Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

Χαρισμένο

Πήρα και εγώ ένα αποκωδικοποιητή ενόψει της έλευσης της ψηφιακής τηλεόρασης. Διαπίστωσα ότι η εσωτερική κεραιούλα που έχω λειτουργεί και με το παραπάνω με την ψηφιακή πλατφόρμα, καθώς έχω πλέον άριστη ποιότητα εικόνας, με την κεραία δίπλα στην μπαλκονόπορτα. Βέβαια, σε μια προσπάθεια να μας θυμίσουν τι σημαίνει κράτος, τα κρατικά κανάλια επιμένουν προς το παρόν αναλογικά και θα επιβιβαστούν στην ψηφιακή πλατφόρμα από τον Σεπτέμβριο. Υποθέτω ότι αδιαφορούν πλήρως για ταπεινά θέματα όπως η τηλεθέαση.

.

Όπως και να έχει, για να μην τα χάσω αυτά και για να μην βάζω-βγάζω βύσματα κάθε φορά που θέλω να ρίξω μια ματιά και σε αυτά και σε κάποια ομολογουμένως υψηλής ποιότητας προγράμματα που έχουν (και σε κανένα αγώνα του μουντιάλ), πήγα να πάρω ένα καλωδιάκι κεραίας με βύσματα για να συνδέσω την αναλογική έξοδο του αποκωδικοποιητή με την είσοδο κεραίας της τηλεόρασης. Στο κατάστημα από όπου είχα αγοράσει τον αποκωδικοποιητή το μόνο κατάλληλο καλώδιο που είχαν ήταν από τα ακριβά, πάνω από 12 ευρώ - τα πιο φθηνά είχαν εξαντληθεί. Πήγα λοιπόν σε ένα άλλο κατάστημα και τους περιέγραψα τι ήθελα. Ο υπάλληλος πήγε πίσω από κάτι τηλεοράσεις και τράβηξε ένα καλωδιάκι. «Σαν αυτό;» μου είπε. «Ναι, ακριβώς αυτό!» απάντησα. «Ορίστε» μου είπε. «Ευχαριστώ», είπα, «Τι οφείλω;» «Τίποτα». Ευχαρίστησα και έφυγα.

.

Μου έφτιαξε λίγο το κέφι ο άνθρωπος, να είναι καλά.

.

Κάποιος μπορεί να πει ότι το καλώδιο ήταν μεταχειρισμένο, ότι μπορεί να περίσσευε, ότι δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά τελικά η χειρονομία είναι που μετράει και οι μικρές υπερβάσεις ομορφαίνουν τη ζωή.

4 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Ε ναι... οι αληθινές χαρές.. είναι πάντα χαρισμένες...
(σαν τις μπύρες...)


:-))))

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, aKanonisti :)

Aristea-Stray.gr είπε...

Τη ζωή μας την ομορφαίνουν μικρά, απλά πραγματάκια και συνήθως για αυτά πληρώνουμε με την καρδιά μας, το μυαλό μας, την ενεργεια μας και λιγότερο με την τσέπη μας.
Καλημέρα :)

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Aria.