λόγω ζώα είναι ήδη καταδικασμένα και μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται με τρόπους θανάτωσης που κάθε άλλο παρά ανώδυνοι είναι, συνεπώς, δεν καταλαβαίνω τον ενδιαφέρον για το κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν μετά την απελευθέρωσή τους. Αν όντως ενδιαφέρεστε για τη ζωή τους, γιατί δεν καταδικάζετε την εισαγωγή τους, την εκτροφή και τη θανάτωσή τους για ένα τόσο άθλιο σκοπό;
.
Η στάση απέναντι στο περιβάλλον απλώς και μόνο ως ωφελιμιστικά ορθής επιλογής, στερούμενης κάθε ηθικής ή σεβασμού προς τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτό τον κόσμο, μου είναι παντελώς αδιάφορη. Συνεπώς, σε περίπτωση που αυτή είναι η επίσημη θέση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και σε περίπτωση που δεν λάβετε σαφή θέση εναντίον της βιομηχανίας της γούνας, παρακαλώ να με διαγράψετε από το newsletter σας.
.
Με πολύ ενδιαφέρον θα περίμενα απάντησή σας διότι μου είναι αδιανόητη η θέση που υιοθετήσατε λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα πορεία σας.

.

Υπογραφή

.

ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ:

.

Με αφορμή την πρόσφατη απελευθέρωση γουνοφόρων ζώων από ακτιβιστές στη Δυτική Μακεδονία, ενέργεια που ηθικά τουλάχιστον αδυνατώ να δω αρνητικά, είδα με έκπληξη τη θέση σας σε πρόσφατο δημοσίευμα (http://www.skai.gr/news/environment/article/150792/apeleytherosan-ki-alla-goynofora-zoa-sti-d-makedonia/).

.

Θα περίμενα ότι πρώτο σας μέλημα θα ήταν η καταδίκη αυτής της βιομηχανίας της ντροπής, της θανάτωσης ζώων με αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας ορισμένων με τον πιο αρρωστημένο τρόπο και το κέρδος. Η βιομηχανία αυτή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ανηθικότητα από το δουλεμπόριο άλλων εποχών ή τις μονομαχίες στις ρωμαϊκές αρένες και αποτελεί η ίδια περιβαλλοντικό έγκλημα και, ακόμη χειρότερα, έγκλημα εναντίον της ζωής.

.

Προφανώς, σκοπός των ακτιβιστών δεν είναι η ενσωμάτωση αυτών των ζώων στο τοπικό περιβάλλον αλλά να καταφέρουν ένα πλήγμα σε αυτό το αίσχος και να προκαλέσουν ένα κόστος που θα αποθαρρύνει σε κάποιο βαθμό αυτές τις δραστηριότητες. Τα εν λόγω ζώα είναι ήδη καταδικασμένα και μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται με τρόπους θανάτωσης που κάθε άλλο παρά ανώδυνοι είναι, συνεπώς, δεν καταλαβαίνω τον ενδιαφέρον για το κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν μετά την απελευθέρωσή τους που μόνο ως εξόφθαλμα υποκριτικό μπορώ να χαρακτηρίσω. Αν όντως ενδιαφέρεστε για τη ζωή τους, γιατί δεν καταδικάζεται την εισαγωγή τους, την εκτροφή και τη θανάτωσή τους για ένα τόσο άθλιο σκοπό;

.

Η στάση απέναντι στο περιβάλλον απλώς και μόνο ως ωφελιμιστικά ορθής επιλογής, στερούμενης κάθε ηθικής ή σεβασμού προς τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτό τον κόσμο, μου είναι παντελώς αδιάφορη και δεν στερείται εγωισμού από τη μέχρι τώρα στάση μας. Οι ακτιβιστές ενήργησαν παρανόμως, αλλά ηθικότατα, βάζοντας πάνω από όλα το σεβασμό προς τη ζωή, κάτι που υπερβαίνει και τα ωφελιμιστικά περιβαλλοντικά κριτήρια. Αν ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον, ξεκινήστε άλλη μια από τις περίφημες εκστρατείες σας διερευνώντας τη βιομηχανία γούνας που βασίζεται σε ζώα που υφίστανται κακομεταχείριση και σφαγιάζονται αποκλειστικά για αυτό τον ελεεινό σκοπό.

.

μετά τιμής,

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ:

.

