Κυριακή, Οκτωβρίου 03, 2010

Πόλεμος ανακοινώσεων




Όπως ίσως θα καταλάβατε, γυρνώντας στο σπίτι μου, στη γωνία του δρόμου, είδα τη χειρόγραφη, άσχημη ανακοίνωση κολλημένη με σελοτέιπ σε ένα άθλιο κομμάτι τενεκέ. Μόλις πέρασα την πόρτα μου, συνέταξα την ανακοίνωση με τα κόκκινα γράμματα και την επικόλλησα στον ίδιο άθλιο τενεκέ.
.

Αύριο, 4 Οκτωβρίου, είναι η ημέρα των ζώων, δηλαδή, γιορτάζουμε όλοι. Χρόνια μας πολλά!

.

Το κείμενο της ανακοίνωσής μου:
.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕΙ ΤΑ ΖΩΑ,

.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΝΑ ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ, ΝΑ ΚΤΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Π.Χ. Ο ΑΘΛΙΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΟΛΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΟ ΣΑΣ.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ.

.ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΒΑΛΤΕ ΔΥΟ ΜΠΟΛ.

.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤ.:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ.

.

.

..

Και μια ανάρτηση του φίλου Jolly Roger.

.

Μια εξέλιξη: Επιστρέφοντας αργά από έξοδο είδα ότι κάποιο άτομο, ίσως το ίδιο που είχε κολλήσει το παλιόχαρτο, είχε σκίσει τη δική μου ανακοίνωση και την είχε αφήσει πεταμένη κάτω, αποδεικνύοντας πόσο συνεπές είναι στο ενδιαφέρον του για την καθαριότητα. Εννοείται πως αμέσως σκίστηκε και το δικό του χαρτί, το οποίο όμως πετάχτηκε στα σκουπίδια.

17 σχόλια:

ou ming είπε...

Εύγε, Περαστικέ. Χρόνια μας πολλά!

Jolly Roger είπε...

Ουτε συνεννοημενοι να ημασταν για τα θεματα των ποστ ;-)

Χρονια μας πολλα!

* * * *
Με λυπη μου θα κανω λιγο τον συνηγορο του διαβολου.
Δυστυχως ο πιο αδυναμος σε εναν τετοιο "πολεμο ανακοινωσεων" ειναι αυτος που εχει τα περισσοτερα να χασει.
Σ' αυτην την περιπτωση εσυ. :-(

Ο πανηλιθιος μπορει να ριξει φολα διπλα στα κοκκαλα. Η μοχθηρια και η κακια τετοιων καθαρματων ειναι απεραντες. Φυσικα θα μεινει ανωνυμος και ατιμωρητος.

Μολις πεθανουν τα πρωτα 1-2 ζωα, εσυ και η κυρια που ριχνει τα κοκκαλα θα αποσυρθειτε.
Ειναι προτιμοτερο να διωξετε τα ζωα απο το συγκεκριμενο σημειο (οποτε το καθικι θα εχει πετυχει τον σκοπο του) παρα να σας φολιασει και τα υπολοιπα.

Υ.Γ. Συνιστω συχνους ελεγχους για φολες στο συγκεκριμενο σημειο τις επομενες μερες

Υ.Υ.Γ. Η πιο σωστη αντιμετωπιση για τετοιου ειδους υποκειμενα θα ηταν ενα σπαθι. Ας οψεται το !#@$!@#κρατος που εφαρμοζει τους νομους επιλεκτικα.

Υ.Υ.Υ.Γ. Η γνωμη μου για το ανθωπινο ειδος ειναι παροιμιωδης ;-)
Αμεσως πηγαινει το μυαλο μου στις πιο "θετικες" εξελιξεις

Υ.Υ.Υ.Υ.Γ. Μπραβο για την πραξη σου - εννοειται!

Greek Rider είπε...

Γι' αυτό αισθάνομαι περήφανος που σε γνωρίζω, έστω και διαδικτυακά!

Περαστικός είπε...

Χρόνια μας πολλά, Ou Ming.

Jolly Roger, χωρίς να αναιρώ λέξη από όσα έγραψα, θα έπρεπε και η κυρία που βάζει τα υπολείμματα τροφής να προσέχει λίγο και να βάζει π.χ. κανονική ζωοτροφή σε ξηρά μορφή, για να ελαχιστοποιεί το όποιο πρόβλημα και να μην κάνει στόχο των ηλιθίων τα ζώα που όπως σωστά λες μπορεί να την πληρώσουν. Ωστόσο, έτερον εκάτερον. Επιμένω στην ανακοίνωσή μου και προσωπικά δεν θα διαμαρτυρόμουν ποτέ για κάποιον που ταΐζει ένα ζώο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ζω σε αυτή την άθλια πόλη. Την κυρία που ταΐζει τα ζώα δεν την ξέρω προσωπικά και έχω ακούσει μόνο κάποιους γείτονες να παραπονιούνται, για αυτό έχω και κάποιες υποψίες για το ποιος μπορεί να έβαλε την ανακοίνωση. Ελπίζω ότι η ανακοίνωσή μου θα έδειξε σε μερικούς ότι υπάρχουν και κάποιοι με άλλες αντιλήψεις και ότι ίσως να πρέπει να είναι προσεκτικοί σε μελλοντικές τους ενέργειες. Συμμερίζομαι τα συναισθήματά σου :)

