Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

Κάλεσμα σε συγκέντρωση «Πάρτε τα πίσω!!!»


Εχθές το βράδυ, εν θερμώ μετά την ανακοίνωση για τα νέα «έκτακτα» «έκτακτα» μέτρα, είχα ανεβάσει το παρακάτω και μετά  το κατέβασα, περιμένω τις απόψεις σας, αν το στηρίξετε, αν βρει ανταπόκριση, θα είμαι και εγώ εκεί:

Σήμερα, άλλο ένα χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα διάφορα έκτακτα και τακτικά φοροεισπρακτικά μέτρα, προκειμένου να μην αγγίξει κανένας το σάπιο κομματικό και πελατειακό κατεστημένο και το βαθύ κράτος της πασοκονεοδημοκρατίας. Μετά από τις εισφορές αλληλεγγύης (σε ποιους;) και τα τέλη επιτηδεύματος (πρώτα πληρώνεις και μετά έχεις το δικαίωμα να δουλεύεις), μετά από τα άλλα φορομπηχτικά μέτρα και τις ψευτοαπελευθερώσεις επαγγελμάτων, έρχεται και η υποχρέωση να πληρώνουμε νοίκι στο κράτος επειδή έχουμε ένα σπίτι να μένουμε. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Άνθρωποι άνεργοι, φτωχοί, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όσοι έχουν μια ιδιόκτητη γκαρσονιέρα για να στεγάσουν τη μιζέρια τους, καλούνται να καταβάλουν νοίκι για την ιδιοκτησία τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αν η χώρα ήταν επιχείρηση, το διοικητικό συμβούλιο που θα την είχε οδηγήσει σε αυτά τα χάλια θα είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα ή, τουλάχιστον, θα είχε εκδιωχθεί λόγω ανικανότητας. Σε αντιδιαστολή, την Ελλάδα την κυβερνούν και εμφανίζονται σαν σωτήρες της οι ίδιοι που την οδήγησαν στην καταστροφή, οι διεφθαρμένοι και οι ανίκανοι. Πιστεύω ότι υπήρχαν χρονικά περιθώρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, αλλά που αδράνησε για δύο χρόνια προσπαθώντας να προστατεύση το κεκτημένο πελατειακό κράτος. Τώρα απομένει η διαχειριση της καταστροφής.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Την ίδια στιγμή, ο Όλι Ρεν, Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, εκφράζει ικανοποίηση για τα μέτρα. Πιστεύω ότι όλοι ξέρουν ότι αυτό που γίνεται είναι μια ξεδιάντροπη ληστεία των Ελλήνων. Γνωρίζουν ότι τα μέτρα είναι λάθος. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία προοπτική, ότι είναι απλώς φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και σκοτώνουν την αγελάδα που δίνει το γάλα (την οικονομία), με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο έλειμμα και χρέος.  Φως δεν υπάρχει στο τούνελ, αλλά προσπαθούν, παρατείνοντας το μαρτύριό μας, να αρπάξουν ότι μπορούν από τις τσέπες μας πριν να μας εγκαταλείψουν στην εξαθλίωση. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει να ανήκουμε σε αυτή την Ευρώπη!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τα πρόσφατα φορομπηχτικά μέτρα καταπατούν την πιο βασική αρχή της φορολογίας σε ένα κράτος δικαίου: ότι πληρώνει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του και όχι από αυτά που του είναι αναγκαία για την επιβίωσή του. Και όμως, τα πρόσφατα μέτρα δεν κάνουν καμία διάκριση, είναι καθολικά και εξοντωτικά, είναι κάτι σαν φόρος για το δικαίωμά μας να αναπνέουμε. Η ψευτοδιάκριση περί ανέργων δεν πείθει. Είναι απαράδεκτο ότι ενας άνεργος πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι ανεργος και είναι απαράδεκτο ότι ένας ημιαπασχολούμενος ή ένας φτωχός μισθωτός οικογενειάρχης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας θα πρέπει να επιβαρυνθεί με αυτά τα μέτρα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προτείνω:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Κεντρικό σύνθημα: Πάρτε τα φορομπηχτικά μέτρα πίσω! Όχι στη ληστεία!

