Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2007

Προ-αποκαλυπτικά

...και εν τω μεταξύ, άνθρωποι κτίζουν πάνω σε απανθρακωμένα δάση, σε απανθρακωμένα ζώα, σε απανθρακωμένους ανθρώπους. Αν δεν κάψεις δάσος, σπίτι δεν στεριώνει. Κάτι άλλοι άνθρωποι τρίβουν με χαρά τα χέρια τους γιατί λειώνουν οι πάγοι και ανοίγει το βορειοδυτικό πέρασμα από την Ευρώπη στην Ασία βορείως του Καναδά. Η διώρυγα του Παναμά θα είναι περιττή. Επίσης, χωρίς πάγους, ο μεγάλος πλούτος της Αρκτικής θα είναι πλέον προσιτός.

Οι υπερδυνάμεις και άλλα κράτη ερίζουν για αυτό τον πλούτο και πάνε και καρφώνουν σημαιάκια στους βυθούς των πόλων, σχεδιάζουν λιμάνια και καταστρώνουν σχέδια εξόρυξης. Αν η κόλαση έρχεται, δεν υπάρχει λόγος να μη βγάλει κάποιος λίγο κέρδος από αυτό, επεκτείνοντας και την εθνική του κυριαρχία. Μοιράζουμε και σερβίρουμε το πτώμα μας σε μερίδες (ή "φιλέτα"). Ας πρόσεχε ο πλανήτης, ας πρόσεχε η φύση, ποιος τους είπε να γεννήσουν το κακοήθες καρκίνωμα, τον δήμιο, τον βιαστή της μάνας του, Γης, τον άνθρωπο; Τόση είναι η λύσσα αυτού του πλάσματος που και τώρα ακόμη εξακολουθεί να ασχημονεί στο πτώμα της νεκρής του μητέρας, τώρα που το κεφάλι του έχει περάσει για τα καλά στην οπή της γκιλοτίνας και η βαριά λεπίδα είναι έτοιμη να πέσει στον ελεεινό του, αναψοκοκκινισμένο σβέρκο. Σοφοί δε προσιόντων... αλλά χρειάζεται να είσαι σοφός για να καταλάβεις σήμερα ότι κάτι πάει πολύ στραβά με το πλάσμα που λέγεται άνθρωπος;

Εξουσία και χρήμα, αλλά μπορείς με αυτά να δροσίσεις το λαρύγγι σου; Μπορείς να γεμίσεις την πισίνα σου; Ίσως και να μπορείς ή τέλος πάντων μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα είσαι ο τελευταίος που θα διψάσει, ότι θα απολαμβάνεις να χύνεις το νερό άσκοπα όταν οι άλλοι θα παλεύουν μεταξύ τους για να το μαζέψουν από την αποχέτευσή σου. Αλλά όχι, δεν είναι έτσι, φταίει ότι είμαι απαισιόδοξος. Πάντα μέχρι τώρα βρίσκαμε τη λύση, πάντα οι καταστροφολόγοι διαψεύδονταν. Τα πράγματα δεν λειτουργούν γραμμικά και η επιστήμη έχει λύσεις. Μπορούμε πάντα να κρεμάσουμε τις ελπίδες μας σε έναν από μηχανής ιατρό, σε μια μεταμόσχευση, αρκεί να μην ανακαλύψουμε την τελευταία στιγμή, με την έκπληξη του ανθρώπου που ήλπιζε να σωθεί, όπως πάντα, και ξαφνικά οι ελπίδες του διαψεύδονται και ολισθαίνει στο χαμό του, ότι ο όγκος έχει κάνει μετάσταση.

Αφιέρωση: Αφιερώνεται στους πολιτικούς και άλλους ανοήτους που είδα για λίγο σε μια εκπομπή να δυσπιστούν (με ειλικρίνεια;) για το πόσο εύκολη είναι η παράνομη δόμηση σε δασικές εκτάσεις και ότι όλα γίνονται με την ευλογία τοπικών αρχών και βουλευτών. Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν, τρίτη περίπτωση δεν χωρεί: ή οι άνθρωποι όντως είναι καλοπροαίρετοι, αλλά αφελείς και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, οπότε πρέπει να πάνε σπίτι τους, ή έχουν γνώση και ενδεχομένως και συμφέρον και λένε ανερυθρίαστα ασύστολα ψέματα, οπότε πρέπει να πάνε σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: