Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

Έλαβα σήμερα επιστολή βόμβα…

…από το Υπουργείο Οικονομικών και Εκβιασμών. Είναι και με λάθος, κάνω συνέχεια αυτοπεραίωση, αλλά μου ήλθε περαίωση και για το 2004, συνολικό ποσό προ έκπτωσης 1.400 ευρώ, μετά έκπτωσης 1.310. Αν αφαιρέσουμε το λάθος του 2004, μένουν 700 ευρώ. Το αποφάσισα, διαλέγω το 5. Για να είμαι πιο σαφής, δεν θα κάνω περαίωση και προτρέπω και τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες να μην κάνουν, τουλάχιστον όσους δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Δεν πιστεύω ότι χρωστάω σε αυτό το κράτος, δεν ήμουν πελάτης του. Το αντίθετο. Νοιώθω προσβεβλημένος, νοιώθω σαν να με ληστεύουν, θεωρώ το σημείωμα της περαίωσης μεγάλο θράσος. Καλύτερα να μου στέλνανε κάποιο από αυτά τα πακέτα με τα καψούλια. Σήμερα τα λένε τρομοκρατία, σε άλλες εποχές, πλάκα.

.

.


Σαν να μην έφτανε αυτό, εν μέσω ημερών εξαντλητικής δουλειάς, με υποχρεώνουν σε καταναγκαστική άμισθη εργασία με το ρόλο του κομπάρσου σε αυτή την επίφαση δημοκρατίας την Κυριακή (με κάλεσαν ως αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής - η λέξη «αναπληρωματικός» αφήνει κάποια αμυδρή ελπίδα). Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πληρωθούν αδρά, τα όργανα της αταξίας, επίσης, είχαν και κινητοποιήσεις για τα επιδόματά τους τα σκυλιά του τζομπάνη, τα πρόβατα, οι υπόλοιποι μα*άκες, των εφορευτικών επιτροπών, έχουμε το καθήκον προς την πατρίδα. Δεν με νοιάζει τόσο ότι θα ζήσω και αυτή την εμπειρία, όσο το ότι ο Λάρι δεν έχει περάσει ποτέ τόσες ώρες μόνος. Ελπίζω μόνο στην εφορευτική επιτροπή να κάνω καμιά καλή γνωριμία. .


..Και μην ξεχάσετε, όσοι έχετε ζωάκια, εδώ!

12 σχόλια:

nefeli είπε...

Με γεια το ονυχοδρόμιο. Ο Λαρι ειναι τζεντελμαν, μπορει να μεινει μονος του οσο χρειαστει.
Την ειδε τη φωτο που ανεβασες?:P

Περαστικός είπε...

Σας μερσώ. Πάντως δεν ξέρω γιατί να αφήσω τον Λάρι και να τρέχω για... στουρνάρια. Την είδα τη φωτό, γιατί; Δεν φτάνει στα υψηλά καλλιτεχνικά σας στάνταρ; :P

Jolly Roger είπε...

Η περαιωση ειναι μια θρασυτατη ληστεια με κρατικο μανδυα.
Υποτιθεται οτι τα εθνικα κρατη δημιουργηθηκαν πριν 300 χρονια για να μην εχουμε ληστες. Και να που μας ξαναηρθαν οι ληστες στον σβερκο.

Θα συμφωνουσα στο να μην πληρωσουν την κ*λο-περαιωση, οσοι δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.
Αλλα εχω πικρη εμπειρια απο το παρελθον. Ο απατεωνας που ηρθε να με ελεγξει, ΕΦΗΥΡΕ "παρανομιες" απο το πουθενα.
Στο τελος μου εβαλε ενα προστιμο 12.000 ευρω, για *ανυπαρκτες* παρανομιες, το οποιο εγινε με την "εκπτωση" [*] 3.000 ευρω.

Καποιοι ψαγμενοι μου ειπαν αργοτερα, οτι αν του ειχα δωσει 2.000 σκαστά στο χερι, θα ειχε σβηστει το προστιμο. Προτιμησα να δωσω 3.000 και να κλεισω το μαγαζι.

[*] Η "εκπτωση" ειναι το μεγαλυτερο φτυσιμο στα μουτρα, ενα ποδοπατημα καθε εννοιας δικαιου.
Ειτε ειμαι παρανομος και μου ζητας 12.000, επειδη ετσι οριζει ο νομος. Ειτε ειμαι νομιμος και δεν μου ζητας τιποτα.
Η "εκπτωση" τι σημαινει; (εκτος απο το οτι ειναι λωποδυτες και κλεφτες ολοι τους).

Η Κουρούνα είπε...