Αγαπητέ κύριε ……,

.

Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και την υποστήριξη.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει δημόσια και επίσημα λάβει θέση κατά της βιομηχανίας της γούνας και της αιχμαλωσίας και θανάτωσης γουνοφόρων ζώων σε εκτροφεία, όπως επίσης σε κάθε μορφή αιχμαλωσίας και εκμετάλλευσης ζώων (βλέπε τσίρκο, ζωολογικοί κήποι, εκθέσεις και εκτροφεία ζώων) και αγωνίζεται γι΄αυτό. Επίσης ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκπροσωπεί την Ελλάδα στο δίκτυο END CAP.

Ωστόσο είναι επίσης δεδομένη η αντίθεσή μας σε βίαιες και παράνομες ενέργειες των οποίων η εφαρμογή έχει αποδείξει ότι και αναποτελεσματικές είναι αλλά και πλήττουν ακόμη περισσότερο αυτά τα ήδη ταλαιπωρημένα ζώα αλλά και την ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα «φιλόζωων και οικολόγων» στις τοπικές κοινωνίες. Το να καταστραφεί οικονομικά ένας Έλληνας εκτροφέας δεν λύνει το παγκόσμιο πρόβλημα της γούνας. Με τη βοήθεια όλων, πρέπει να πειστούν οι παραγωγοί ότι μπορούν να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα και οι καταναλωτές ότι δεν χρειάζονται τις γούνες.

.

Ακραίες κινήσεις απελευθέρωσης γουνοφόρων ζώων προκαλούν περαιτέρω προβλήματα στην τοπική πανίδα, καθώς τα ζώα αυτά δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην τοπική πανίδα και ως ξενικά αλλά και ως πρώην αιχμάλωτα (και αυτή είναι η πραγματικότητα).

Η τακτική του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων βασίζεται σε στρατηγικές και νόμιμες κινήσεις με τον ίδιο απώτερο στόχο τη σταδιακή μείωση και την εξάλειψη της αιχμαλωσίας ζώων. Η συνεργασία μας με τα αρμόδια Υπουργεία είναι διαρκής και πολυετής, όσο κι αν αυτό απαιτεί τεράστια αποθέματα υπομονής. Αν η επίσημη Πολιτεία δεν πιεστεί για την εφαρμογή νόμων αλλά και την υιοθέτηση ευρωπαϊκών οδηγιών σχετικών με τα θέματα της παράνομης εισαγωγής και εμπορίας ζώων αλλά και τα θέματα αιχμαλωσίας άγριων ειδών, οτιδήποτε άλλο θα παραμένει αποσπασματικό και αναποτελεσματικό.

Προσωπικά σας συγχαίρω για την αγάπη σας για τα ζώα και ελπίζω όλοι μαζί να καταφέρουμε περισσότερα για την κατάργηση της αιχμαλωσίας των ζώων.

.

Με εκτίμηση

.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΚΑΙ:

.

Αγαπητέ κ. ……,

.

Ο ΣΚΑΪ έμπρακτα υποστηρίζει και σέβεται το περιβάλλον, τη φύση και τα αδέσποτα και το έχει αποδείξει και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το θέμα.
.
Ίσως να γνωρίζετε ότι η εκπομπή Παρά Τρίχα έχει απελευθερώσει δεκάδες αδέσποτα από puppy mills και έχει σώσει πολλά περισσότερα.

.

Σας αναφέρουμε μόνο μερικές ειδήσεις στις οποίες το ΣΚΑΪ.gr αναφέρεται στα ζώα:

.

http://www.skai.gr/news/environment/article/150695/skylaki-eglovistike-se-diahoristiko-diazoma-stin-ethniki-odo/

http://www.skai.gr/news/greece/article/148604/diadiktyakos-apotropiasmos--25-7-2010/

http://www.skai.gr/news/environment/article/140681/ΗPETAκαλείτηνHermesναπάψειναχρησιμοποιείδέρματαεξωτικώνζώων06042010/

http://www.skai.gr/news/culture/article/144442/ena-narti-afieromeno-sta-adesnota-zoa/

.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη είδηση, δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο ότι είμαστε υπέρ της δολοφονίας των ζώων για οποιοδήποτε λόγο.
Αναφέρουμε απλώς το περιστατικό όπως το έδωσε το αστυνομικό δελτίο.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ και εκπρόσωπος του Αρκτούρου σχολίασε ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα. Το βίντεο υπάρχει στο συγκεκριμένο άρθρο.

