Κυριακή, Μαρτίου 18, 2012

Επιστροφή (επιτέλους)


Η τελευταία περίοδος νοσηλείας μου διήρκεσε πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα. Κάποια προβλήματα σε εξετάσεις και να πώς οι 3-4 μέρες νοσηλείας γίνονται δύο εβδομάδες και βάλε. Η κατάσταση στη γλώσσα εξελίσσεται καλά (οι τελευταίες μαγνητικές έδειξαν «σχεδόν πλήρη υποχώρηση»), αλλά νοιώθω απίστευτα καταβεβλημένος από τις θεραπείες (χημειο- και ακτινο-) και τις όλες διαδικασίες. Έχω αρχίσει να βλέπω τους ιατρούς μου κάπως σαν βασανιστές. Με ενοχλούν όλο και περισσότερα στη συμπεριφορά τους. Δεν ξέρω καν ποιες από τις εντυπώσεις μου είναι αιτιολογημένες. Αυτό που θέλω είναι να τελειώνω και να μην τους ξαναδώ.

Πιο πολύ με ενοχλεί η γαστροστομία που μου έκαναν. Αναγκαίο μου είπαν να γίνει προληπτικά, πριν να εμφανιστούν τυχόν παρενέργειες από τις ακτινοβολίες που θα εμποδίζουν τη σίτιση. Στη δική μου περίπτωση ήταν μάλλον περισσότερο επώδυνη από ό,τι συνήθως. Μου την παρουσίασαν ως σχετικά ανώδυνη διαδικασία αλλά τις πρώτες δύο μέρες ένοιωθα σαν να τραβούσαν να εντόσθιά μου μέσα από αυτή την τρυπούλα. Με ενοχλεί ακόμη και κατά διαστήματα με πονά, δέκα ημέρες μετά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι νοιώθω αυτό το σωληνάκι που κρέμεται από μια τρύπα στο στομάχι μου σαν μια παραβίαση της σωματικής μου ακεραιότητας και κατά φαντασία περιορισμό της ελευθερίας μου. Δεν μπορώ πλέον να φαντασιώνομαι ότι τα παρατάω όλα και «παίρνω τα βουνά» χωρίς προηγουμένως να περάσω από ένα γαστρεντερολόγο για να μου το αφαιρέσει.

Freeeeeeeeeeeeeeedoooooooooooooooom!

26 σχόλια:

scarlett είπε...

Κάνε κουράγιο Περαστικε!

Είναι δύσκολα...αλλά τώρα που επέστρεψες σπιτι , ίσως να είναι λίγο καλύτερα

Θα ερθει και η απελευθερωση σου...πού θα πάει!

Greek Rider είπε...

Περαστικά Περαστικέ.

Λυπάμαι που ταλαιπωρείσαι έτσι άδικα.

Οι γιατροί πάντως (κυρίως χειρούργοι και άλλοι ανάλογων ειδικοτήτων) υποσυνείδητα πρέπει να είναι λίγο σαδιστές, αλλιώς δεν θα έκαναν τέτοιο επάγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Περαστικέ,
περνούσα από τη γειτονιά σας, μα έβρισκα τα
πορτοπαράθυρα κλειστά.
Αυτήν την φορά όμως είδα φως και μπήκα...

Επιτρέψτε μου να έχω την έγνοια σας εκ του μακρόθεν,
αφού δεν είμαι πιο κοντά να συνεισφέρω με κάτι περισσότερο απτό.

Εύχομαι λιγότερο πόνο και καλή δύναμη και κουράγιο, ώστε να περάσουν οι δύσκολες ώρες, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

http://youtu.be/o7zBYWz0uH4


κ.κ.

eilidh είπε...

Περαστικέεεε! :D

Ανησυχήσαμε. :/ Αλλά καλυτερεύεις! :D Όσο για το σωληνάκι, OMG! You're a bit of a cyborg. That's so cool. ^_^ Μην αφήνεις μόνο τον Λάρρυ να στο τραβάει. ;)

αθεόφοβος είπε...

Υπομονή!
Έχεις από ότι κατάλαβα ξεπεράσει το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας οπότε σύντομα θα τελειώσει και μαζί θα υποχωρήσουν και τα ενοχλήματα που είχες από αυτή.
Η ουσία είναι το σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα που είχες.