Greek Rider, ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

Μια εξέλιξη: Επιστρέφοντας αργά από έξοδο είδα ότι κάποιο άτομο, ίσως το ίδιο που είχε κολλήσει το παλιόχαρτο, είχε σκίσει τη δική μου ανακοίνωση και την είχε αφήσει πεταμένη κάτω, αποδεικνύοντας πόσο συνεπές είναι στο ενδιαφέρον του για την καθαριότητα. Εννοείται πως αμέσως σκίστηκε και το δικό του χαρτί, το οποίο όμως πετάχτηκε στα σκουπίδια.

chrisma είπε...

Περαστικέ γράφεις για την Αθήνα ότι είναι άθλια πόλη...
δυστυχώς και η επαρχία είναι άθλια και νομίζω πολύ πιο σκληρή.
μπράβο σου που αντιδράς!

Jolly Roger είπε...

Ασχετα απο το σημαντικοτατο περιεχομενο, δεν μπορω να μην αφησω ασχολιαστο και το στυλ.

Η μια ανακοινωση χειρογραφη, στραβοχυμενη, τα γραμματα με διαφορετικο μεγεθος, χωρις ευθεια γραμμη. Στραβοκολλημενη, με μασημενα και ασυμμετρα σελοτειπ.

Αντιθετα η ανακοινωση του Περαστικου, ολοισια, συμμετρικη, ομορφα κολλημενη (ουτε τα σελοτειπ δεν φαινοντα ;-) ), με σωστο χρωμα και σχημα.

Κανονικα δεν θα επρεπε να εξετασουμε το περιεχομενο. Απο το στυλ και μονο φαινεται ποιος εχει δικιο ;-)

nefeli είπε...

Μήπως τον ενοχλούν τα αποφάγια και όχι ότι η κυρία ταίζει τα ζώα?
Τα αποφάγια είναι εστία μικροβίων και προσελκύουν ποντίκια.
Η σίτιση αδέσποτων ζώων γίνεται με ξηρα τροφή, σε μπολ, όχι σπαρμένα στο έδαφος και σε μικρή ποσότητα.
Ίσως κάποιος να πει ότι προέχει να μην μείνουν νηστικά τα ζώα.
Προσωπικά διαφωνώ. Καλύτερα νηστικά παρά να δίνονται αφορμές για φόλες.

Μπορεί το ενδιαφέρον για την καθαριότητα του ανθρώπου που έβαλε την ανακοίνωση να είναι υποκριτικό. Θα σου πρότεινα όμως να πεις στην κυρία να σταματήσει να ρίχνει αποφάγια. Υπάρχουν πάμφθηνες τροφές αν μπορεί και θέλει.

Η σημερινή μέρα είναι εντελώς υποκριτική.
Στην Ελλάδα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι υπάρχει ημέρα των ζώων.

Περαστικός είπε...

Chrisma, τα ξέρω...

Jolly Roger, κρίμα που μου ξέφυγε ένα τυπογραφικό και αντί για ΟΠΟΙΟ έγραψα ΟΠΙΟ :P Να μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτοί όταν έσκισαν την ανακοίνωσή μου την πέταξαν κάτω, ενώ όταν εγώ έσκισα τη δική τους την πέταξα στον κάδο :)

Nefeli, κατανοώ τις ενστάσεις σου και δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ. Ωστόσο, εξακολουθώ να εννοώ όσα έγραψα στην ανακοίνωσή μου και από θέμα αρχής ποτέ δεν θα απειλούσα ή θα εμπόδιζα κάποιον που ταΐζει ένα πεινασμένο πλάσμα, είτε αυτό είναι ζώο είτε άνθρωπος. Το θεωρώ μία από τις χειρότερες πράξεις. Αν αποφάσιζα να επέμβω, θα βοηθούσα για να βοηθήσει με τον σωστό τρόπο :) Και εγώ στην ανακοίνωση κάνω μια πρόταση για μπολ, ελπίζοντας να τη δουν τα μάτια που πρέπει. Τώρα βέβαια δεν υπάρχουν ανακοινώσεις… προς το παρόν.
Ναι, η υποκρισία είναι εθνικό μας γνώρισμα.

χ@χΛιΔάΚι είπε...

Xρόνια πολλά σε όλους μας λοιπον!!!

