Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

Φαινόταν ύποπτος

"He did look a bit suspicious..."
***
Το παρόν σκίτσο είχα σχεδιάσει στα τέλη του 2005, με αφορμή την εκτέλεση ενός Βραζιλιάνου στο μετρό του Λονδίνου από αστυνομικούς. Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες του περιστατικού, αλλά είχε φανεί ύποπτος λόγω του σακιδίου που μετέφερε, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο μετρό.
*
1. Αφιερούται εις όλα τα όργανα της τάξης που καταχρώνται την εξουσία τους, είτε από πνεύμα αυταρχισμού και σαδισμού είτε απλώς για να διαπράττουν αδικήματα, μέχρι και κλοπές και ληστείες μεταναστών, υπό την κάλυψη και την εξουσία της στολής τους, και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης που τους καλύπτουν πάντα. Στη χώρα που το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.
*
2. Αφιερούται στο σωφρονιστικό μας σύστημα που επιτέλους βρέθηκε κάποιος διεθνής οργανισμός να μας τρίψει στη μούρη ότι είναι απαράδεκτο και αντίθετο σε κάθε έννοια σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
*
3. Αφιερούται στους ελληνικούς δημόσιους κ**** που προσγειώνονται απότομα σε ξένα αεροδρόμια όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν χώρες όπου το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" δεν περνάει.
*
4. Αφιερούται στους επαγγελματίες αριστερούς, στους κρατικοδίαιτους δεξιούς, στους συνδικαλιστές-προστάτες (με την κακή έννοια το "προστάτες"), στους δημόσιους υπαλλήλους που πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο όπου όλοι θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι όπως αυτοί, στους κρατικιστές, σε όσους πιστεύουν ότι η παιδεία (όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα εδώ που τα λέμε) πρέπει να αποτελεί μονοπώλιο του κράτους, το οποίο, βεβαίως, αποδεδειγμένα είναι η πηγή κάθε πνευματικής δημιουργίας, καινοτομίας, προόδου και οικονομικής-κοινωνικής ανάπτυξης.
*
5. Αφιερούται στους κρατικοδίαιτους ψευτοεπιχειρηματίες-μεγαλοαπατεώνες που ταυτίζουν την ανομία, την ασυδοσία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά με την ελεύθερη οικονομία, με την οποία έχουν τόση σχέση όση η πειρατεία με την εμπορική ναυτιλία.
*
6. Αφιερούται στους κύναιδους που πιστεύουν ότι η διαστροφή τους πρέπει να αποτελεί πρότυπο ζωής και θέλουν να την προβάλλουν και να την επιβάλλουν με κάθε αφορμή, ανάγοντας τη σιχαμερή πράξη του πρωκτικού σεξ σε ιδεολογία και διεκδικώντας ακόμη και το δικαίωμα υιοθεσίας και ανατροφής παιδιών στο υγιές ομοφυλοφιλικό οικογενειακό τους περιβάλλον.
*
7. Αφιερούται σε όλους αυτούς που κάνουν τη διαφορά ή την απόκλιση ή την ασθένεια ή την υπεροχή του άλλου βρισιά και θεωρούν εαυτούς "φυσιολογικούς" ανθρώπους.
*
8. Αφιερούται στους ετερόφυλους επιβήτορες που δεν αφήνουν θηλυκό για θηλυκό στην ησυχία τους και στα θηλυκά που φρονούν ότι το αιδοίο τους αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Αφιερούται και σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι όλα πρέπει να όζουν σπέρμα και κολπικά υγρά. Αφιερούται και στους σεμνότυφους που βράζουν και απολυμαίνουν τον κόσμο.
*
9. Αφιερούται σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη να κολλούν ετικέτες σε όλους και σε όλα, στερούμενοι προφανώς το χάρισμα της αυτόνομης λογικής σκέψης, για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο.
*
10. Αφιερούται, αφιερούται, αφιερούται... γενικά σε όλους αυτούς που περιφρονούν ή βιάζουν τη λογική και πιστεύουν ότι η αλήθεια είναι ένα σακάκι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, στους φόβους, στις προκαταλήψεις τους, στις ανασφάλειές τους, στην αδηφαγία τους. Αφιερούται και στους ψευτοορθολογιστές που κάποτε μπορεί να ανακαλύψουν ότι όλα όσα θεωρούσαν βεβαιότητες δεν ήταν παρά η νερολακούβα στην οποία ζούσαν και που ξαφνικά έχει αρχίσει να στεγνώνει από τον ήλιο.
*
Θεέ, Σατανά ή Τίποτα ή όπως στο διάβολο σε λένε, πάρε αυτούς ή πάρε εμένα. Θα γλιτώσουν και οι δύο πλευρές, η μία από τα ελαττώματα της άλλης.
-
On my corns too long you've tread...

5 σχόλια:

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Reflex είπε...

Well, with that ridiculous red costume and a big white beard who doesn't (I'm obviously joking) ;)

*...Nantia...* είπε...

Σωστός..

Στέλλα είπε...

Νομίζω ότι αυτό ταιριάζει κατά κάποιο τρόπο στις μέρες μας, στην υπόθεση του Ζαχόπουλου. Τώρα ποιος έχει τραβήξει τη σκανδάλη και ποιος έπεσε νεκρός... έχω την εντύπωση πως αλληλοπυροβολήθηκαν οι δυο πλευρές και το αίμα ρέει άφθονο, και όχι χωρίς λόγο... Αλλά το κείμενό σου, κι οι αφιερώσεις σου είναι και σ'αυτή την περίπτωση ταιριαστές. Το πολιτικό αίσχος κύκλους κάνει...

Περαστικός είπε...

Φαύλους κύκλους...