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι σε εσενα και ολους μας υγεια θανος

Σαββίνα είπε...

Περαστικέ,

Κρατήσου απο τα αποτελέσματα της μαγνητικής.Για τα υπόλοιπα εμπιστεύσου το χρόνο και την αγάπη όλων εκείνων που σε νοιάζονται.Α,και πρόσεχε,μπορεί κάποιοι απο αυτούς να σε ξέρουν μόνο ως "Περαστικό"

hominid είπε...

Λυπάμαι κι εγώ για την ταλαιπωρία που περνάς. Κράτα όμως τα καλά νέα για την πορεία της υγείας σου. Σιγά-σιγά ξεμπερδεύεις.

Ange Alexiou είπε...

Την καλημέρα μου Περαστικέ και "σιδερένιος" :)

Φλύαρος είπε...

Στις δύσκολες στιγμές υπάρχει ένα βίντεο που με εμένα τουλάχιστον με έχει βοηθήσει:
http://youtu.be/WoaktW-Lu38

Ελπίζω να σου αρέσει κι εσένα. Cheer up!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Νά 'ξερες περαστικούλη μου πόσες φορές πέρασα απ' το blog σου γιατί νόμιζα ότι χάλασε το blogroll μου. Την αντιπάθειά σου γιά τους γιατρούληδες την συμμερίζομαι γιατί εγώ δεν τους εμπιστεύομαι κι όλας. Η περιγραφή σου μου θυμίζει μια γαστροσκόπηση που εκανα και ο γιατρος βαριόταν να μου κάνει μέθη. Ετσι μου παρουσίασε με τα πιό ροδαλά χρώματα την διαδικασία κι εγώ δέχτηκα ο βλάκας. Τα ειδα ολα ανάποδα και ησύχασα. Σιγά που θα καναεμπιστευτώ κανέναν τους.

Αντε περαστικέ μου περαστικά να είναι και πάρε και τούτη την αγκαλιά να σου βρίσκεται......

Φιλιά πολλά

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καταλαβαίνω τι είναι να κουνάνε τα καλώδια εντός σου!

Τα πέρασα περαστικέ μου.

Και όλους αυτούς τους ειδικούς δεν θέλω να τους ξέρω!

Σήμερα είμαι ραδιενεργό απόβλητο που με αποκάλεσε μια φίλη.. έκανα σπινθηρογράφημα οστών.

Και η Ανοιξη έξω μας γελάει!!!!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Να 'ξερες πόσο πόνεσα με όσα περιγραφεις.
Σε γαστροστομία είχε υποβληθεί και μια φίλη, που όταν αποκατασταθηκε η υγεία της αφαιρέθηκε το σωληνάκι, έκλεισε η τομή και είναι μια χαρά.
Εύχομαι από καρδιάς να δω/δούμε σύντομα σκίτσο με χαμογελαστό πρόσωπο.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Αλίκη είπε...

Το σημαντικό είναι η καλή εξέλιξη του προβλήματος. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ένα πάρα-πάρα πολύ ενοχλητικό στάδιο -όμως, στάδιο.

Τις πιο καλές μου ευχές!

ΥΓ. Έχω μια γάτα -την Τίγρουλιξ. Νομίζω ότι έχει ερωτευθεί τον Λάρι, από τα σκίτσα και τις φωτογραφίες, και φοβάμαι ότι θα έχουμε δράματα!!

Περαστικός είπε...

scarlett, όσο περνάει ο καιρός νοιώθω κάπως καλύτερα. Είναι και η χημειοθεραπεία με την πλατίνα που με τσακίζει. Αμήν και πότε αυτή η απελευθέρωση.

Greek Rider, ευχαριστώ για τις ευχές. Χρειάζεται μια κάποια σκληρότητα για ένα τέτοιο επάγγελμα, αλλά και αγάπη για τον άνθρωπο. Ίσως να τους αδικώ και λίγο, καθώς σε μια κατάσταση σαν τη δική μου είναι αλήθεια ότι ξεχνάς το σκοπό αυτών των απαίσιων πραγμάτων που σου κάνουν και εστιάζεις μόνο στον πόνο που νοιώθεις εδώ και τώρα.

κ.κ., ευχαριστώ για τις ευχές και το καταπληκτικό τραγούδι!

eilidh, cyborg δεν λες τίποτα. Σήμερα είχα βγάλει τη γάζα για να κάνω μπάνιο και κυνηγιόμαστε με τον Λάρι και το σωληνάκι να κρέμεται :Ρ Σπουδαίο θέαμα.