Εγω λοιπον θα σου πω τι μου ετυχε καιρό, ευτυχώς δεν πηρε διαστασεις γιατί δεν θα ήξερα τι να κανω. Μενω στον τρίτο και εχω 2 γατες. Μια μερα βγαινω στο μπαλκόνι και βλεπω ενα αρκετα μεγαλο ψαροκέφαλο ψημενο στο μπαλκόνι μου πεταμενο. Οι γατες μου δεν ασχολήθηκαν γιατί δεν τρώνε τετοια.

Πειτε με όπως θελετε αλλα μια τετοια κίνηση μονο σαν φιλοζωική κίνηση δεν την είδα. Μου πετάς σκουπιδια στο μπαλκόνι μου;;; (δεν ξερω ποιος τελικά το εκανε). Ομως είχα προβληματιστεί αν εβρισκα τον ενοχο τι θα εκανα. Γιατί σιγουρα δεν θα επιανε το "ριχνετε τα σκουπιδια σας σε μενα." Ασε που θα με ελεγε και αχάριστη γιατί τάισε τις γατες μου. Ευτυχως δεν είχαμε αλλα περιστατικά.

Παντως και εγω όταν βγαζω φαί για τα αδεσποτα, παντα είναι σε μπολάκι ή χαρτί ή αλουμινόχαρτο το οποιο μετα και μαζεύω.

Χρόνια Πολλά σε όλους και πάλι!!!!

Περαστικός είπε...

χ@χΛιΔάΚι, αυτό που σου κάνανε είναι απαράδεκτο και ανοησία. Χρόνια πολλά και σε σένα!

zizugataki είπε...

Και να μην ξεχνάμε εκτός από χρόνια μας πολλά να πούμε και χρόνια πολλά στο Λαράκο! Ο γατούλης γεννήθηκε με αστέρι αφού βρέθηκε στο δρόμο του Περαστικού. Μακάρι όλα τα γατάκια να γεννιόταν με αστέρι σαν του Λάρι τότε δεν θα χρειαζόταν να έχουμε Ημέρα των Ζώων. Θα ήταν όλες οι ημέρες δικές τους.

x-ray είπε...

:) μπράβο περάστηκε.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Zizugataki! O Λαράκος τώρα κοιμάται εδώ δίπλα ενώ εγώ δουλεύω για αυτόν :P Ελπίζω να είμαι σωστός «γατομπαμπάς».

Καλησπέρα, x-ray! :)

Η Κουρούνα είπε...

Σε μια πόλη όπου οι σκουπιδοτενεκέδες του Δήμου βρωμάνε και ζέχνουν, είναι γεμάτοι μύγες, κατσαρίδες και -τα βράδια- αρουραίους δε νομίζω ότι αποτελούν πρόβλημα τα αποφάγια που αφήνουν όσοι ταΐζουν τα αδέσποτα και, μάλιστα, τόσο μεγάλο ώστε να απειλεί κάποιος να φέρει την αστυνομία. Όσοι διαμαρτύρονται για τα αποφάγια που προορίζονται για τα αδέσποτα είναι επιεικώς σκατόψυχοι και όχι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την καθαριότητα (απόδειξη το σκισμένο και πεταμένο στο δρόμο χαρτί του Περαστικού). Επιπλέον, όσες κυρίες έχω δει να ταΐζουν αδέσποτα πάντα φροντίζουν να μη λερώνουν βάζοντας τα αποφάγια σε μπολ ή αλουμινόχαρτα που στη συνέχεια μαζεύουν.

ΥΓ
Περαστικέ, μια βδομάδα έλειψα και έμπλεξες πάλι. Χαχα!

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Κουρούνα! Είδες; Όλο μπλέκω :P Παρεμπιπτόντως, υπήρχε αναφορά στο ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ για το ποστ σου Γατομανία, σε μια στήλη για το Internet :)

Ρήγας είπε...

Μπράβο για την αντίδρασή σου!

Θα συμφωνήσω με τον Jolly Roger γιατί δυστυχώς μου έχει συμβεί...

Και η Nefeli έχει δίκιο! Ζώντας σε χώρα που τα ζώα είναι υπό διωγμό και με χιλιάδες ψυχασθενείς να ψάχνουν αφορμή για φόλες, καλό θα είναι να προσέχουμε να μη δίνουμε αφορμές...

Ξηρά τροφή και νερό σε μπολάκια και ει δυνατόν σε χώρους που δεν πολυφαινονται. Τα πεινασμένα και διψασμένα ζωάκια θα τα βρούνε...

Τι να κάνουμε; Η βλακεία κυκλοφορεί αδέσποτη και πρέπει να φυλαγόμαστε!

Και πάλι μπράβο για την αντί-δραση!

Περαστικός είπε...

Καλωσόρισες, ΡΗΓΑ. Ναι, συμφωνώ, εξάλλου, ακόμη και αν προσέχει κάποιος και λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις, πάλι είναι βέβαιο ότι θα επισύρει την οργή κάποιου «ωραίου» συνανθρώπου.