Σάββατο, Αυγούστου 01, 2009

Προεκλογικός εμβολιασμός

- Εμβολιάκι, κύριος;
- Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.


Τι θα μοιράσουν λοιπόν, τι θα υποσχεθούν προεκλογικά; Μα, φυσικά, εμβόλια! Τρομοκρατήστε τους και μετά εμβολιάστε τους όλους! Να μη μείνει κανένας! Η είδηση εδώ, και εδώ. Πάλι καλά που, από ότι διαβάζω, ο εμβολιασμός δεν επιτρέπεται να είναι υποχρεωτικός, καθώς ο γράφων δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να εμβολιαστεί. Εν τω μεταξύ, ακόμη εμβόλιο δεν υπάρχει και ίσως να μην υπάρξει πριν από τον Νοέμβριο και οι αντενδείξεις του ή η επικινδυνότητα και τυχόν παρενέργειές του είναι, φυσικά, άγνωστες. Ωστόσο, η Ελλαδάρα πρωτοπορεί σε όλη την Ευρώπη και βιάζεται να τα χώσει γερά στις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ άκουσα στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ το πρωί ότι για την απόφαση αυτή εισπράξαμε τη δυσαρέσκεια των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο δεν μπόρεσα, τουλάχιστον όσο έψαξα, να εντοπίσω και στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ. Μπορεί να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης παντού, αλλά θα είμαστε οι πρώτοι που θα εμβολιαστούμε! Ένας λόγος για να είμαστε υπερήφανοι.

Διαβάζω ότι στη σχετική συνεδρίαση προήδρευσε ο πρωθυπυργός.
- Πρωθυπουργέ, είμαστε χαμηλά στις δημοσκοπήσεις.
- Αβραμό, δώσε εμβόλια στο λαό!

Ναι, ξέρω τι κλίμα δημιουργείται και κάποιοι ίσως να σκέφτεστε ότι ίσως να ήμουν υπερβολικός εδώ. Σκεφθείτε όμως πώς θα ήταν αν κάποιος σας βομβάρδιζε καθημερινά για τους κινδύνους της «απλής» γρίπης (και αυτή μια τέτοια «απλή» γρίπη είναι) και εξέδιδε καθημερινά ανακοινωθέντα για το πόσες θέσεις έμειναν κενές λόγω απουσιών εξαιτίας γρίπης ή πόσα παιδάκια απουσίασαν από το σχολείο που πάει το παιδί σας λόγω ιώσεων. Ελπίζω τώρα να ηρεμήσατε λίγο.

Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !

Κάντε έρωτα, όχι εμβόλιο... εκτός αν είναι εμβόλιο κατά του κουτόχορτου και του δικομματισμού (δεν παραβλέπουμε ότι αντί το ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί στην τρομολαγνεία που καλλιεργεί η κυβέρνηση, πλειοδοτεί σε αυτήν).

11 σχόλια:

athinovio είπε...

έγραψες για άλλη μία φορά.
Κάντε έρωτα όχι εμβόλιο....
Τα σέβη μου και σπεύδω!

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, Athinovio :)

Τελικά, πήγα, έστω και καθυστερημένα, στη διαμαρτυρία για την οποία έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση. Την οργάνωνε (;) μια οργάνωση εθνικών http://www.ysee.gr/ (τουλάχιστον, εγώ αυτούς είδα) ωστόσο, ήταν σοβαρή παρουσία, πέρα από κάποιες ακρότητες που έχουμε δει σε ανάλογες συγκεντρώσεις, θα προτιμούσα βέβαια κάτι ευρύτερο. Λίγοι, αλλά έντονη παρουσία, χωρίς να ενοχλούν, μοίραζαν φυλλάδια στα Αγγλικά, είχαν και δύο πανό... Δεν κάθισα πολύ, έχω και τη δουλειά, αν βρω χρόνο μπορεί να γράψω περισσότερα, τράβηξα και 2 φωτογραφίες.

Jolly Roger είπε...

Ειναι γνωστο οτι ο ερωτας ενισχυει το ανοσοποιητικο συστημα.

Καντε ερωτα γενικως (αφθονο και καλης ποιοτητας)

Υ.Γ. Διαρκως κατηγορουμαι οτι "ολο εκει ειναι το μυαλο μου", αλλα ευτυχως σημερα εχω μια αριστη διακιολογια: εσυ Περαστικε το ειπες πρωτος ;-)
Αρα οποιον με κατηγορησει, θα τον παραπεμπω σ' εσενα ;-)

Dormammu είπε...

Καλό μήνα!

Όι ενέσεις με ανατριχιάζουν. Αν υπάρχει κάτι σε υπόθετο, το συζητάω.

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, ναι, ναι, πες ότι φταίω εγώ :)

Καλό μήνα, Dormammu, σε καραμελίτσα ίσως; :D

ou ming είπε...