.

Δεν πήραμε καμία θέση, απλώς το παρουσιάσαμε, όπως δηλαδή πρέπει να κάνουν τα ΜΜΕ.

.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

.

ΣΚΑΪ.gr

.

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΚΤΟΥΡΟ:

.

Αγαπητή κ. ……,
.
Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας, αλλά θα επιμείνω ότι από τη στιγμή που επιλέξατε, ως ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, να τοποθετηθείτε δημόσια, θα έπρεπε κατ' ελάχιστον παράλληλα να καταδικάσετε εξίσου αποφασιστικά και τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, διαφορετικά θα ήταν καλύτερα να μη λάβετε θέση. Εάν το πράξατε και ο ΣΚΑΙ πρόβαλε αποσπασματικά τη θέση σας, καλό θα ήταν να διαμαρτυρηθείτε για αυτό. Όσο για την οικονομική ζημία μιας τέτοιας επιχείρησης, νομίζω ότι αυτή δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα περισσότερο από ό,τι, κατ' αναλογία, η οικονομική ζημία ενός διακινητή δούλων από την απελευθέρωση δούλων από αντίστοιχους ακτιβιστές στον αμερικάνικο Νότο προ του Αμερικανικού Εμφυλίου, ενέργεια που θα μπορούσε εξίσου να καταδικαστεί με παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που παραθέτετε και εσείς.
.
Φυσικά, πέρα από αυτό, κατανοώ τους λόγους που θα σας εμπόδιζαν να πάρετε δημόσια μια τέτοια θέση, αλλά αυτό είναι θέμα πολιτικής και όχι ηθικής. Αν ένας άνθρωπος αγανακτεί με την υφιστάμενη κατάσταση σε βαθμό ώστε να οδηγείται σε παρόμοιες ενέργειες, κανένας από εμάς δεν δικαιούται να τον καταδικάσει, κυρίως από τη στιγμή που η μοίρα των εν λόγω ζώων είναι ήδη καθορισμένη. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα πιο ακραία εγκλήματα θεωρήθηκαν νόμιμα, φυσιολογικά, θεμιτά, μέρος της παράδοσης, επιταγές των θεών, οικονομικά αναγκαία (κοινότητες της Λατινικής Αμερικής εξαρτώνται από το εμπόριο ναρκωτικών και τη «φιλανθρωπία» των καρτέλ), συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποθυσιών, της δουλείας, των βασανιστηρίων, της γενοκτονίας. Όσοι αντιστάθηκαν σε αυτά έγιναν πολλές φορές στόχος του νόμου και του όχλου. Το ζητούμενο είναι η αφύπνιση των κοινωνιών και η χειραφέτησή τους από εσφαλμένες αντιλήψεις. Φοβάμαι ότι τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται και με καταλύτη τη συμβολή ανθρώπων που είναι διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά, χωρίς να υποτιμώ τις προσπάθειες άλλων με νόμιμα μέσα. Βλέπετε, οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν ακόμη και τους γνωστούς πολιτικούς προστάτες τους στο κοινοβούλιο, χάριν του πελατειακού μας συστήματος, ενώ τα ζώα δεν εκλέγουν βουλευτές και δεν κάνουν χορηγίες σε κόμματα.
.
Αντίστοιχη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλα και στον ΣΚΑΙ για τον τρόπο παρουσίασης της είδησης. Ακόμη και αν κάποιος δεν συμφωνεί με την ενέργεια, οφείλει με κάθε αναφορά σε αυτήν να καταδικάζει ακόμη εντονότερα την επιχείρηση. Ας μη λησμονούμε ότι τα εν λόγω ζώα εισάγονται στη χώρα από αυτές τις επιχειρήσεις και όχι από τους ακτιβιστές και ότι η ανεμπόδιστη λειτουργία τους σημαίνει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
.
Προσωπικά, αν και κάθε άλλο παρά ακτιβιστής είμαι, αδυνατώ να καταδικάσω αυτούς τους ανθρώπους. Σας απευθύνομαι προσωπικά και σας ρωτώ ευθέως: εσείς, ως άνθρωπος και όχι με το ρόλο σας ως υποστηρικτής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, α) θα τους καταδικάζατε; β) θεωρείτε σωστό να τους καταδικάζει κάποιος και να προβάλλει αυτή την καταδίκη αυτή από τα ΜΜΕ χωρίς να καταδικάζει και το υποτιθέμενο θύμα;
.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας και θα ήθελα την άδειά σας για το ενδεχόμενο να δημοσιεύσω πέραν των δικών μου επιστολών και τη δική σας απάντηση στο ιστολόγιό μου, χωρίς αναφορά ονομάτων.

