Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2011

Γκριν Γκόμπλιν


Εντάξει, ξεχνάμε το κάλεσμα της προηγούμενης ανάρτησης καθώς δεν είδα ανταπόκριση. Το καταλαβαίνω, η κοινωνία βράζει από θυμό, αλλά δεν έχει διέξοδο. Πολυδιασπασμένη και με τη μία ομάδα να μισεί την άλλη. Να δούμε που θα μας οδηγήσουν όλα αυτά.

Οι κυβερνώντες άρχισαν τις πατριωτικές κορώνες. Πώς το έλεγε ο Samuel Johnson; Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα (patriotism is the last refuge of a scoundrel). Θα έλεγα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τον πατριωτισμό (των άλλων) επικαλούνται οι ανίκανοι, οι άχρηστοι, οι διεφθαρμένοι, οι τελειωμένοι. Τι κάνατε κύριοι τα τελευταία δύο χρόνια που κυβερνούσατε; Με ποιο δικαίωμα εξακολουθείτε να κυβερνάτε έχοντας επιδείξει τέτοια ανικανότητα; Τι μέτρα λάβατε πέρα από τα φορομπηχτικά; Ποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κάνατε; Μόνο να επιβάλετε φόρους ξέρετε. Φόρους άδικους, φόρους καθολικούς, τους οποίους δεν ξέρετε πώς να εισπράξετε, αλλά και η κοινωνία αδυνατεί να καταβάλει πλέον. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφετε ακόμη περισσότερο τη χώρα, φέρνετε το χάος και μας οδηγείτε σε αδιέξοδο. Μπορεί να μη γίνεται επανάσταση, αλλά έρχεται ένας σιωπηρός και μελαγχολικός θάνατος. Μπορεί να μην καταστραφούμε από τη φωτιά, αλλά θα καταστραφούμε από το ψύχος, μπορεί να μην καταστραφούμε με μια έκρηξη, αλλά σβήνουμε από παράλυση. Σε επόμενο χρόνο, η βία, με τη μία μορφή ή την άλλη, θα επικρατήσει πριν να δημιουργηθεί η διάδοχος κατάσταση, καθώς θα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και αγώνας για επικράτηση.

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να παραδεχθείτε καθώς το μόνο που υπάρχει για εσάς είναι η προσκόλλησή σας στην εξουσία, είστε σαν τα στρείδια κολλημένα στην πέτρα, είστε φαιδροί και γελοίοι, αλλά τι να πεις και για αυτούς που σας ψήφιζαν τόσο καιρό; Δεν πρόκειται για ψηφοφόρους και πολίτες, αλλά για πελάτες σας. Θυμάμαι ακόμη τον προϊστάμενο της τελευταίας επιχείρησης όπου εργάστηκα, πριν να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας, που μας προέτρεπε να ψηφίσουμε Σημίτη… για να ανέβει πάλι το χρηματιστήριο. Οι αξιόπιστες λύσεις, η πασοκονεοδημοκρατία. Όποιος τολμούσε να πει πριν από μόλις λίγα χρόνια ότι βρισκόμαστε σε μια αδιέξοδη πορεία που μας οδηγεί με διακόσια χιλιόμετρα πάνω στον τοίχο γινόταν στόχος ειρωνικών σχολίων. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές όλοι περίμεναν τη σωτηρία από τον Γιωργάκη. Πρέπει να πούμε πάντως ότι Κωστάκης και Γιωργάκης κατάφεραν να κάνουν τον Σημιταρά να μοιάζει με γίγαντα της πολιτικής. Αυτό και αν είναι κατόρθωμα.

Δεν μου ήλθε ακόμη η ειδοποίηση για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά την είδα στο taxisnet. Αισθάνθηκα να ανακατεύεται στο στομάχι μου. Κάτι αντιδρούσε πολύ βαθιά μέσα μου. Ένα αίσθημα βαθιάς αδικίας και θυμού. Είναι μια βάρβαρη ληστεία μετά βιασμού αυτό που υφιστάμεθα. Πού να έλθει και ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι επειδή έχεις ένα σπίτι για να μένεις. Είσαι φτωχός; Εξαθλιωμένος; Δεν με ενδιαφέρει, θα πληρώσει φόρο επειδή συμβαίνει να μένεις σε ένα ιδιόκτητο δυαράκι, γκαρσονιέρα. Αλλά σκέφτομαι και επιχειρήσεις που βασίζονται σε μεγάλα ακίνητα, όπως τα ξενοδοχεία. Αυτό σίγουρα θα ωφελήσει την οικονομία.

