Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2010

Η συναυλία

- Τι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Μέγαρο Μουσικής και κουραφέξαλα, σας ξέρουμε κάτι ψευτοπροοδευτικούς που δυσφημείτε την περιοχή, όχι, δεν σε αφήνουμε να περάσεις, ρε! Παλιομασόνε! Προδότη! Νιάνιαρο!

.

Διάβασα για τη συναυλία κατά της μισαλλοδοξίας που διοργανώνεται σήμερα από το Μέγαρο Μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα και στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναρωτιέμαι:

.

1. Πήραν την άδεια των κατοίκων/πολιτοφυλάκων/νονών/μπράβων της πλατείας;

.

2. Θα επιτραπεί η πρόσβαση σε αλλοεθνείς/μετανάστες/μελαμψούς/ντόπιους που δεν πληρούν τα κριτήρια των κατοίκων/πολιτοφυλάκων/νονών/μπράβων της πλατείας ή όλοι αυτοί θα δέρνονται έξω από τον ναό;

.

Οι μετανάστες πάντως φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή για τους καλούς αγανακτισμένους κατοίκους, πού τώρα διεκδικούν το δικαίωμα να διαφεντεύουν κατά το δοκούν δημόσιους χώρους ασκώντας βία σε όποιον δεν τους αρέσει γενικώς η φάτσα του ή τους μοιάζει «ύποπτος».

..

Υπάρχει, βέβαια, ένας επαίτης στην πλατεία που δεν έχουν εκδιώξει οι κάτοικοι, τουλάχιστον μέχρι τώρα, αυτός εδώ. Με δεδομένη πάντως τη στάση τους, δεν τον βλέπω και αυτόν καλά.

.

Ενημέρωση: λίγες ώρες μετά από αυτή την ανάρτηση, διάφορες φατσούλες επιχείρησαν όντως να δημιουργήσουν επεισόδια, ενώ άκουσα στις ειδήσεις ότι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «προδότες» και «μασόνοι», η είδηση εδώ και εδώ.

9 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Από την φωτογραφία μου μου φαίνεται πως μπορεί να μην τον εδιωξαν αλλά την μύτη του την έχουν φάει!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, αθεόφοβε.
Σαν να το ήξερα, έγιναν κάποια επεισόδια και ο πρόεδρος είπαν στις ειδήσεις ότι αποδοκιμάστηκε:
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231070930
(διαβάστε την παράγραφο για τα επεισόδια).

Περαστικός είπε...

Και εδώ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=232698

Robopsychologist είπε...

Πήγα στην συναυλία! Ήμουν περίεργος να δω αυτή την αναθεματισμένη πλατεία από κοντά. Σουρεαλιστική κατάσταση... Ποιος θα το λεγε πως θα πήγαινα σε συναυλία με Νταλάρα :P

Και να που το ευχαριστήθηκα κιόλας. Περισσότερες εντυπώσεις στο (νεογέννητο) blog μου:

http://robopsychologist.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html

Περαστικός είπε...

Robopsychologist, πολύ καλή η αναφορά σου, εγώ πέρασα απ' έξω νωρίτερα και είδα κάτι φατσούλες, αλλά την ώρα της συναυλίας είχα να κάνω άλλα πράγματα.

Περαστικός είπε...

Μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που γράφεις για τον άνδρα των ΜΑΤ. Μα καλά, τι τους δίνουν;

Robopsychologist είπε...

Χαχα και γω δεν πίστευα στα αυτιά μου... Ο τύπος είχε την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Έχουν μια ολόκληρη "κοσμοθεωρία" στο μυαλό τους....

Πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε κάποιος να σπείρει καινά δαιμόνια σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους κάνει να αναρωτηθούν έστω και λίγο για τις "αλήθειες" τους. Θα χρειαζόταν υπομονή σε επίπεδα Ζεν και άπειρη κουβέντα. Ίσως και να γίνεται. Σε κάποιους. Θέλω να πιστεύω πως γίνεται. Αν όχι, την έχουμε κάτσει... :P

Ανώνυμος είπε...

Στον Αγιο Παντελεημονα, στα σκαλια του, εχω περασει σαν εφηβος ερωτευμενος τα καλυτερα απογευματα της ζωης μου... (ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟ ΚΟΡΙΤΣΙ)
Ξεχαστηκαν με τον καιρο όμως και τωρα μου τα ξαναθυμησε η ολη κατασταση!!!
συμπερασμα... ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!!!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Ανώνυμε. Έχω και εγώ πολλές αναμνήσεις, ακόμη και από τον καιρό που στην πλατεία υπήρχε πισίνα.