.

Με εκτίμηση,

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

.

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΣΚΑΪ:

.

Σας ευχαριστώ, για την απάντηση, αλλά η αξιέπαινη δράση σας σε άλλες περιπτώσεις δεν αναιρεί αυτό που θεωρώ εσφαλμένη οπτική και αξιολόγηση προτεραιοτήτων της συγκεκριμένης είδησης. Σημειώστε ότι διαμαρτυρήθηκα και στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το θέμα. Πρώτη προτεραιότητα είναι η απαγόρευση του αίσχους που ονομάζεται βιομηχανία παραγωγης γούνας από ζώα που εκτρέφονται και θανατώνονται αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Αν και προσωπικά κάθε άλλο παρά ακτιβιστής είμαι, προτιμώ να σιωπώ παρά να καταδικάζω ανθρώπους που επενέβησαν με βάση τις επιταγές της συνείδησής τους για να διακόψουν ένα έγκλημα κατά της ζωής χιλιάδων ζώων.

.

Υπήρξε έγκλημα πριν από το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος (αλήθεια, ποιο είναι αυτό αφού τα εν λόγω ζώα αναφέρεται ότι έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να επιβιώσουν στο ελληνικό περιβάλλον, ενώ και η μοίρα που τα περίμενε τα ίδια ήταν η σφαγή για να αντικατασταθούν μετά υποθέτω από άλλες σειρές ζώων που επίσης θα σφαγιάζονταν;) και υπεύθυνος για την αλυσίδα των γεγονότων είναι ο εκτροφέας και όχι οι ακτιβιστές. Όταν είμαστε μάρτυρες ενός βιασμού εν εξελίξει, πρώτα σταματάμε τον βιασμό και μετά ασχολούμαστε με τις συνέπειες, όσο για τον υπαίτιο των όποιων συνεπειών, αυτός είναι ο αρχικώς αδικών, δηλαδή ο εκτροφέας, ο οποίος εισήγαγε και τα ζώα αυτά στη χώρα μας. Ακριβώς λόγω του προηγούμενου ιστορικού σας, θα περίμενα να είχατε κάνει μια αναφορά εναντίον της εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

.

Με εκτίμηση,

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

.

Από την κυρία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έλαβα εκ νέου απάντηση, αλλά επειδή πλέον η επιστολή απηχεί προσωπικές απόψεις, δεν θα τη δημοσιεύσω.

Σας προτρέπω να ασκήσετε και εσείς πίεση μέχρι να απαγορευθεί και να εξαλειφθεί η άθλια βιομηχανία γουνοφόρων ζώων.

.

Δεν υπάρχει καμία κοινωνική συνοχή μεταξύ εμού και όσων ασκούν τέτοια επαγγέλματα.

6 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Δυσκολο θεμα ανοιξες φθινοπωριατικα ...

Το φιλοζωικο κινημα ειναι δυστυχως πιο διασπασμενο και απο την αριστερα της δεκαετιας του '70. Διάφορα γκρουπουσκουλα διεσπαρμενα καπου στον οριζοντα.
Γενικα ολοι εχουν την καλη προθεση να βοηθησουν τα ζωα, αλλα ο καθενας πιστευει οτι (μονο) ο δικος του τροπος ειναι σωστος.

Οι ακτιβιστες πιστευουν οτι χρειαζεται αμεση δραση υπερ των ζωων - εστω και παρανομη.
Οι μεθοδικοι πιστευουν οτι με την ενημερωση του κοσμου και με την συνεργασια των αρχων θα λυθει το προβλημα.

Ειναι παραξενο και αντιφατικο, αλλα δινω δικιο και στις 2 πλευρες.

