Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011

ΔΕΘέλω άλλο


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

No, they can't. Τώρα βέβαια αν καθόμαστε στον καναπέ μας χωρις να συμμετέχουμε πουθενά, προφανώς μας αρέσει να μας screw, ακόμα περισσοτερο.

Και αυτό... με αγάπη. Αμεσοδημοκρατική;)

Νεφέλη

Jolly Roger είπε...

Yes they can :-(
Φυσικα και θα πηγαινα στην (καθε) πλατεια, αν ζουσα εκει. Αλλα αυτο θα γινονταν βασικα για να κατεβασω τις ορμονες μου - παιζοντας ξυλο με τους μπατσους.
Δεν θα ειχα καμμια αυταπατη, οτι διαμαρτυρομενος στην πλατεια θα αλλαξει οτιδηποτε.

Η σημερινη κατασταση ειναι αποτελεσμα διεργασιων που εχουν ξεκινησει εδω και 40-50 χρονια. Διεργασιων στις οποιες εχουν συμμετασχει οι πατεραδες μας και εμεις οι ιδιοι.

Το να λες "φταιμε γιατι τους ανεχομαστε και μενουμε στους καναπεδες μας" ειναι και υπεραπλουστευτικο και λαθος. Ουτε φταιμε ουτε τους ανεχομαστε.

Δυστυχως, μας εχουν πεισει εδω και 2 γενεες, οτι δεν εχουμε αλλη - ρεαλιστικη - επιλογη.

Αυτη η κοινωνια πρεπει να αποφασισει πρωτα τι θελει. Πρεπει να συνειδητοποιησει, οτι ενας καλυτερος κοσμος ειναι εφικτος.
Οταν το αποφασισει αυτο, ουτε τα ματ ουτε κανενας πολιτικαντης θα μπορεσει να τους συγκρατησει.

Ανώνυμος είπε...

Οταν κάνοντας τα ίδια πράγματα περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, αυτό είναι ο ορισμός της παράνοιας.

Εκτος και αν δεν περιμένουμε πια τίποτα, παρά να μας screw η γαποπαρέα. Ας το υποστούμε αθόρυβα τουλάχιστον χωρις γκρινιες. Αλλωστε και το screw πραξεις θελει οχι λόγια.

Και μια και που ο λογος..

Σύντροφοι Θεσσαλονικείς, πρέπει να αναδείξετε τον ερωτικό χαρακτήρα της πόλης σας. Γαμήστε τους! #deth [pitsirikos: via Twitter ]

Το αντίθετο εγινε φυσικα, για να εχουμε και ενα αλλοθι για το αγχος αποχωρισμου του καναπέ μας.

Νεφελη

Περαστικός είπε...