Έλα, μην παραπονιέσαι. Φροντίζουν να είμαστε ένας λαός με όλα του τα ροκφόρ, με όλες του τις ενέσεις, Περαστικέ :)

Βοών εν τη ερήμω είπε...

Κάντε έρωτα αλλά καλού κακού κάντε και το εμβόλιο παιδιά.

Περαστικός είπε...

Ou Ming, ούτε με ενέσεις δεν ανέχονται.

Εν τη ερήμω, προσωπικά, δεν θα κάνω. Προτείνω στους άλλους να ακολουθούν τις ιατρικές οδηγίες και όχι τις οδηγίες των πολιτικάντηδων που τάζουν εμβόλια που δεν υπάρχουν ακόμη και των οποίων οι παρενέργειες, οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις είναι ακόμη παντελώς άγνωστα. Τι εξυπηρετούν λοιπόν αυτές οι εξαγγελίες πέραν από το να δείξει στον κοσμάκη ότι εμείς σας εμβολιάζουμε όλους γιατί είμαστε κυβερνησάρα; Για να σε καθησυχάσω, επειδή σε βλέπω λίγο τρομαγμένο, άκουγα πάλι κάποιον μεγαλογιατρό-μεγαλοεπιδημιολόγο στο ραδιόφωνο. Ποιες ήταν οι συμβουλές του; Αν έχετε συμπτώματα γρίπης και δεν ανήκετε σε κάποια ευπαθή ομάδα ή δεν έχετε κάποιο ειδικό πρόβλημα, κάντε ό,τι θα κάνατε και πριν. Ό,τι γρίπη και να έχετε, παλιά ή νέα, δεν χρειάζονται συνήθως καν φάρμακα, καθίστε στο σπιτάκι σας, δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο δημιουργώντας σοβαρότερα προβλήματα στο σύστημα υγείας. Εάν έχετε σοβαρότερα ή μεγαλύτερης διάρκειας συμπτώματα, τότε, προφανώς, όπως θα κάνατε ούτως ή άλλως, ζητάτε ιατρική συμβουλή. Η μεγαλύτερη απειλή μέχρι τώρα από τη νέα γρίπη είναι όλα τα πλήθη που συρρέουν στα νοσοκομεία επειδή φτερνίστηκαν ή άρπαξαν ένα κρυολόγημα όταν ήπιαν παγωμένο νερό ιδρωμένοι ή από το κλιματιστικό, απειλώντας με κατάρρευση το ήδη χαμηλής αντοχής υγειονομικό μας σύστημα και εμποδίζοντας την περίθαλψη των πραγματικά σοβαρών περιστατικών.

Ανώνυμος είπε...

δε θα καν το εμβολιο διοτι θελουν να δσηλωσω το ρασο και να δειξω μπρατσακι....πριτς!

Jolly Roger είπε...

Δεν ειναι του στυλ μου να προωθω chain mails. Οτιδηποτε εχει σαν επικεφαλιδα "προωθηστε το, διαδωστε το" πηγαινει για μενα στο καλαθι των αχρηστων - ασχετα απο το περιεχομενο.
Σημερα κανω μια και μοναδικη εξαιρεση για ενα chain mail που ελαβα. Ο αποστολεας μου ειναι αγνωστος.

Στο μεηλ αυτο αναφερται (σωστα) οτι
1) καθε χρονο πεθαινουν 2 εκατομμυρια ανθρωποι απο μαλαρια, κατι που θα μπορουσε να αποφευχθει με μια κουνουπιερα.

2) καθε χρονο πεθαινουν 2 εκ. παιδια απο διαροια, κατι που θα μπορουσε να αποφευχθει με ενα σιροπι των 0.25 ευρω.

Η διαφορά με την γριπη των χοιρων ειναι, οτι στις πιο πανω περιπτωσεις δεν εμπλεκονται πατεντες των φαρμακοβιομηχανιων. Αρα κανενας δεν ενδιαφερεται, κανενας δημοσιογραφος δεν ωρυεται.
Στην γριπη των χοιρων ομως οι φαρμακοβιομηχανοι και -εμποροι τα κονομανε χοντρα. Αρα τους συμφερει να γινει ντορος γυρω απο μια "πανδημια" που δεν υπαρχει.

Το πληρες κειμενο του μεηλ το στελνω στον Περαστικο με την συγνωμη μου για την προωθηση ανωνυμων μεηλ.

Εδω βρισκουμε αλλη μια περιπτωση ελληνικης κερδοσκοπικης πολιτικης ενος διασημου φαρμακεμπορου.

Περαστικός είπε...

exofthalmi, ελπίζω να μην σας το κάνουν υποχρεωτικά στο μοναστήρι :P

Jolly Roger, έχει μια λογική αυτό το μέιλ, ενδιαφέρον και το ποστ στο οποίο παραπέμπεις. Γνωστές αθλιότητες.