Σε εναν αλλον τομεα - το περιβαλλον - ο ακτιβισμος εφερε πολυ καλα αποτελεσματα. Η Γκρηνπης ξεκινησε το '70 σε εναν κοσμο εντελως περιβαλλοντικα αναισθητο και τον εφερε μεσα σε 30 χρονια να θεωρει το περιβαλλον σαν 1η προτεραιοτητα.
Ολα αυτα με παρανομες ενεργειες (καταληψεις, διαρηξεις, σαμποταζ κ.α. ). Γιατι να μην γινει το ιδιο και με την ζωοφιλια;

Απο την αλλη μερια, το οικολογικο κινημα ποτέ δεν θα εφτανε στην σημερινη του σπουδαιοτητα μονο με ακτιβισμο. Με τους μεθοδικους υποστηρικτες, με νομοθεσια, με θεσμους, με ενημερωση κλπ. εγινε αυτο που εγινε.

Απο τις επιστολες που εστειλες, θεωρω εκεινη προς το Σκαι σαν την σημαντικοτερη (και οι 2 ηταν σημαντικες και σωστες εννοειται).
Η μεγαλυτερη νικη των ακτιβιστων, θα ηταν να εφτιαχνε το Σκαι μια εκπομπη για τις συνθηκες που επικρατουν σ' αυτα τα εκτροφεια. Να ξεκινουσε ενας δημοσιος διαλογος.

Αλλα οι υπευθυνοι προγραμματος ξερουν οτι ενα τετοιο θεμα δεν ειναι αρκετα πιασαρικο για την ελληνικη κοινωνια. ;-(

Η ενεργεια των ακτιβιστων θα μεινει - προς το παρον - χωρις μεγαλυτερο αντικτυπο. Μεχρι την επομενη φορα ;-)

Υ.Γ. Εστω και αν ενα απο τα ζωακια καταφερε να επιβιωσει στο ελευθερο περιβαλλον, δικαιωνει την ενεργεια της απελευθερωσης τους

Υ.Υ.Γ. Απο μεριας μου, μπραβο στους ακτιβιστες (αλλα χρειαζομαστε και τους διπλωματες).

Υ.Υ.Υ.Γ. Τι κανει ο κος ΔτΙ (Διευθυντης του Ιστολογιου) ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου Περαστικέ!

Για την ευαισθησία σου
για τον κόπο που έκανες
για τα επιχειρήματά σου
και για το ότι έχεις το θάρρος της γνώμης σου.

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, δεν το θεωρώ παράξενο και αντιφατικό, χρειάζεται πίεση και δράση από όλες τις πλευρές. Θεωρώ και τους δύο τρόπους δράσεις συμπληρωματικούς και όχι ανταγωνιστικούς. Αυτό που δεν μου άρεσε με τον Αρκτούρο είναι ότι έβγαλε αυτή την καταδικαστική ανακοίνωση. Ας σιωπούσαν. Για το κανάλι, υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι και λόγοι υπολογισμού των αντιδράσεων που καθορίζουν τη στάση ενός ΜΜΕ, για αυτό νομίζω ότι παρουσίασαν την υπόθεση από αυτή μόνο την πλευρά. Η ενέργεια των ακτιβιστών προβλήθηκε σχετικά και, σύμφωνα με όσα είπε ο επιχειρηματίας, μπορεί να μην είναι σε θέση να συνεχίσει τη δραστηριότητά του λόγω της μεγάλης ζημίας, οπότε και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό, αν αληθεύει.

Ο ΔτΙ τώρα, είναι μια χαρά, έκανε το πρώτο εμβόλιό του, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Πέρασα κάποια σκαμπανεβάσματα είναι η αλήθεια και κρίσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβιώνω με ένα ζώο. Είχα στιγμές χαράς, αλλά και ανησυχίας και αμφιβολίας, ιδίως όταν με ξυπνούσε τη νύχτα (τι έκανα; Πήρα τη σωστή απόφαση; Μπορώ να χωρέσω ένα ζώο στη ζωή μου; Τι θα γίνει αν…). Σιγά σιγά όμως βρίσκουμε τη ρουτίνα μας. Του αρέσει επίσης πολύ η μπάλα (έπρεπε να καταλάβω από αυτό αμέσως ότι είναι αγόρι).

Γεια σου ,Ανώνυμε!

Jolly Roger είπε...

Ο Αρκτουρος αγαπητε Περαστικε κανει το λαθος που περιεγραψα πιο πανω. Θεωρει δλδ την δικη του μεθοδο προστασιας των ζωων σαν την μονη σωστη.

