Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

Όμορφη που περπατάς στο δρόμο...

...πόσα βλέμματα να κρεμάστηκαν στην άκρη της φούστας σου σήμερα;

Βλέμματα θαυμασμού, βλέμματα πόθου, βλέμματα τρυφερά, βλέμματα φθόνου και, φοβάμαι τα περισσότερα, βλέμματα χυδαία, επίμονα, αδιάκριτα, αρπακτικά.

.

Πολλές φορές στους περιπάτους μου, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, βλέπω πώς κοιτάζουν ορισμένοι άλλοι ομόφυλοί μου κάποιες ωραίες υπάρξεις. Ιδίως αν πρόκειται για ανδροπαρέες, το χυδαίο και επίμονο κοίταγμα, ευτυχώς συνήθως από γωνίες που δεν αντιλαμβάνεται το «θύμα», γίνεται ένα είδος κώδικα, μια δήλωση επαναβεβαίωσης του ανδρισμού κάποιου στην παρέα του. Τι πράγμα και αυτός ο ανδρισμός, όλο δηλώσεις φρονημάτων θέλει, ιδίως όταν πρόκειται για παρέες νεαρών ανδρών που σπεύδουν να ενταχθούν στην ομάδα των συμπλεγματικών. Ειλικρινά, πολλές φορές λυπάμαι τις γυναίκες και η αιτία είναι το φύλο μου.

.

Από την ομορφιά μιας γυναίκας βγαίνεις κερδισμένος όταν παραδίνεσαι άνευ όρων σε αυτήν. Όταν την αφήνεις να σε διαπεράσει χωρίς αντίσταση, όταν το τραύμα είναι διαμπερές. Τώρα που το σκέφτομαι, ισχύει αυτό για όλα όσα επιθυμούμε. Αν προσπαθήσεις να την κρατήσεις, να την κρατήσεις για τον εαυτούλη σου, δεν είναι μόνο ότι θα τη δεις να συντρίβεται από το άγαρμπο κράτημά σου, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να γίνεις θύμα της, αλλά αυτή θα κακοφορμίσει μέσα σου. Θα αλλοιωθεί σε ασχήμια και μικρότητα. Πόσο προφανής είναι η κομπλεξική συμπεριφορά κάποιου άνδρα που επιτίθεται σε μια γυναίκα που προηγουμένως επιθυμούσε και έλουζε με υποσχέσεις και επαίνους, είτε στην ίδια είτε πίσω από την πλάτη της, στην παρέα του, επειδή «δεν του έκατσε». Αν ήξερε πόσο άσχημος και αποκρουστικός γίνεται ο ίδιος εκείνη τη στιγμή, πόσο εύκολα καταλαβαίνουν οι άλλοι τη συμπεριφορά του…

.

Όμορφη που περπατάς στο δρόμο, αν ψάξεις καλά, θα βρεις ίσως και μια δική μου κλεφτή ματιά και την ευχή να είσαι καλά που στόλισες τον περίπατό μου. Όμορφη που περπατάς στο δρόμο, σε αγαπώ όπως αγαπώ τα πουλιά και τα δέντρα, το φεγγάρι και τα άστρα, τον ήλιο που με ζεσταίνει και τη γη που πατώ και πατάς… και αν πάλι θέλει η καρδούλα σου γαμ*σι, εδώ είμαστε!

.

Η ομορφιά δεν είναι υπόσχεση, είναι η ίδια ανταμοιβή και τροφή της ψυχής.

12 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ η πόα της ουτοπίας
τα κορίτσια οι παραπλανημένες Πλειάδες
τα κορίτσια τ' Αγγεία των Μυστηρίων
τα γεμάτα ως πάνω και τ' απύθμενα

. . .

Η 'Ερση, η Μυρτώ, η Μαρίνα
η Ελένη, η Ρωξάνη, η Φωτεινή
η 'Αννα, η Αλεξάνδρα, η Κύνθια

Των ψιθύρων η επώαση μες στα κοχύλια
μιά χαμένη σαν όνειρο: η Αριγνώτα
ένα φως μακρινό που λέει: κοιμήσου
σαστισμένα φιλιά σαν πλήθος δέντρα

Το λιγάκι πουκάμισο που τρώει ο αέρας
το χνουδάκι το χλόινο πάνω στην κνήμη
του αιδοίου το μενεξεδένιο αλάτι
και το κρύο νερό της Πανσελήνου

* * *
Οι πιο πανω στιχοι αφιερωμενοι σε σενα Περαστικε
(δεν πιστευω οτι χρειαζεται να αναφερω το ονομα του Ποιητη).

Ευχαριστω σε που μου τους εφερες στην μνημη. Ειδικα χθες βραδυ με την Πανσέληνο.

