Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

Το ίδιο έργο σε επανάληψη

Ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν θα καταλάβει ποτέ ότι το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ από μόνα τους το καθένα, αλλά το πελατειακό πολιτικό μας σύστημα γενικά. Η υπερψήφιση και αυτοδυναμία ενός από αυτά τα δύο κόμματα εξουσίας δεν θα είναι ποτέ η λύση, αλλά η διαιώνιση του προβλήματος, η επιβεβαίωση ότι η «κομπίνα» εξακολουθεί να δουλεύει.

Θέλετε μια πρωτοβουλία των μπλόγκερζ που να αξίζει; Λάβετε θέση. Ενημερώστε μέσα από τα ιστολόγιά σας, διαδώστε αυτό το μήνυμα. Αν ήμουν πιο ρομαντικός θα έλεγα κάποιος ιστολόγος που θα ήταν πρόθυμος να απαρνηθεί την ψευδωνυμία του να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος βουλευτής σε μια περιφέρεια (π.χ. Α' Αθηνών) με τη στήριξη μιας ομάδας από εμάς, εννοείται χωρίς κανένα κόστος πέραν των 146,74 ευρώ της αίτησης, με όλη την εκστρατεία να διεξαχθεί διαδικτυακά. Φαντάζεστε μπροστά στην προοπτική μας αμφίβολης αυτοδυναμίας να καταφέρναμε να εκλέξουμε ένα βουλευτή; Έναν άνθρωπο με κάποιες αρχές που σεβόμαστε και ο οποίος θα δεσμευόταν για αγνωμοσύνη προς όσους τον στήριξαν και πίστη στη συνείδησή του; Δύσκολο, αλλά δεν θα άξιζε και μόνο η προσπάθεια; Δεν θα άξιζε να δώσουμε τη μάχη της εποχής;

Τουλάχιστον, προωθήστε τα μικρότερα κόμματα. Ένα οικολογικό κόμμα χρειάζεται στη βουλή και μόνο για την οικολογική ατζέντα του. Όχι μία από τα ίδια, όχι πάλι, όχι όπως φαίνεται ότι πάει το πράγμα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποστ μου έφερε στο μυαλό το τραγούδι " Στο ίδιο έργο θεατές".
Όχι μια από τα ίδια αλλά ........ αυτό το έργο είναι παιχνίδι φαντασίας.

Καλημέρα :)

Ανώνυμος είπε...

ναι! ναι! ναι! οικολογοι δαγκωτοι!
παω να ετοιμασω τη μασελα.

Μικρός Ινδιάνος είπε...

καλή ψήφο σε όλους μας!
ας νικήσει ο καλύτερος υποκριτής!

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε/η, αληθινό τραγούδι :)

Έτσι, exofthalmi!

Μικρέ Ινδιάνε, μακάρι η υποκρισία να ήταν το μόνο τους ελάττωμα :D

aKanonisti είπε...

Νομίζω... πως υπερεκτιμάς τους βλογερς..
Εικόνα της γαμω-κοινωνίας είναι....
Χαλαρά....

Απλά... κράτα αμυντική στάση...και για εκτόνωση... ρίξε καμία....

Παιχνίδι είναι όλα...Αντοχής... και υπομονής....

Κράτα γερά... λέμε....

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου, και εννοώ τη λέξη, το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Έχω φαντασιωθεί και το όνομα του "κινήματος", "Κί Αν, Κίνημα Ανθρώπων".

Αλλά είναι τόσα τα πρακτικά προβλήματα, και τόσο τεράστια... άσε που η απήχηση θα είναι πιστεύω εξαιρετικά μικρή, όση και η επισκεψιμότητα οποιουδήποτε μπλόγκερ έχει κάτι σοβαρό να πει - στις σαχλαμάρες είναι που τρέχουν τα κοπάδια να δουν, και ο όρος "μπλόγκερ" δεν σηαμίνει απολύτως τίποτα, είναι σα να λες "χρήστης κινητού τηλεφώνου", υπάρχουν τόσα και τόσα είδη μπλόγκερ.... Επομένως ακόμα κι αν κάποιος έπαιρνε την πρωτοβουλία που πολύ σωστά προτείνεις το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να είναι εντάξει με τον εαυτό του και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο σύστημα. Το συνένοχο και αποβλακωμένο εκλογικό σώμα δεν θ ακολουθούσε σε καμμιά περίπτωση.

Άρα;

Δεν ξέρω. Είμαι πολύ απαισιόδοξος. Μετά τις εκλογές του 2007, όταν ξαναβγήκε ηπανηγυρικά ΝΔ εν μέσω σκανδάλων και πυρκαγιών, έχω χάσει κάθε ελπίδα.

Μακάρι να βγω ψεύτης...

Περαστικός είπε...

aKanonisti, να ρίξω καμία...ψήφο υποθέτω εννοείς :D

Περαστικός είπε...

Γεια σου, φίλε Μαύρε Γάτε. Έχω τις ίδιες επιφυλάξεις, για αυτό και μίλησα για ανεξάρτητο υποψήφιο βουλευτή και όχι για κόμμα, κάτι σαν ένα δοκιμαστικό πρώτο βήμα. Πάντως, το απρόβλεπτο καραδοκεί πάντα, όπως έδειξαν και κάτι κινήσεις τύπου πειρατών του Διαδικτύου σε άλλες χώρες. Μια πειρατική υποψηφιότητα φαντάστηκα και εγώ που θα παρείχε μια δυνατότητα για το αναπάντεχο.

Locus Publicus είπε...

Και τώρα που το μήνυμα των εκλογών έχει προσωποποιηθεί (Καραμανλής ή Παπανδρέου), καιρός είναι φίλε Περαστικέ να προσωποποιήσεις και το σκίτσο σου:)

Blogger for President? Μπά... Γουρούνι στο σακί, πας για Τζολί και σου βγαίνει Βασιλειάδου.

Ας συνεχίσουμε εμείς τη δουλειά μας, καλά νομίζω την κάνουμε.

Περαστικός είπε...

Φίλε Locus, Βασιλειάδου; Θα ήταν μεγάλη βελτίωση :D