Κάποιες προτάσεις για βασικό αίτημα και επιμέρους αιτήματα:

Οριστική αποχώρηση/παραίτηση από την πολιτική σκηνή όλου του πολιτικού δυναμικού που υπηρέτησε με οποιαδήποτε ιδιότητα στις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με μια μεταβατική περίοδο υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα στηριχθεί από τις δύο μεγάλες παρατάξεις, αλλά χωρίς ουσιαστική εμπλοκή στο έργο της, με καθορισμένη αποστολή και εντολή:

  1. Διαχείριση μιας γενναίας περικοπής του χρέους. Χρεοκοπία; Ναι, χρεοκοπία! Όπως γράφω και παραπάνω, νομίζω ότι όποιο περιθώριο υπήρχε για κάτι καλύτερο κατασπαταλήθηκε από την αδράνεια και ανικανότητα των κυβερνόντων.
  2. Διαχείριση των διαπραγματεύσεων με τις χώρες του ευρώ για την παραμονή μας ή όχι σε αυτό. Το αίτημα της άμεσης μη αναγνώρισης μέρους του χρέους είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν μας θέλουν στο ευρώ, θα πρέπει να δεχθούν και την περικοπή του χρέους, διαφορετικά, διαπραγμάτευση και διευθετήσεις για την όσο γίνεται πιο ομαλή έξοδό μας.
  3. Εξορθολογισμός του δημοσίου, εγκαθίδρυση αξιοκρατίας, συνέχιση όσων μέτρων είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως του μεγαλύτερου μέρους των μέτρων για την ανώτατη παιδεία.
  4. Ριζική αναθεώρηση της τοπικής αυτοδιοίκηση που δεν είναι παρά μια εστία διαφθοράς και σπατάλης. Είχαμε ένα διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κράτος, με την τοπική αυτοδιοίκηση όλα τα κακά του υψώθηκαν στο τετράγωνο. Θέλουμε ενιαία λογοδοσία και όχι ένα τένις ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλο. Χίλιες φορές καλύτερα διορισμένοι από την κεντρική διοίκηση δήμαρχοι με κάποιας μορφή συμμετοχής των πολιτών, ίσως διατήρηση της εκλογής δημοτικών συμβούλων, αλλά χωρίς παρατάξεις και χωρίς κόμματα. Δηλαδή, κατάργηση της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως την ξέρουμε.
  5. Κατάργηση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση. Καθολικά και ιδίως στην άσκηση επαγγελμάτων, με μοναδικές εξαιρέσεις τις περιπτώσεις όπου απαιτούνται ειδικά προσόντα που επηρεάζουν την ασφάλεια προσώπων. Κάθε ενήλικος θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορεί να εργαστεί ελευθέρως ως ελεύθερος επαγγελματίας και να έχει ένα απλό τρόπο να δηλώνει τα εισοδήματά του.
  6. Αντί για γελοιότητες όπως οι ποινές διαπόμπευσης και δημοσιοποίησης οφειλετών και άλλες ανοησίες, διαφάνεια στη διαχείριση του κράτους. Να ξέρει ο κάθε ενδιαφερόμενος πώς διαχειρίζεται το κάθε υπουργείο τα κονδύλιά του και τις επιδόσεις του διαχρονικά. Επιβράβευση όσων διοικήσεων επιτυγχάνουν μη αύξηση ή και μείωση των εξόδων των υπηρεσιών τους, σε συνάρτηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αποτελεσματικότητα. Παράλληλος ανεξάρτητος μηχανισμός εποπτείας της δημόσιας διοίκησης. Τέρμα οι παντοδύναμοι υπουργοί. Κάθε υπουργός θα λογοδοτεί σε αρχιελεγκτή του αντίστοιχου μηχανισμού ελέγχου του υπουργείου του ο οποίος θα είναι τεχνοκράτης. «Πολιτοκεντρική» οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, κατά την πελατοκεντρική οργάνωση των επιχειρήσεων. Βασικός στόχος κάθε υπηρεσίας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και αυτός θα είναι άξονας της οργάνωσής της.
  7. Δικαιοσύνη με αναλογικότητα σε όλα. Τέρμα στα ψευτοδρακόντεια μέτρα της ατιμωρησίας των ισχυρών και της εξόντωσης των αδυνάτων. Επιείκεια στο σφάλμα και αυστηρότητα στην πρόθεση.
  8. Όλα υπό συζήτηση, όλες οι προτάσεις στο τραπέζι. Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα. Τέρμα στην κυρίαρχη αντίληψη του «να μην αλλάξει τίποτα».


