Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013

ΝΕΡΙΤ, η συνομωσία!


Μπορεί η αξιόπιστη εφημερίδα να νομίζει ότι ανακάλυψε τον παγκόσμιο σιωνισμό πίσω από την ονομασία ΝΕΡΙΤ*, αλλά, οι αναγνώστες αυτού του μπλογκ μπορούν να πληροφορηθούν την ακόμη πιο σκοτεινή αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι, δεν πρόκειται για συνομωσία του παγκόσμιου σιωνισμού, αλλά για συνομωσία των… να ηχήσουν τα τύμπανα, παρακαλώ, ΤΖΕΝΤΑΪ!!!

Μάλιστα, Νερίτ δεν είναι παρά ένα από τα δύο φεγγάρια του πλανήτη Όσσους από το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων, όπου είχαν βρει καταφύγιο μερικοί εκπατριμένοι Νέτι, ενώ υπήρχε εκεί και στρατιωτική βάση κατά του Μανδαλοριανούς πολέμους. Για όσους ενδιαφέρονται, εδώ! Πολλά λοιπόν τα ερωτήματα που εγείρονται για την αληθινή ταυτότητα αυτών που μας κυβερνούν και ορίζουν τις τύχες του τόπου.

Πέρα από αυτά και όλα τα θλιβερά του κλεισίματος της ΕΡΤ, με απασχολεί και ένα άλλο ζήτημα, αυτό το «Ι» μέσα στο ξεΝΕΡΙΤ. Ως μεταφραστής, όπου με παίρνει, δίνω αγώνα για την καθιέρωση της λέξης «Διαδίκτυο» αντί του άκλιτου και ξενόφερτου «Ίντερνετ» που συχνά ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε ελληνικά κείμενα γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. Δεν με πειράζουν οι ξένες λέξεις, αρκεί να μην υπάρχουν άλλες θαυμάσιες επιλογές στα Ελληνικά που να αποδίδουν το νόημά τους τόσο καλά και να είναι τόσο επιτυχημένες όσο σε αυτή την περίπτωση. Αν περάσει αυτό το ξεΝΕΡΙΤ θα είναι, όπως καταλαβαίνετε, μεγάλο πλήγμα για τον ιερό σκοπό μου. Αν δεν τους αρέσει το ΝΕΡΔΤ (ακούγεται μήπως σαν
nerd [σπασίκλας];), τέλος πάντων, ας κάτσουν κάτω να βρουν κάτι άλλο. Απορώ μάλιστα πώς ένα κόμμα με τόσους γλωσσαμύντορες και υπερπατριώτες, όπως η ΝουΔού, επέλεξε αυτό το ξεΝΕΡΙΤ. Μήπως υποκρύπτεται όντως συνομωσία; Μήπως να γράψω στον Φαήλο;

* Από την έρευνα που έκανα βρήκα ότι Νερίτ είναι γυναικείο όνομα στα Εβραϊκά που σημαίνει κάτι σαν κερί/αναμμένο κερί/φλόγα, κάτι σαν το δικό μας Φωτούλα δηλαδή,
εδώ και εδώ.

Και δύο ανακοινώσεις για φιλόζωους, εδώ και εδώ.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικέ, may the SAUCE be with you !

(O Dormammu είμαι, για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο λογαριασμός Google μου κάνει κόλπα, μάλλον τον μπλόκαρε ο Darth Maul).

Περαστικός είπε...

Dormammu, may the fork be with you και πρόσεχε τη σκοτεινή πλευρά! Μήπως σε «κατεβάσανε» και εσένα όπως την ΕΡΤ;

Avonidas είπε...

Να δω την Έλλη Στάη με Δίδυμους Κότσους, και τι στον κόσμο ;-)

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Darth Simos: "Ο Alderaan ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και έπρεπε να ανατιναχθεί"

Βλέπω τώρα το live streaming της ΕΡΤ, και σκέφτομαι ότι ένα κατάλληλο ακρωνύμιο θα ήταν ΙΧΩΡΤ: Ίντερνετ Χωρίς Ραδιοφωνία-Τηλεόραση

Το νέο ακρωνύμιο περιλαμβάνει το αρχαιοπρεπές ιχώρ, οπότε θα έχει απήχηση και στη Χ.Α. Ασφαλώς, οι επικοινωνιολόγοι της τρικομματικής θα βρούν κάποιο τρόπο να διώξουν το ενοχλητικό 'Τ' στο τέλος.

Περαστικός είπε...

Avonidas, εξαιρετικό το ΙΧΩΡΤ!

Ανώνυμος είπε...

H Ραδιοτηλεόραση είναι μια λέξη (μόλις είδα ότι την αναγνωρίζει και η πυραλώπηξ) οπότε το «Τ» δεν χρειάζεται. Άρα σκέτο ΙΧΩΡ είναι μια χαρά.

τώρα όταν βλέπω πολλές λέξεις να συνωστίζονται αυτό που σκέφτομαι είναι ότι χρειαζόμαστε άλλη μία! Τι λέτε για «πολυαναμετάδοση»; (ξεκίνησα την χαοτική μου σκέψη από την EBU που αναμεταδίδει την ΕΡΤ)

Περαστικός είπε...

Ανώνυμος, βλέπω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και το πολυμετάδοση! Υποθέτω και τα δυο μπορούν να βρουν τις χρήσεις τους :)