Υπαρχει και το ενδεχομενο να εγινε και καποιο επικοινωνιακο παιχνιδι εδω. Δηλαδη η ανακοινωση του Αρκτουρου ειναι σωστη αν την δουμε γενικα (καθε ζωο χρειαζεται το καταλληλο οικοσυστημα για να επιβιωσει). Αλλα μετατρεπεται σε κατι αρνητικο αν το δουμε σε συνδυασμο με την απελευθερωση των μινκ.

Οσο για τον Σκαι, μην ξεχναμε τι σημαινει το δευτερο γραμμα στα αρχικα ΜΜΕ :-(
Οσο καλη θεληση και να εχουν, δεν μπορουν να αγνοησουν την μαζα.
Κατα τα αλλα, μπορουν να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις οτι ωρα θελουν. Αν υπηρχε καποια υποτυπωδης στηριξη απο την κοινωνια (δεν εννοω τους 10.000 ζωοφιλους της Ελλαδας, αλλα καποιο νουμερο 20Χ πιο πανω) θα μιλαγαν αλλιως.

* * * *
Η ολλανδεζα που σου στελνω προσεχως θα σου απαντησει με τον δικο της ιδιαιτερο τροπο σε ολες τις υπαρξιακες σου ανησυχιες για το αν εκανες καλα που υιοθετησες τον Λαρι.

Εσυ εισαι τοσο ευσυνειδητος, που με τις εγνοιες σου για το αν κανεις το σωστο, μαλλον δεν θα αφηνεις τον Λαρι να κοιμηθει ;-)

Cool down man. Δεν χρειαζεται να αναρωτιεσαι τοσο πολυ για τοσα πολλα.
Ενας μικρος γατουλης ειναι αφανταστα ευπροσαρμοστος. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να κανεις εσυ θα ειναι το σωστο.
Μην ξεχνας οτι η εναλλακτικη του λυση θα ηταν να πεθανει μεσα σε λιγες βδομαδες χτυπημενος απο αυτοκινητο η δηλητηριασμενος απο φολα.

nefeli είπε...

Καλημέρα

Οι οικολόγοι πράσινοι επίσης καταδίκασαν την ενέργεια
Περαστικέ μήπως να έβαζες το λινκ τους στο προηγούμενο ποστ?
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1318%3A2010-09-02-11-41-55&catid=44%3Akozani&Itemid=70

Ελπίζω οι ακτιβιστές την επόμενη φορά να ρίξουν στα ζώα μελάνη, οπότε δεν θα διαρρηγνύει κανείς τα ιμάτια του περί οικολογικής καταστροφής.

Jolly Roger πολύ σωστά τα είπες στο φίλο σου. Πιστεύω ότι θα σε λάβει σοβαρά υπόψη του σταματώντας να υπερτονίζει τα αρνητικά της συμβίωσης με ένα γάτο, που αναμφισβήτητα υπάρχουν και θα χαρεί τα θετικά που είναι περισσότερα.
Το γεγονός ότι έσωσε ένα ζώο από το δρόμο είναι από μόνο του τόσο σημαντικό, που θα έπρεπε να κοιμάται τρισευτυχισμένος.

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, Ολλανδέζα; Πού; Πότε; :Ρ Πράγματι, τον ενοχλώ και εγώ τον Λάρι, καθώς θέλω να ξέρω τι κάνει κάθε στιγμή :) Ας ελπίσουμε να αλλάξουν κάποτε οι αντιλλήψεις για τα ζώα και τον τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε.

Nefeli, μεγάλη απογοήτευση οι Οικολόγοι Πράσινοι με αυτή την ανακοίνωση. Δεν έχουν δυστυχώς καταλάβει ότι μερικοί ακόμη πολιτικάντηδες που ψελλίζουν μισές αλήθειες δεν μας χρειάζονται. Σήμερα έχεις περισσότερες ελπίδες να ξεχωρίσεις λέγοντας αυτό που πιστεύεις στην κοινωνία και βάζοντάς την μπροστά στις ευθύνες της και στον καθρέπτη παρά καλοπιάνοντάς τους όλους. Με τον Λάρι τα πάμε όλο και καλύτερα, απλώς ανησυχώ αρκετά, συνήθως αδικαιολόγητα. Είμαστε και οι δυο γατοχαρακτήρες και επιφυλακτικοί απέναντι στις αλλαγές :)