Θα είμαι παρών στη συγκέντρωση αν μέχρι την προτεινόμενη ημερομηνία διαπιστώσω επαρκή ανταπόκριση, στήριξη, προώθηση και προοπτικές επιτυχίας. Διαδώστε το, χρησιμοποιήστε αυτό το υλικό όπως θέλετε. Μια συγκέντρωση των 400 ή των 1000 ατόμων δεν θα με ενδιέφερε και θα τη θεωρούσα απόδειξη ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας (θα δω από τη γωνίτσα). Οι εγκάθετοι μπαχαλάκηδες που υποκινούνται από ασφαλίτες δεν κάνουν παρά τη βρώμικη δουλειά του παρακράτους, να τρομοκρατούν τους πολίτες, προτάσεις για περιφρούρηση δεκτές.

Εσείς που μας κυβερνάτε μας οδηγείτε στην καταστροφή και πουθενά αλλού! 

Μας αφαιμάζετε μέχρι θανάτου προς όφελος των πιστωτών μας και μας βάζετε να πληρώνουμε τα δικά σας λάθη.

Να φύγετε, να πάτε αλλού!

4 σχόλια:

squarelogic είπε...

Περαστικέ,
χθες μου σβήστηκε οποιαδήποτε αμφιβολία είχα οτι κάπου στο Μεσοπρόθεσμο είχαν ξεπεραστει οι αντοχες της ελλην.κοικνωνίας,και δεν θα έφερναν άλλα φορεισπρακτικά μέτρα.
Προκειμένου να μην πειράξουν τις ιερες τους αγελάδες,την κομματική αλητοπελατεία,εξαθλιώνουν όλο τον κόσμο.
Απ την στιγμή που δηλώθηκαν τα ακίνητα στο 'αθώο"-μας έλεγαν-Ε9,το μόνο που κάνουνε είναι να τρέχουν το excelάκι με το ποσό που τους λείπει,για να βρούνε τον συντελεστή.
Προτείνω ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς το Κράτος,με ταυτόχρονη άνάληψη των οικονομιών μας απ τις τράπεζες.Και μόνο η προοπτική του bank run θα τους συνετίσει...
Οσο για τους "εταίρους",βρήκαν τον εξαθλιωμένο και τον πατάνε κάτω ξεδιάντροπα.Αν τους ενδιέφερε η σωτηρία της Ελλάδας θα άρχιζαν με την σύλληψη όσων διαχειρίστηκαν κρατικό χρήμα τα τελευταία 30 χρόνια και την απόσυρση του πολιτικού κατεστημένου.Αλλά αυτοί εμδιαφέρονται μόνο να βγαίνουν τα νουμεράκια που ο πανηλίθιος ποδηλάτης υπέγραψε δίχως να διαβάσει...
ΥΓ.Δυστυχως αυτό το Σ/Κ θα λείπω εκτός χώρας.Απ΄Τετάρτη πάλι το κεφάλι στα σκ...

Χρήστος Καλογριδάκης είπε...

Facebook ρε περαστικέ...!!! Facebook!

Περαστικός είπε...

Squarelogic, νομίζω ότι έχουν χάος στο μυαλό τους και δημιουργούν και χάος στη χώρα.

Χρήστο, νομίζω ότι είχες ένα link, αλλά δεν φαίνεται. Κάτι άκουσα για κίνημα «δεν πληρώνω» για τα χαράτσια. Δεν είμαι μέλος του φέισμπουκ.

Περαστικός είπε...

Δεν είδα αναταπόκριση, συνεπώς, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για συγκέντρωση δεν προχωράει.