αθεόφοβε, άλλες 4 εβδομάδες ακτινοβολίες μαζί με αυτή που διανύουμε και παράλληλα μια ολιγοήμερη (ελπίζω) χημειοθεραπεία. Μετά τέλος!

Θάνο, ευχαριστώ και ελπίζω να πιάσει η ευχή σου.

Σαββίνα, ευχαριστώ για όλη την αγάπη :) Προσπαθώ να εστιάζω στα θετικά.

hominid, ανυπομονώ να ξεμπερδεύω.

misoagnosti, ευχαριστώ!

Φλύαρε, κορυφαίο! Είμαι λάτρης και του συγκεκριμένου και των Μόντι Πάιθον γενικά.

Αμάν βρε Ginger, τι πέρασες και εσύ. Τουλάχιστον εμένα με ναρκώσανε όταν μου την κάνανε. Οι πόνοι ήλθαν μετά. Δεν θέλω να τους αδικώ τους γιατρούς, αλλά καλύτερα να μην τους χρειάζεται κανείς :)

Γιαγιά Αντιγόνη, και εγώ στα ραδιενεργά απόβλητα τώρα :) Υπέροχη η άνοιξη σήμερα. Για δες καιρό που διάλεξε να κάνω ακτινοβολίες…

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, ανυπομονώ να μου την αφαιρέσουν και εμένα, ελπίζω ή να μην τη χρειαστώ ή να τη χρειαστώ για όσο γίνεται λιγότερο. Ξέρω ότι η τομή κλείνει σε μια μέρα και δεν χρειάζεται ούτε ράμμα.

Αλίκη, πολύ ενοχλητικό στάδιο όμως λέμε, ουφ. Χαχα, να σου ζήσει η Τίγρουλιξ!

Left Liberal Synthesis είπε...

Μα ο Λαρυ χαμογελά ,πίσω απο το ερωτηματικό.
Οι γατοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
Εμπιστέψου το χαμόγελο του, όσο εμπιστευόμαστε και εμείς τον Περαστικό.
Καλή συνέχεια

Περαστικός είπε...

Left Liberal Synthesis, ο Λάρι είναι μεγάλη παρηγοριά (και ζιζάνιο που δεν με αφήνει σε ησυχία και με τραβάει συνέχεια σε κυνηγητά και παιχνίδια). Ευχαριστώ.

ELvA είπε...

Δεν ειχα ιδεα για τη περιπετεια σου αλλα ευχομαι να πανε ολα καλα και να μη χρειαστει να ξαναπατησεις το ποδι σου σε ιατρειο για πολυ πολυ καιροοο! :)

Περαστικός είπε...

Elva, ευχαριστώ! :)

Ρίνα είπε...

´Ακου τώρα τι φαντάστηκα ! ´Οταν λάβει τέλος όλη αυτή η ταλαιπώρια, - και πιστεύω δεν θ'αργήσει-, φαντάζομαι που λεs , εσένα και τον κύριο γάτο σου τότε,να φωνάζετε ο καθείς με τη δική του προφορά και με όλη σας την ψυχή, την καταληκτική λέξη που έγραψες:

Freeeeeeeeeeeedooooooooooooooom ! ! !

nefeli είπε...

Το βίντεο είναι λίγο αυτοσαρκαστικό:P

Καλημέρα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

KAΛH ΣOY ANOIΞH!

Φιλί και Γλρένιες αγκαλιές

Περαστικός είπε...

ίνα, ανυπομονώ :)

nefeli, είναι, καλό σου βράδυ!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, ευχαριστώ, και για την τρυφερή καρτούλα!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικε,περαστικα.Κουραγια και θα πανε ολα καλα.resident.

Σαββίνα είπε...

Περαστικέ,
Καλό σαββατοκύριακο.Ελπίζω να είσαι καλύτερα.

Περαστικός είπε...

Resident, ευχαριστώ!

Σαββίνα, επίσης, καλό ΣΚ. Καλύτερα δεν μπορώ να πω ότι είμαι, καθώς οι ακτινοβολίες δρουν αθροιστικά, αλλά είμαι στην τελική ευθεία. Προσπαθώ να κάνω υπομονή.