Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Επινοητικότητα

Ο Αλόνσο και ο Φρήντριχ ήταν πολυμήχανοι άνθρωποι, όταν χάλασε η σειρήνα του ασθενοφόρου τους, δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν μια προσωρινή λύση.

Η ανατομία ενός ποστ ή ένα συνειρμικό ταξίδι:
Εχθές το βράδυ περπατούσα στην Αθήνα. Την ήσυχη βόλτα μου διέκοψε η σειρήνα ενός ασθενοφόρου. Μετά τις πρώτες ανακλαστικές σκέψεις συμπάθειας για τον εν κινδύνω συνάνθρωπο, σκέφθηκα τα πληρώματα των ασθενοφόρων, το βάρος του καθήκοντός τους και το πώς εξοικειώνονται με την εργασία που κάνουν. Η ιδέα ενός σκίτσου/κειμένου για το ιστολόγιό μου άρχισε να γεννιέται. Εν συνεχεία, το ταξίδι των συνειρμών εμφάνισε στην οθόνη του μυαλού μου την εικόνα ενός υπερβολικά ευαίσθητου συνοδηγού ασθενοφόρου ο οποίος θα έκλαιγε σε κάθε μεταφορά ασθενούς. Η ιδέα μου φάνηκε συμπαθητική αλλά κάπως υπερβολική. Οι συνειρμοί μου επεκτάθηκαν σε ηχητικό επίπεδο και έκανα τη σύνδεση κλάματος και σειρήνας ασθενοφόρου. Ο κλαψιάρης συνοδηγός του ασθενοφόρου αντικαταστάθηκε από ένα μωρό που θα υποκαθιστούσε τη σειρήνα, τοποθετημένο εκεί από το πλήρωμα του οχήματος. Η ιδέα ήταν υπερβολικά "μαύρη" για να αντισταθώ. Την τελική εικόνα που διαμορφώθηκε στο μυαλό μου τη βλέπετε παραπάνω.

8 σχόλια:

seaina είπε...

Χα χα χα! Καλό, μαύρο .. μα καλό!!!

ou ming είπε...

Βλέπω ένα 666 μπροστά ή κάνουν τα μάτια μου πουλάκια;

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Seaina.

Σωστά το βλέπεις Ou Ming, σκέφτηκα τι 166 τι 666, εξάλλου ταιριάζει σε αυτούς τους δύο τύπους με αυτά που κάνουν :P

Lion είπε...

α) Καλα η "σειρηνα" στην σκεπη, αλλα ο οδηγος / συνοδηγος γιατι γελανε ετσι;

β) ο ασθενης ειναι μεσα; με τετοιο πληρωμα ασθενοφορου, μαλλον θαχει ηδη πεθανει (απ τα γελια)

γ) ελπιζω το ασθενοφορο να μην πατησε τελικα το απεικονιζομενο ζωακι. Αλλιως θα σε καταγγειλω στην ΕΠΣ (Επιτροπη Προστασιας Σκιτσων). Αρκετους μπελαδες ειχες προσφατα οταν διαδηλωσαν εναντιον σου και σε κατηγγειλαν οτι τους πινεις το μελανι.

Υ.Γ. οι διαπραγματευσεις σου με την κυρια στα κοκκινα ευοδωθηκαν;

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Dralion, α)μάλλον από ικανοποίηση για τη λύση που βρήκαν, β) νομίζω ότι έπεσε στο δρόμο από την πίσω πόρτα που άφησαν ανοικτή, γ) Όχι, το ζωάκι είναι κασκαντέρ, ειδικά εκπαιδευμένο για επικίνδυνες σκηνές, Υ.Γ. Ναι, με έβαλε να της σκιτσάρω πιο σεμνά ρούχα.

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

πολύ καλό!!!... θα 'θελα όμως να δω και τη συνέχεια... πως δηλαδή το ασθενοφόρο αυτό φθάνει στο νοσοκομείο... και πως υποδέχονται τον ασθενή οι επαγγελματίες του πόνου...

Yellow Kid είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα σχεδιάκια σου περαστικέ! Κρίμα που εμένα δν πιάνει το χέρι μου, μα καθόλου!
Εξαιρετικό επίσης κείμενο με χιούμορ και φαντασία. Είσαι τύπος 3 σε 1!

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Γαϊδάρα, μα... εσείς θέλετε υπερπαραγωγή :P

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Yellow Kid, απολαμβάνω επίσης πολύ το blog σου.