Νεφέλη, τείνω να συμφωνήσω με τον Jolly Roger. Διαμαρτυρία για τη διαμαρτυρία; Μα με τα περισσότερα από τα αιτήματα διαφωνώ. Δυστυχώς, πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους είναι του τύπου να μην αλλάξει τίποτα, για να μην πω για τους αντιπροσώπους συντεχνιών που είναι μέρος του συστήματος που μας έκανε screw τόσο καιρό. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι οι αλλαγές στην παιδεία είναι στη σωστή κατεύθυνση. Έχω επιφυλάξεις να μη δούμε μητροπολιτάδες και τοπικούς παραγοντίσκους και δημαρχαίους στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, αλλά σχεδόν σε όλα τα άλλα συμφωνώ. Απελευθέρωση των επαγγελμάτων; Συμφωνώ, το αίτημα θα έπρεπε να είναι αυτή να είναι γνήσια και όχι να μπαίνουν άλλου τύπου περιορισμοί όπως βλέπω να γίνεται. Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε σχεδόν με μηδενικές διατυπώσεις να μπροεί να ασκήσει ένα ελεύθερο επάγγελμα. Διαφωνώ με τα φοροεισπρακτικά μέτρα. Διαφωνώ με το ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση και την αφαίμαξη αυτής της χώρας συνεχίζουν να μας κυβερνούν ως εκπρόσωποι των πιστωτών μας και να μας καταδυναστεύουν, αλλά ο κοσμάκης φαίνεται ότι θα πάει πάλι την επομένη να ψηφίζει ΝΔ, για να ψηφίζει μετά πάλι ΠΑΣΟΚ, ελπίζω τουλάχιστον όλο και λιγότεροι, όχι όμως για να μας προκύψει στο τέλος κανένας ακροδεξιός/υπερχριστιανορθόδοξος, και δυστυχώς κάποιοι από τους αγανακτισμένους είναι αυτού του τύπου, ορισμένοι τουλάχιστον. Είμαι αγανακτισμένος Νεφέλη μου, αλλά είμαι αγανακτισμένος σχεδόν με όλα και με όλους. Όσο για τους μπαχαλάκηδες, αυτοί υποκινούνται από ασφαλίτες και παίζουν, άθελά τους ορισμένοι που νομίζουν ότι πετώντας μια πέτρα απειλούν το κράτος, το παιχνίδι της εξουσίας, να κρατάνε τον κόσμο στους καναπέδες. Η αλλαγή θα έλθει όταν αλλάξει η κοινωνία μας και οι αξίες της. Δεν λέω ότι ιστορικά γεγονότα όπως οι ταραχές και οι επαναστάσεις δεν είναι σημαντικά, αλλά αυτά κρίνονται κατά περίπτωση, αν και τις περισσότερες φορές είναι περισσότερο αποτέλεσμα της αλλαγής των συνειδήσεων και όχι η αιτία. Πάντως, δεν τα λέω αυτά για να κατακρίνω όποιον επιλέγει αυτό το δρόμο, αλλά μάλλον για να κάνω ορισμένους να καταλάβουν ότι όπως όλοι όσοι είναι στις πλατείες δεν είναι του ίδιου φρονήματος το ίδιο και όσοι επιλέγουν να μην είναι στις πλατείες επίσης ενδέχεται να έχουν πολύ συγκεκριμένους και συνειδητούς λόγους για αυτό. Ορισμένοι μάλιστα βρίσκονται στην όχι αξιοζήλευτη θέση, όπως εγώ, να πιστεύουν ότι σχεδόν όλοι γύρω τους, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, προβάλλουν λάθος θέσεις για λάθος λόγους. Υπάρχει κάτι που οραματίζομαι και κομματάκια του οποίου περιγράφω εδώ και εκεί σε όλο αυτό το μπλογκ, δεν βλέπω όμως κανέναν να το αιτείται. Αφήστε με λοιπόν να είμαι στο δικό μου «στρατόπεδο» του ενός. Αδιέξοδο; Αναποτελεσματικό; Όπως και να έχει δεν θα γίνω κάτι άλλο χάριν της «αποτελεσματικότητας». Ας πορευθεί ο κόσμος και η ιστορία του όπου νομίζει, συνένοχος δεν γίνομαι, ούτε χάριν της συνοχής ούτε χάριν της συμμετοχής.

chrisma είπε...

Περαστικέ και εγώ συμφωνώ μαζί σου και ειδικά με το "συνένοχος δεν γίνομαι, ούτε χάριν της συνοχής ούτε χάριν της συμμετοχής"...
Το σκίτσο πολύ αστείο και θλιβερά αληθινό, ο τίτλος του ποστ με εκφράζει απόλυτα και δεν μπορώ να γράφω τίποτα άλλο γιατί έχω πάθει ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Learned_helplessness

Νοσφεράτος είπε...

'''Σύντροφοι Θεσσαλονικείς, πρέπει να αναδείξετε τον ερωτικό χαρακτήρα της πόλης σας. Γαμήστε τους! ''


Μαλλον αυτοι μας γα......
και ειναι και χαμουτζηδες
------------------
οσο για τον ερωτικο .. ασε ..
--------------------------------

Νοσφεράτος είπε...

http://nosferatos.blogspot.com/2011/09/blog-post_7980.html

Περαστικός είπε...

Chrisma, κάτι τέτοιο έχει πάθει όλη η χώρα.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Νοσφεράτε.