Να μη θίξουμε τα κακώς κείμενα, οπότε τι κάνουμε; Φόροι, τέλη, χαράτσια σε όσους παράγουν, σε όσους εργάζονται, σε όσους πληρώνουν. Σφάζουν την αγελάδα για να φάνε ό,τι κρέας της έχει απομείνει. Αύριο το πρωί όμως ποιον θα αρμέξουν; Ο Γιωργάκης ο ανίκανος που ήδη μία φορά έριξε την πετσέτα για να την μαζέψει πάλι θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως λόγω αποδεδειγμένης ανικανότητας. Το ίδιο ισχύει για τον «ευφυή» και ευφραδή Ευάγγελο. Πόσο λίγοι αποδεικνύονται όλοι οι «κατάλληλοί μας» όταν περνούν από τη δοκιμασία της πραγματικότητας.

Αντιλαμβάνομαι ότι στα σκαριά βρίσκεται κίνημα «δεν πληρώνω» για τα χαράτσια. Φυσικά, πολλοί δεν θα πληρώσουν από ανάγκη. Τα αισθήματά μου είναι τέτοια που και εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν είναι τόσο ένας επιφανειακός θυμός όσο κάτι βαθύτερο. Ένα αίσθημα ότι σε εξευτελίζουν και σε ταπεινώνουν και απαιτούν να υποκλίνεσαι κιόλας και μπροστά τους. Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι υπάλληλοι εφοριών λένε ψιθυριστά στους διαμαρτυρόμενους πολίτες ότι και αυτοί δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτό και αν είναι κατόρθωμα του πολιτικού κατεστημένου μας. Να απονομιμοποιήσουν πλήρως τα κράτος.

Δεν ξέρω τι μας περιμένει, αλλά προτείνω σιγά-σιγά να μετατρέπετε τις καταθέσεις σας σε κονσέρβες και ξηρά τροφή, ίσως και κάνα μπουκαλάκι νερό, ποτέ δεν ξέρεις… ίσως να ανθίσει και καμιά μαύρη αγορά, πολλές ευκαιρίες για όσους έχουν πλούτο σε είδος.

Αφήστε άθλιοι πολιτικοί μας τις κορώνες, δεν μπορείτε και δεν θέλουμε να μας σώσετε εσείς. Όσοι δεν είστε διεφθαρμένοι είστε αποδεδειγμένα άχρηστοι και ανίκανοι. Λέτε ότι περνάτε δύσκολα και κάνετε θυσίες για να μας σώσετε. Κουβαλάτε λέει σταυρό. Γιατί; Σας υποχρεώνει κανένας να μας εξουσιάζετε; Είστε διάδοχοι κάποιας κληρονομικής μοναρχίας; Είστε βασιλείς; Δεν υπάρχουν άλλοι ικανότεροι από εσάς; Δεν καταλαβαίνετε ότι όσο μιλάτε τόσο τρέφετε την οργή εναντίον σας; Θέλετε να φάτε ξύλο ή χειρότερα;

ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γκριν Γκόμπλιν= "Πράσινο Φάντασμα" κατά την μετάφραση στα περιοδικά του Καμπανά γύρω στα μέσα της 10ετίας του '70. Εκεί που ο Πήτερ Πάρκερ νόμιζε ότι έχει απαλλαγεί απο το Φάντασμα, αυτό επέστρεψε με άλλον να φοράει την στολή του. Κάτι σαν τον Ανδρέα και τον Τζέφρι.

Καλησπέρα Περαστικέ και καλό κουράγιο σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Γεννήτρια και πετρελαιοσόμπα για να ειμαι αυτόνομη χωρίς ΔΕΗ. Συντάσσομαι με τους δεν πληρώνω, δεν θα μπορώ αλλωστε.

Νεφελη

Περαστικός είπε...

Καλό κουράγιο, Ανώνυμε.

Νεφέλη, νομίζω ότι πολλοί δεν θα πληρώσουν από αδυναμία και ίσως ένας σεβαστός αριθμός επειδή δεν θα θέλουν. Να δω τι θα κάνουν με όλο αυτόν τον κόσμο οι αληταράδες που μας κυβερνάνε.

takeaction είπε...

δεν ξέρω αν έχει νομική υπόσταση αλλά καλό είναι να συμπληρώσουμε την ακολουθη "δηλωση ρητής επιφύλαξης" έστω και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας μόνο
www.dsa.gr/word_docs/EK_EISF6.doc

(dsa = δικηγορικος συλλογος Αθηνών)

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ, takeaction. Καθώς όμως, όπως καταλαβαίνω, η πληρωμή θα γίνεται στην τράπεζα, τη συγκεκριμένη δήλωση μπορούμε και σε αυτή την περίπτωση να την υποβάλουμε χωριστά στη ΔΟΥ;