Περαστικέ, οι γάτες -αντίθετα από τους σκύλους- δεν υποφέρουν όταν μένουν μόνες. Για το Λάρι, τουλάχιστον, μην ανησυχείς. Εγώ πολλές φορές τις αφήνω και μια βδομάδα μόνες (υπάρχει βέβαια πάντα η γειτόνισσα που ελέγχει καθημερινά για το φαγητό, το νερό και την άμμο τους). Το ίδιο γινόταν και όταν είχα μία γάτα και όχι τρεις όπως τώρα. Να είσαι σίγουρος ότι ο Λάρι απολαμβάνει τη μοναξιά του όταν εσύ λείπεις από το σπίτι. Εκείνος που θα υποφέρει θα είσαι εσύ που θα έχεις... παρέα.

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, η γελοιότητά τους είναι απύθμενη. Δήλωσαν σήμερα περίπου ότι εντάξει βρε παιδιά, αν κάποιος δεν θέλει να ενταχθεί τέλος πάντων, ας μην ενταχθεί, δεν θα έχει κυρώσεις. Εκλογές βλέπεις μεθαύριο! Ειλικρινά με πιάσανε τα γέλια όταν το άκουσα, λες και η περαίωση δεν είναι έτσι και αλλιώς προαιρετική, παρά τον συγκεκαλυμμένο εκβιασμό. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι μάλλον εννοούν ότι δεν θα κυνηγήσουν τόσο όσους δεν ενταχθούν και δεν έχουν λόγους να τους ενοχλήσουν. Για όποιον πιάσουνε πάνε πάλι και για να δελεάσουν τους παραβάτες να τους δώσουν ό,τι προαιρούνται, προκειμένου να μην πάρουν τίποτα. Διαλυμένο κράτος.

Κουρούνα, το ξέρω και το ελπίζω, αλλά ξέρεις τώρα, μικρό παιδί είναι, έχουμε το πρόγραμμά μας, τα παιχνίδια μας :)

Dormammu είπε...

Ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε -σχεδόν- όλες τις εκλογές απο το 1998 και εντεύθεν, θα έλεγα ότι είναι χρήσιμη εμπειρία για κάποιον να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή εκλογών, έστω και για μια φορά. Το πως θα περάσεις θα εξαρτηθεί αποκλειστικά απο τον χαρακτήρα και την εμεπιρία του δικαστικού αντιπρόσωπου. Αν πέσεις σε καμμιά φοβισμένη γυναίκα, βράστα. Εγώ πάντως, έβάζα τα παιδιά των εφορευτικών να βοηθούν με βάρδιες και δεν μου είχε παραπονεθεί ποτέ κανείς.

NP είπε...

Εξαιρετικό περαστικέ !

στέλνω το link σε φίλους μου ελεύθερους επαγγελματίες που είναι στην ίδια με σένα κατηγορία.

Περαστικός είπε...

Dormammu, έπεσα σε ένα φοβισμένο αντράκι. Αναγκάστηκα να συνυπάρξω για πρώτη φορά μετά από τον στρατό με άτομα που θεωρώ κομμάτια κρέας. Αναγκάστηκα να συνεργαστώ με τον κομματικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ένα άτομο επιπέδου χούλιγκαν, αναγκάστηκα να υποστώ μια παρέλαση ελεεινών υπάρξεων. ίσως να είμαι μηδενιστής και ο μισανθρωπισμός μου να έχει πάρει νέες διαστάσεις, δεν ξέρω. Αναμείνατε λεπτομέρειες. Η επαφή με τους ανθρώπους είναι μόλυνση και ανείπωτη φρίκη.

Γεια σου, NP, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Η Κουρούνα είπε...

Περαστικέ, είμαι και γω, αλλά και εσύ δεν πας πίσω απ΄ ό,τι βλέπω! "Η επαφή με τους ανθρώπους είναι μόλυνση και ανείπωτη φρίκη." Θα έλεγα πως η επαφή με τους "λάθος" ανθρώπους είναι μόλυνση και ανείπωτη φρίκη. Δυστυχώς οι "λάθος" είναι πολλοί και οι "λιγότερο λάθος" λίγοι. Από την άλλη, αν όσοι θεωρούν εαυτόν "λιγότερο λάθος" απομονώνονται, δε μπορούν να βοηθήσουν σε τίποτα -και σου τα λέω αυτά από τη σπηλιά μου. (Το σχόλιο δεν είναι απαραίτητα προς δημοσίευση. :))

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Κουρούνα, χαιρετισμούς στα βάθη της σπηλιάς σου :)

Η Κουρούνα είπε...

Τρίζει η σπηλιά μου, Περαστικέ. Όπου να΄ναι θα με πετάξουν με τις κλωτσιές. Με βλέπω στις ραχούλες της Αχαΐας να παριστάνω τη Χάιντι (κάτι που τελικά ίσως να μην είναι τόσο άσχημο όσο νομίζω τώρα).

Περαστικός είπε...

Όλους για τα βουνά και τις βραχονησίδες μας βλέπω :)