Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2007

Τα γειτονάκια - Ενημερωμένο

Οι μόνοι γείτονες που συμπαθώ είναι αυτοί που άλλοι ίσως να θεωρούσαν τους περισσότερο ενοχλητικούς. Κατέφτασαν πριν από λίγα χρόνια και, χωρίς κανένα συμβόλαιο ή μισθωτήριο, εγκαταστάθηκαν στον φωταγωγό που βλέπει σε έναν ακάλυπτο χώρο και εκεί έκαναν τις φωλιές τους, πάνω στα τσιμεντένια δοκάρια της πολυκατοικίας. Είναι εριστικοί, βρίζουν χυδαία, τσακώνονται και αφοδεύουν όπου να ‘ναι. Για χάρη τους προσέχω τα βράδια να μην ανάβω πολύ συχνά το φως στην κουζίνα, καθώς κοιμούνται νωρίς, και καθαρίζω τα περβάζια του μπάνιου και της κουζίνας από τα προϊόντα της πέψης τους δύο φορές την εβδομάδα. Παρόλα αυτά τους συμπαθώ αυτούς τους τύπους, που κάποιες φορές την αράζουν και στα περβάζια μου, παρατηρώντας με με επιφυλακτικότητα και ενδιαφέρον καθώς κάνω διάφορες δουλειές στην κουζίνα ή πίνω λίγο νερό, αναρωτώμενοι ίσως τι να θέλει αυτό το παρείσακτο και περίεργο χοντροκομμένο πλάσμα στα χωράφια τους.

Οι άλλοι γείτονες, οι χωρίς πούπουλα και αντιπαθητικοί, ευτυχώς, για τους ίδιους, δεν έχουν πει τίποτε ούτε έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν οι φωλιές τους. Θυμάμαι μόνο κάποτε, τότε που η υστερία με τη γρίπη των πτηνών είχε φτάσει στη κορύφωσή της, που η γειτόνισσα του από πάνω διαμερίσματος (που λόγω θέσης δεν είχε πρόβλημα από κουτσουλιές) μού εξέφρασε μια ανησυχία για τον μαντράχαλο το γιο της. Λες και θα κολλούσε την ασθένεια με κάποιο τρόπο από τα περιστέρια του φωταγωγού που, με κάποιο απίθανο τρόπο, στο κέντρο της Αθήνας, θα είχαν έλθει σε επαφή με άγρια μεταναστευτικά πουλιά που θα ήταν φορείς της ασθένειας. Όλα τα πιθανολογούμενα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν ένα ή δύο και αυτά κάπου σε παραμεθόριες περιοχές. Αλλά ναι, ο μπούλης της ανόητης κινδύνευε από τη γρίπη των πτηνών εξαιτίας των περιστεριών του φωταγωγού μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτό πηγή ανησυχίας και όχι, π.χ. η πιθανότητα να κολλήσει ο μπούλης AIDS από καμιά π***άνα ή κάποια άλλη μεταδοτική νόσο από άλλο άνθρωπο. Ίσως να έπρεπε να του φορούσε και ζώνη αγνότητας (για έφηβο μιλάμε) ή στολή προφύλαξης από μολυσματικούς παράγοντες όταν έβγαινε από το σπίτι. Τέλος πάντων, έλαβε τη δέουσα απάντηση.

Αντίθετα, ευχάριστα με εξέπληξαν οι ξένοι εργάτες του συνεργείου που πέρυσι έβαψε και συντήρησε την πολυκατοικία, αυτοί έστησαν σκαλωσιές παντού και ανησύχησα πραγματικά για τις φωλιές των γειτόνων μου, που είχαν και αβγά μέσα. Αδίκως, οι άνθρωποι έκαναν τη δουλειά τους και όταν έφτασαν στα συγκεκριμένα σημεία, χωρίς να τους πάρω χαμπάρι, μετακίνησαν προσεκτικά τις φωλιές και τις ξανατοποθέτησαν στη θέση τους με μεγάλη φροντίδα.
.
Καλές πτήσεις εύχομαι λοιπόν στους μικρούς μου γείτονες με τους πουπουλένιους πρωκτούς και τέλος κακό σε αυτούς που δηλητηριάζουν πουλιά και ζώα.
Η μία πλευρά...
και η άλλη πλευρά...

6 σχόλια:

gaidara είπε...

:)

ναι κι εγώ τους προτιμώ δίποδα με φτερά αντί δίποδα με χέρια...

aerostatik είπε...

πουπουλένιους πρωκτούς !!!!!
εκφραστικά προχωρημένο ....

doctor είπε...

Δεν βάζεις CD εκφοβισμού, όπως κρεμάνε οι Αθηναίοι;;;

Τι κιτσαριό είναι αυτό με τα cd στα μπαλκόνια για να μην έρχονται τα πουλιά...

Τι περίεργο θέαμα η συνάντηση ενός Αθηναίου-εξωγήινου με την φύση.

doctor

Περαστικός είπε...

Καλημέρα σας.

Και εμένα με ενοχλούν τα αιωρούμενα CD. Εξάλλου οι κουτσουλιές είναι μια χαρά λίπασμα και μέρος της διαδικασίας που θα επαναφέρει το περιβάλλον στις πόλεις μας στη φυσική του κατάσταση όταν θα έχουμε εξαφανιστεί εμείς.

ellinida είπε...

Λατρεύω τα περιστέρια. Είχα πολλά στο Φάληρο. Εβγαινα στο μπαλκόνι και τους πέταγα καλαμπόκι και πέταγε γύρω μου ένα ολόκληρο σμήνος. Υπέροχη αίσθηση.
Κάποτε τρύπησαν το πλέγμα και μπήκαν στο πατάρι. Αδειασα το πατάρι και το άφησα στα περιστέρια. Κοντά στον θερμοσίφωνα είχαν φτιάξει τις φωλίτσες τους.
Σ'ευχαριστώ που μου τα θύμισες.

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Ellinida, πολύ καβγατζήδες τύποι όμως :)