Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Φασκόμηλο φραπέ

Βάζουμε τα φυλλαράκια σε ένα φλιτζάνι και βράζουμε νερό. Ρίχνουμε στο φλιτζάνι το βραστό νερό, όχι πάνω από το μισό του φλυτζανιού, για να μην αραιωθεί μετά πολύ το αφέψημα με τα παγάκια. Περιμένουμε για 10 λεπτά (αν βράζουμε με το νερό το φασκόμηλο χρειάζεται μόνο ένα λεπτό νομίζω). Βάζουμε μερικά παγάκια σε ένα σέικερ και με σουρωτήρι, για να μην πέσουν φυλλαράκια, ρίχνουμε μέσα το αφέψημα. Θα πρέπει τα παγάκια να είναι αρκετά για να μη λειώσουν όλα, αλλά όχι πάρα πολλά. 7-8 μικρά παγάκια συνήθως αρκούν. Κτυπάμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι με καλαμάκι. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε παγάκια.

.

Είναι εξαιρετικά αρωματικό και δροσιστικό! Ο κουλ τρόπος για να απολαμβάνετε το φασκόμηλό σας και το καλοκαίρι.

.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη ή μέλι στο φλιτζάνι πριν να ρίξετε το αφέψημα στο σέικερ. Χρησιμοποιώ παρόμοια μέθοδο και για εκλεκτό παγωμένο τσάι, αποφεύγοντας τα αποκρουστικά σιρόπια ή μίγματα που κυκλοφορούν.

.

Εις υγείαν σας!

6 σχόλια:

cyrus είπε...

Στην υγειά σου, Περαστικέ. Εγώ το έχω ρίξει στον εσπρέσο, και μάλιστα ζεστό...

aria είπε...

Οτι πρέπει για μεσήλικες που νεανίζουν :D

athinovio είπε...

κοίτα να το πατεντάρεις πριν κλέψει την ιδέα η λίπτον

Περαστικός είπε...

cyrus, στην υγειά σου και σε σένα! Πίνω εσπρέσο, αλλά ομολογώ ότι για 2-3 μήνες το καλοκαίρι το κάνω εσπρέσο φρέντο.

Aria, το φασκόμηλο είναι παρεξηγημένο! :P

Athinovio, λες να το δούμε ice-φασκόμηλο; :)

Τυπος Νυχτερινος είπε...

Όχι άλλο φασκόμηλο, Περαστικέ μου!
(κατά το όχι άλλο κάρβουνο μωρεεεέ)

Επί 42 ημέρες, ήπια τόσο φασκόμηλο όσο δεν παράγουν οι πλαγιές και οι ραχούλες της έρμης πατρίδος μας (το πώς και το γιατί της φασκομηλοκατάνυξης, είναι άλλη ιστορία).

Ως εναλλακτική, σου προτείνω να κάνεις το ίδιο με δυόσμο κι όχι μέντα.

Θα έχεις το παραδοσιακό κι απίστευτα δροσιστικό Μαροκινό τσάι σε καλοκαιρινή και εντελώς ελληνική εκδοχή!

Σμουτς.

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ για την ιδέα, Τύπε, να είσαι καλά!