Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

Για να γελάς, Ελλάς

Εσωτερικό αθηναϊκής καφετέριας όπου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Η βελτίωση της ατμόσφαιρας είναι προφανής.

Βραβεύτηκε ο Yiorgo από τον ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας ή υποκρισίας;) για την απαγόρευση του καπνίσματος που δεν απαγόρευσε τίποτα με το σκεπτικό ότι ήταν: «μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.» Η είδηση εδώ

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Συμφεροντοκτόνος. Έτσι θα μείνει στην ιστορία ο ΓΑΠ.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να ζεις στην Ελλάδα είναι ότι βρίσκεσαι σε προνομιακή θέση για να διαπιστώνεις την υποκρισία και τη σαπίλα, όχι μόνο των εγχώριων, αλλά και των διεθνών θεσμών.

Αυτός ο ΠΟΥς υποθέτω ότι δεν έχει πάει ποτέ σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί βέβαια να στείλουν τίποτα επιθεωρητές τώρα που καλοκαιριάζει, οπότε θα διαπιστώσουν οι άνθρωποι ότι όλοι οι καπνιστές κάθονται έξω... λόγω της απαγόρευσης.

Τι σκοπιμότητα υπηρετεί αυτό το βραβείο; Να ενισχύσει τον ΓΑΠ ή να τον γελοιοποιήσει εγχωρίως; Θα τολμήσουν τα κανάλια να μεταδώσουν τη βράβευση σε ένα κοινό που θα ξεκαρδίζεται στα γέλια; Μήπως τον προαλείφουν για καμιά θεσούλα στον ΟΗΕ, αφού κάνει τα θελήματα εδώ; Τώρα τι θεσούλα θα είναι αυτή δεν ξέρω. Γενικός Γραμματέας θα είναι; «Γόπινγκ»* θα κάνει στο γκαζόν κάτω από τις σημαίες; Δεν ξέρω. 

Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι ο ΠΟΥ είναι ο οργανισμός του φιάσκου (ή μήπως του σκανδάλου;) της νέας γρίπης και των σχετικών εμβολίων που τόσες αντιδράσεις προκάλεσαν και από τον επιστημονικό κόσμο.

Πού πα ρε ΠΟΥ; Ε, δεν ήξερες, ε, δεν ρώταγες; Ανέκδοτο έγινες στο γκρίχελαντ. Από την άλλη, αν αναλογιστείς ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ο οργανισμός δικαιώνει, έστω με αυτό τον τρόπο, το ρόλο του και το όνομά του. Δεν μένει παρά να προσλάβουν και μερικούς κλόουν.

*Για τις γυναίκες και όσους δεν έχουν πάει στον στρατό, η ψυχαγωγική δραστηριότητα του να μαζεύεις τα αποτσίγαρα στους εξωτερικούς χώρους του στρατοπέδου.

Και μια ανακοίνωση:
Επίσης, μια εκδήλωση για βιβλιοφιλόζωους, εδώ.

4 σχόλια:

yota είπε...

Αγαπητέ Περαστικέ,

αντιπαρέρχομαι στα γρήγορα τις απόψεις περί Ελλάδας και Γκρίχενλαντ κλπ, είναι θέμα για 600χωριστές αναρτήσεις.
Ας πούμε, τι δεν θα άλλαζα κεραία σε αυτά που γράφεις (στηλιτεύεις)για τον GAP και POU ποιός σας φταίει όμως (του αντικαπνιστικού αγώνος)που δεν είχατε ποτέ μια σοβαρή συλλογικότητα για να διαλεχθεί - αρκεστήκατε σε ένα κράτος "άτεγκτο" που απαγόρευσε από τη μια μέρα στην άλλη την ανθυγιεινή μας συνήθεια, την εξάρτησή μας, εντάξει, και δεν μας άφησε ούτε "έναν τεκέ".
Αν και ανοίγω τους ασκούς του Αιόλου, γιατί στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης (φαντάζομαι ότι η Ελβετία εκπληρώνει τα στάνταρ σου ως πολιτισμένη χώρα!)έχουμε 3-4 χώρους καθαρούς όπου καπνίζουμε χωρίς να ενοχλούμε μάλλον,ενώ στο 'Βενιζέλος' και σε πολλά άλλα εξοστρακιζόμαστε? Για αρχή...

Περαστικός είπε...

Μα... δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης. Αν και δεν καπνίζω, δεκάρα δεν δίνω προσωπικά για την απαγόρευση του καπνίσματος στις καφετέριες, ιδίως αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα δυσκολευόμουν να συναντώ φίλους και φίλες που καπνίζουν. Φυσικά άλλοι χώροι (νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ.) είναι άλλη υπόθεση και συμφωνώ για τους ειδικούς χώρους για τους καπνιστές. Νομίζω ότι ο ορθότερη λύση ήταν η διαίρεση των χώρων που είχε γίνει σε ορισμένα μαγαζιά (που είχαν επενδύσει και σοβαρά ποσά που τελικά έχασαν) και η σήμανση των μικρών καταστημάτων ως καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων. Κύριος στόχος της ανάρτησης όμως ήταν η γελοιότητα και η υποκρισία, όχι το κάπνισμα.

Yota είπε...

Ε, απλώς, δήλωσα εξ αρχής, ότι όσον αφορά την γελοιότητα καιτην υποκρισία δεν θα τα 'χαλάσουμε', να μη σπάσουμε όμως και αυγά, έστω μεταπασχαλινά?

Περαστικός είπε...

Χαχα, σωστά.