Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

Κάλπες κάπου στον Άγιο Παντελεήμονα - 2

Τα πράγματα ήταν ευκολότερα αυτή τη φορά, τα ψηφοδέλτια μόνο δύο για κάθε ψηφοφορία, συν το λευκό, καθόλου σταυροί και η προσέλευση ακόμη μικρότερη. Βέβαια, αυτή τη φορά οι άλλοι δύο της εφορευτικής δεν είχαν έλθει. Ήμασταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος, εγώ και η γραμματέας. Τα καταφέραμε μια χαρά, έφυγα πάλι το μεσημέρι για φαγητό στους δικούς μου και ένα δίωρο το απόγευμα, ενώ και η γραμματέας έλειψε αντίστοιχες ώρες όταν εγώ ήμουν εκεί.

.

Κάποια στιγμιότυπα:

.

Κάποια στιγμή μπήκαν δύο νεαροί, μάλλον κλούβια κεφάλια. Ο ένας ψήφισε, τη δεύτερη φορά, για τις περιφερειακές, χωρίς να μπει στον κόπο να μπει στο παραβάν, Κικίλια (τι άλλο;). Ο δεύτερος τον περίμενε καθισμένος σε μια καρέκλα, όταν, ξαφνικά, σαν να τον τσίμπησε μύγα, πετάχτηκε πάνω και πιάνοντας μια κιμωλία ζωγράφισε στον πίνακα το διπλό έψιλον των Δελφών και ένα μαίανδρο. Τα σβήσαμε μόλις φύγανε. Με τρελούς δεν είναι φρόνιμο να τα βάζεις (αν και μπήκα στον πειρασμό να βάλω καμιά αγριοφωνάρα).

.

Κάποια άλλη στιγμή μπήκε μια κοπελίτσα με ασιατικά χαρακτηριστικά, ίσως Φιλιππινέζα, συνοδευόμενη διακριτικά από ένα μεσήλικα, Έλληνα μάλλον. Από πίσω τους ένα ανδρόγυνο με τη γυναίκα εμφανώς οργισμένη και τον άνδρα να τη συγκρατεί. Έπιασα αποσπάσματα από τη μεταξύ τους συνομιλία «Μα δεν βλέπεις, δεν μπορώ να μην φωνάξω…» «Έλα, τώρα, συγκρατήσου» «Μα τους κουβαλάει όλους από τμήμα σε τμήμα… Μη με κρατάς, πρέπει να τα ακούσει, δεν μπορώ να μη φωνάξω». Ευτυχώς, τελικά δεν είχαμε επεισόδια και σκηνές.

.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι δύο ξανθιές. Το απόγευμα, πρώτη έσκασε η μία ξανθιά, αντιπρόσωπος από τη ΝΔ, φοιτήτρια Παντείου,. Λίγο μετά, να σου και η δεύτερη ξανθιά, πρόσφατα αποφοιτήσασα από ΑΣΟΕ, αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Πιο κυριλέ και βαμμένη η πρώτη, πιο ανεπιτήδευτη εμφάνιση η δεύτερη. Πόσο ατιμωτικό για τους νέους να υπηρετούν αυτούς που ίσως να κατέστρεψαν το μέλλον τους. Οι κοπελίτσες, πάντως, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα περί ξανθιών, ήταν αποτελεσματικότατες, μας εξέπληξαν με τις έξυπνες ιδέες τους και μας βοήθησαν να ξεμπερδέψουμε πολύ γρήγορα, παρά τη σχολαστικότητα του δικαστικού αντιπροσώπου στην οποία αναφέρθηκα και στο προηγούμενο επεισόδιο (η γραμματέας μου είπε ότι την προηγούμενη φορά φύγανε στις πέντε τα ξημερώματα, τελευταίο εκλογικό τμήμα που έκλεισε από όλα, με διαφορά ωρών!) Γιατί όμως κοπελίτσες μου; Τι σας έταξαν; Κάποια θέση στη μιζέρια που δημιούργησαν για τη γενιά σας;

.

Έτσι κύλησε λοιπόν αυτή η Κυριακή. Τι θα κάνω αν με ξανακαλέσουν; Ας πάει κάποιος από αυτούς που δεν πήγαν αυτή τη φορά. Νομίζω ότι εγώ έκανα την αγγαρεία μου εις διπλούν και με το παραπάνω. Καίτοι αναπληρωματικός, την ίδρωσα τη φανέλα.

.

Και μην ξεχάσετε!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψηφιζω stray....δαγκωτο.

Περαστικός είπε...

Exofthalmi, καλή επιλογή :)

ESKARINA είπε...

Πέντε;;;;;;!!!!!!!!! Απίστευτο! Εξ εμπειρίας μπορώ να σου πω ότι σε διπλές κάλπες το αργότερο που μου έχει συμβεί είναι 1 το βράδυ (και αυτό διότι με περίμεναν έξω από το εκλογικό κάτι παληκάρια, επειδή δεν άνοιξα την κάλπη που αυτοί ήθελαν πρώτοι, αλλά αυτή που μου είχε υποδειχθεί με εκλογική εγκύκλιο).

Περαστικός είπε...

ESKARINA, ο άνθρωπος ήταν περίπτωση. Μου είπαν ότι στις πέντε άλλαζε η βάρδια του φρουρού και ο αστυνομικός ρωτούσε τι θα γίνει και τελικά ο αντικαταστάτης του πήγε εκεί για να φυλάει τον δικαστικό μέχρι να φύγει χαχαχαχα. Όλοι οι άλλοι είχαν φύγει όπως λες μέχρι τις 12:30 ή τη 1.