Ευχομαι πολλα
"σαστισμενα φιλια, σαν πληθος δεντρα" και στους δυό μας.
Δοσμενα απο τα κορίτσια που αναφέρει ο Ποιητης πιο πάνω.
Αναμεσα τους, εχω διαλεξει ηδη εκεινη που θα (ηθελα να) μου τα δωσει.

christos milionis είπε...

Πιες τωρα ενα φασκομηλο-φραπε να ηρεμησεις.

Χρήστος Καλογριδάκης είπε...

"και αν πάλι θέλει η καρδούλα σου γαμ*σι, εδώ είμαστε!"

Ε έτσι ναι...συμφωνώ με όλη την ανάρτηση!!! Χαχαχαχαχα.

Πραγματικά όμως, χάρμα οφθαλμών!

Aristea-Stray.gr είπε...

Περαστικε απο τα κοριτσια που αναφερει ο Jolly προτείνω στην παρακάτω να δωσεις τα φιλια σου.

Χαίρε με τα λυτά μαλλιά η χρυσίζοντας τον άνεμο
Χαίρε με την ωραία λαλιά η δαμάζοντας τον δαίμονα.

Καλή διασκέδαση ;)

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, ευχαριστώ για την αφιέρωση και την ευχή. Πιστεύω όλοι οι αναγνώστες να αναγνώρισαν τον ποιητή και το έργο :)

christo, μεγάλη υπόθεση το φασκόμηλο φραπέ!

Χρήστο, χάρμα οφθαλμών ποια; Η κοπέλα στο σκίτσο; Είναι νομίζω φιλενάδα του επίσημου πικρόχολου :P

Aria, ναι, έτσι μου αρέσουν :) Η διασκέδαση όταν τη βρω :P

Unknown είπε...

Μην είσαι τόσο σκληρός με το φύλο σου..πολλές φορές το φύλο μου δεν ψάχνει τίποτε άλλο παρά ένα πεινασμένο κοίταγμα όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη και αποφασίζει να βγει από το σπίτι της..δυστυχώς πρέπει να είμαι κ γω σκληρή με το φύλο μου!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Stilvi. Σίγουρα συμβαίνει και αυτό, σκέφτομαι όμως εκείνη την κοπέλα που έσκυβε να δει τα εφημερεύοντα σε ένα φαρμακείο και τον τρόπο που την κοιτούσαν δύο τύποι από πίσω, σκέφτομαι και μια φίλη μου που μου είχε πει ότι σκέφτεται τι να κάνει όταν περπατώντας στη γειτονιά της βλέπει μπροστά της στο δρόμο κάποια αντροπαρέα. Η συμπεριφορά δεν δικαιολογείται από τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να την υποδεχτούν κάποιες γυναίκες.

scarlett είπε...

Ομορφος ο υμνος σου στην ομορφια των γυναικων !
Το ομορφο το θαυμάζουμε όλοι μας Περαστικέ, και θα συμφωνησω πως στην Ελλαδα οι άντρες στην πλειονοτητα τους σκεφτονται και εκφραζονται χυδαια.

Αλλα δεν έχει αδικο και η Stilvi. Υπαρχουν γυναικες που ζουν για να προκαλουν κι εκεινες μαλλον δεν τις ενοχλουν τα βλέμματα που περιγράφεις

Χρήστος Καλογριδάκης είπε...

Γενικά το είπα το "χάρμα οφθαλμών".

Για όλες τις γυναικείες υπάρξεις που φορούν ελαφρά ρούχα!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Scarlett, ευχαριστώ για τα καλά λόγια :)

Χρήστο, σωστό, για αυτό με το σεβασμό μας πρέπει να τις ενθαρρύνουμε :P

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα...

Γεια σου περαστικέ! Είχα να μπω στη σελίδα σου από το ποστ "Εσωτερική υποτίμηση = ανόητος και παραπλανητικός νεολογισμός" κι απ'ό,τι βλέπω έχουν σφίξει για τα καλά οι ζέστες στην πατρίδα, πράγμα οπυ με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το φασκόμηλο φαίνεται ό,τι πρέπει για "ανεβασμένες θερμοκρασίες". Το ίδιο και τα ποστ σου, που στην πλειοψηφία τους δροσίζουν με την απλότητά τους. Να'σαι καλά και καλό καλοκαίρι.

Το ποιηματάκι έγραψε!

Διονύσης

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Διονύση, να είσαι καλά και καλό καλοκαίρι και σε εσένα! Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο καιρός εδώ και αρκετές ημέρες έχει τρελαθεί λίγο. Είναι μουντά και βρέχει συχνά. Ταιριάζει με τη γενική κατάσταση...