Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Ο R2D2 χρειαζόταν χαρτί υγείας

Η είδηση, εδώ. Το ρομπότ που τρώει και αφοδεύει. Να σου αδειάζει το ρομπότ το ψυγείο και μετά να χρησιμοποιεί και την τουαλέτα. Άντε να του πεις μετά ότι δεν είναι σαν και εσένα. Τι μας χωρίζει πλέον από τις μηχανές; Μη μου πείτε η ευφυΐα, θα σας δείξω πολλούς ανθρώπους τενεκέδες. Μη μου πείτε η καρδιά, θα σας δείξω πολλούς ανθρώπους άνευ.

8 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Να μια διαφορά: ενα ρομποτ δεν θα βασανιζε ποτέ ενα ζωο. Ουτε αλλα ρομποτ, ουτε ανθρωπους.

Υ.Γ. Στην ιδεα των ρομποτ με εξοικοιωσε ο Ι. Ασιμωφ - ηδη απο την πρωιμη εφηβικη μου ηλικια. Αν και τοτε οι γνωσεις μου περι τεχνητης ευφυιας ηταν μηδαμινες, πιστευα οτι δεν ειναι δυνατον να φτασεις / ξεπερασεις την φυση, αν δεν μιμηθεις τους μηχανισμους της.
Σε αντιθεση με τον δασκαλο Ασιμωφ, πιστευα οτι τα ρομποτ που θα εχουμε καποτε θα ειναι φτιαγμενα απο βιο-υλη και οχι απο μεταλλο. Ο R2D2 με επιβεβαιωνει.

Υ.Υ.Γ. Τι να την κανεις - ω ανθρωποτητα - την τεχνητη ευφυια οταν σου λειπει η φυσικη;

melen είπε...

Σύμφωνα πάλι με τον Phillip Dick (To ηλεκτρικό πρόβατο, Do androids dream of electric sheep?)
η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να νιώσει συμπάθεια ενώ το ανδροειδές όχι..
Από την άλλη βέβαια, στον ντίκειο κόσμο, χρειάστηκε να αναπτυχθούν ειδικά επιστημονικά τεστ για να ξεχωρίζεις τα μηχανικά από τα οργανικά πλάσματα..

Τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον διευθυντή του μπλογκ
:-))

Φλύαρος είπε...

@ Περαστικός
Προτείνω την εξαιρετική νουβέλα "The Bicentennial Man" του Ασίμωφ (αν δεν την έχεις διαβάσει ήδη).

@ Jolly Roger
Μάλλον δεν θυμάσαι ότι στην εξέλιξη τους τα ρομπότ του Ασίμωφ προόδευσαν και έγιναν οργανικά. Δες και αυτό που έγραψα παραπάνω στον Περαστικό.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, φίλε Jolly Roger, ελπίζω λοιπόν να μη μας μοιάσουν λοιπόν υπερβολικά.
Για το πρώτο ΥΓ: αν τα ρομπότ είναι από βιοΰλη, ποιος θα μπορεί να πει ότι δεν είναι «ζωντανά»; Άπειρες οι προεκτάσεις. Σκέψου να τους έδιναν και σύστημα αναπαραγωγής... Μήπως είμαστε και εμείς ρομπότ;
Για το ΥΓ 2,: πράγματι, υπερεκτιμούμε την ευφυΐα μας, την οποία έτσι και αλλιώς λίγοι κατέχουν. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στη συνήθεια και στη μίμηση μοτίβων συμπεριφοράς, με ελάχιστη πρωτογενή νοητική επεξεργασία και ασθενή αυτοσυνείδηση.

Melen, οι άνθρωποι έχουμε γενικά τη συνήθεια να διεκδικούμε για τους εαυτούς μας διάφορα μονοπώλεια… θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός και σε αυτό. Οι χαιρετισμοί διαβιβάστηκαν, στον Mr Λάρι και νομίζω ότι τους ανταποδίδει :) Γίνεται όλο και πιο ζωηρός, έχει ξεθαρέψει πλέον και δεν μένει όλη την ώρα δίπλα μου, αλλά έρχεται για τα χάδια του (ή πηγαίνω εγώ σε αυτόν). Περνάμε γενικώς καλά :)

Ευχαριστώ για τη βιβλιοπρόταση, Φλύαρε, είναι από τα βιβλία που όποτε τα θυμάμαι λέω ότι πρέπει να αγοράσω, πού θα μου πάει…

melen είπε...

O Ντικ δεν υποστηρίζει το ανθρώπινο είδος, κάθε άλλο..
ούτε κι εγώ άλλωστε ;-)
αξίζει να διαβάσεις το βιβλίο
έχω την εντύπωση πως θα σου αρέσει

Περαστικός είπε...

Θα το αναζητήσω, melen :)

Ανώνυμος είπε...

Χμμ, το σκίτσο πάντως φέρνει προς τον c3p0 και ουχί προς τον R2D2.

(O Φανατικός του StarWars)

Περαστικός είπε...

Πράγματι :)